Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    118.879
    И му течи платичката секој месец :inlove:

На green.eyes, lovestoneddd, Tan4ence и 3 други им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Тоа е точно. Сите што беа најгласни на фб, и сите што уште продаваат морал и вреѓаат други по статии, беа тие што беа сликани по викендици, со пријатели во парк итн. Не дека мене ми смета што отишле во викендица или во парк, ама истите тие ги плукаат другите што излегле. Барем слики нека не објавуваат, се брукаат.

На JuLleE, СуперДевојка, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    На сите ни здодеа дома, тоа е факт.
    И не е лошо да излезеш да се проветриш.Ама со најтесната фамилија или со најблискиот.
    Сите сме социјални битија и да те затворат дома при 30 степени и пролет е КАЗНА.
    Полека треба да се впуштаме надвор ама задолжително според оние трите работи.
    Пропуштив битни родендени , раѓање на мала принцеза која и 40 дена направи а не сум ја мириснала, само на Вибер ја гледам, кај мајка на телефон само, некако шубе ми е да отидам.

Искрено, многу пропуштив овие три месеци.Не сум ни била свесна колку секојдневно сум имала богатство од настани.

Последна измена: 22 мај 2020
    На senjorita-v, cresa-jagoda, emiliana и 8 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    1. Абостусот спаѓа во здравје и здравствена заштита :D
    2. Листата како што гледам и онака е од worldometers, така да, приватна фирма што сака ќе си стави на листата

На Biljarkata и WildMk им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Битно сега им го знаеме ставот :!:

На elenaxbbg му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Можеше да ме тагнеш Жабо, не е ок вака.
    Против локдаун и против пол.час сум, и не, не се однесувам ризично.

Само... кукање за глупости ме нервира. А потребата од нова облека е баш тоа.

По гости конкретно не одам, бев еднаш уствари, кај баба ми во двор на 5м. од неа, кога и' беше роденден. И' мафнав за среќен роденден :)

Што е до мене, мерки кои се репресивни не ни треба да има.
    Треба јас, ти, секој да сме свесни за постапките и да бидеме внимателни, а не да бараме некој друг крив да ни биде.

Дозволата не ја злоупотребив ни еднаш, а на широко зборевме дека поради мерките на моменти бев ставена во безизлезна ситуација.

Лично, мерките не ми чинат. Ептен ми реметат живот. Многу сакам да отвориме граница и кидавела да одам на плажичка.
    И после доаѓа ден како денешниов, носат пациент кој едвај е жив, и сфаќам дека моите потреби се вистински, но далеку од доволно битни.

Јбг, може ќе седам само во Дојран на плажа... САМА.

На senjorita-v, GirlRose, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па и не го сметам тоа за некој став.
    Статистика ко статистика, извадена од страната на СЗО, ставена во секција здравје, кај што и е и местото со оглед на тоа што се однесува на репродуктивно и сексуално здравје. И толку...
    Ништо скандалозно...

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Зoштo не се дoискaжеш? Штo е пoентaтa не рaзбирaм. Демек мaлку е? Oвaa брoјкa е сo лoкдaуни, рестрикции, пoлициски чaсoви. Тoa ти е истo кaкo дa зaбрaниш нa жени дa рaѓaaт еден периoд и пoсле дa нaпишеш декa брoјкaтa нa мaјки умрени пoсле рaѓaње не е мнoгу гoлемa. Лoгичнo декa немa дa биде.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    од кај па ти се најде прозвана, Камелија, не знам.:D Ти тоа знаеш повеќе од мене. Можда ако се навратам да те прочитам што се имаш пишано во последните коментари и дискусијата што траела вчера...ќе видам. Во моментов не знам. Освен ако и ти си од оние кои морализирале за фармерките. Е тоаш сори, ич не се слагам со тебе. Сори, не мислам дека ти или било кој тука е посовесен, поголем емпат од сите оние кои се на тапет у темава као сакале они хаос и луѓе да умрат од корона.

Ако имав предвид конкретна личност, ќе ја тагнев или цитирав. Не сум баш срамежливка за да некого као не цитирам за да не навлегувам во дискусија со некого. Но нејсе. Генерално мислење ми е.
    Темава најмногу ја отварам. Иста група пишуваме нон-стоп. Едниве совесните, емпатите, другиве сме 5г, лошотилук,несовесни, сакаме другите да умрат. Жими ашим шо е така. Тоа е муабетот. Се друго е ...некој си ишка мува од капата. Не мора пред мене. Искрен треба да е човек. Животот тече и треба да тече. Битно е да се штиме. Седење дома 24/7 не е единствениот начин. Орден не ќе добијат сите седи дома. Нит па значи не ќе закачат корона. Нели.
    Постов после ќе ти го прочитам.

На fana, lovestoneddd и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Сензационализмот ме нервира.
    Зошто не се повикуваат на разум, туку на страв?

12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кoј сензaциoнaлизaм?

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.272
    Допаѓања:
    189.693
    Остај ги луѓето нека ги перцепираат работите од повеќе можни агли.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тоа што само за тоа се зборува и само за тоа се внимава.
    Тоа што не функционира здравството за другите болести, меѓу кои исто има смртоносни.

Дел од животот е пандемијата и внимателноста и почитување на мерките за дистанца и одржување на хигената се битни, ама битни се и редовните контроли и третмани за сите други постоечки болести.

На christinnn, Biljarkata, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Chovekot e socijalno bitie.Na site ni fali druzba so mili lugje.
    No koga citam kolku lugjeto ne mozat da izdrzat, kolku se PRI kraj nervite, kolku loshotijata ni izleguva od site nas togash razmisluvam da se ostavi sekoja da pravi toa sto misli deka e ispravno, da se odnesuva soodnosno so uveruvanjata dali IMA ili nema virus I prirodata ke napravi prirodna selekcija. Tochno, ke IMA mnogu poveke zrtvi, no toa e .Koj ke prezivee ke raskazuva.
    Chovekot kako svesno bitie koe bi trebalo da se razlikuva od zivotnite ke bide svedeno na prirodna selekcija vo prirodata ista kako vo zivotinskiot svet.

16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Сосема истото го кажав и се согласувам.
    Во контекст на фармерките и слични потреби, кажав дека не се круцијални. И стојам зад истото :)

17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Јaс не знaм зoштo и вaкцини дoсегa измислувaле, и кoндoми прoтив сексуaлнo пренoсливи бoлести и лекoви мaкaр и зa ублaжувaње бoлкa, еееее нa тoлку умрени нa ден сегa зa нечиј преглед ли oткaжaн дa се секирaм, нели @WildMk
    И oнoј пoст сo 350 000 умрени нa ден мoжaм вo секoјa темa зa здрaвје дa гo пoстирaм. Си пишaт луѓе зa прoблеми сo срце пример и јaс -туп. Без секирaции, гледaјте кoлку нa ден умирaaт, некoлку мaње више прoблем ли е?

На JuLleE, cresa-jagoda, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не.
    Туку еден проблем, не исклучува друг.

Не можеш да ги игнорираш сите други здравствени проблеми.
    Паралелно треба да се санираат сите проблеми.

Исто како да работи само пулмологија и ништо освен пулмологија.
    Другите органи.. кој ги шиша.

На elenaxbbg, JoyJoy и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сега те прочитав. :) не се круцијални ама и не е до таму работата да се прави некаков си избор - храна пошто без храна не се може, облека пак - можеш без. Секако чекаме во ред. И се дур има ред и дистанца и маски и миеш раце, се таја му е дали тоа го правиш пред Зара или пред Кам,Тинех, аптека. Секој друг муабет е само морализирање. И не гледам причина тоа да е тема со страници. Дали да се купат или не фармерки. :) Не, тоа не им е најголем проблем. Многу драми се прават во темава.

На Nausicaa, lovestoneddd, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Стoпaти е пишaнo декa итни примери никoј не врaќa a меркaтa е дa не стaнaт бoлниците и здрaвствените рaбoтници жaриште пoштo тие рaбoтaт сo нaјрaнливи групи. Пoкрaј зaштитaтa не се знaеше тoчнo кaкo се пренесувa нa пoчетoк и зaрaди претпaзливoст. 2 месеци беa, не две гoдини, пoчнувaaт дa рaбoтaт нoрмaлнo. Збoри ми зa сензaциoнaлизaм.

На JuLleE, CameliaMiller, JoyJoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.