Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Пост ко од 15 годишен тинејџер. “Другариве излегуваат сакам и јас, мамоооооооо!
    Тие ако се заразат, ќе се заразам и јас!”

2. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Не верувајте се што читате на интернет. Нормално дека ќе речат дека ги бараат за да ги казнат.
    На @Bubce38 и биле комшии.

Last edited: May 25, 2020
    ЕденЧлен likes this.
  3. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

^^

Ќе се надоврзам со постот на Ана. Низ страниците се пишува за едукација и заштита, а притоа никој не пиша како, а стварно е толку ебено едноставно. Еве и краток одговор.

- Преку делење флаери на секој чекор.

- Билборди и плакати низ цел град. (Малку нека се ангажираат тоа деците во adverstising секторот).

- Online семинари.

Е толку.
    Наместо само пресот на Филипче да ни биде единствен репер за здравје и апел за информирање.

4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Не ни се погодува.
    Ако не пуштат, ако има огромен број на заразени, тогаш ќе ви смета тоа што ги копираме другите држави и што владата ништо не превзема.

Ако превзема, зошто превзема и зошто не го следи примерот на другите држави?

Едноставно, заклучокот од било која гледна точка е дека на народот не му се погодува и никогаш нема да биде задоволен.
    Ако барем само малку ги почитува препораките за социјална дистанца, наместо да се секира за мерките кои ги превземала владата, мислам дека би биле еден чекор поблиску до тоа сите што го сакаме.

cresa-jagoda, oblace1, pdb123 and 5 others like this.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Јебала вас едукација, за нешто толку просто и едноставно семинари бараат. Речи си како што е, народот не верува на ништо веќе оти цел живот опкружен со лажови и лопови и толку. Не еднаш е заебан и од власти и од медиуми па на кого сега да верува? Затоа најмногу теории на заговор по глава на жител ќе најдеш. Цел живот со сител и А1 и Васко Ефтов и оној брадестиот, од кого памет, од кого разумно размислување, од каде факти? Сите спинуваат како им одговара, кој како е платен, кој од која партија е.
    Не знаеле како маска да стават, знаат. Ама не сакаат.

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ок, немало доволно едукација, а овие што се едуцирани а одбираат ништо да не почитуваат пошто: се потам со маската; ми излегувааат бубулици од маската(да, го имам слушнато); е добро де сите овие луѓе што сме собрани се знаеме другари сме; мене не ми е гајле за другите преку глава ми е не можам да се замарам(да и ова го имам слушнато); да бе, на растојание ќе одам хех како не ... ништо, кутрите ние, не сме биле едуцирани , ете тоа бил проблемот, кутриот народ сакал да се едуцира ама не можел, никој не му кажал...греота бе. :(

cresa-jagoda, pdb123 and Ahoy like this.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Преку кур веќе и корона и се. Глупи сме ние народов што дозволуваме со нас да управуваат. До кога вака???

mssuniquee, Bunny2, buba4e89 and 2 others like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

FB_IMG_1590411329184.jpg

За срам сме...

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Зарем ќе дозволиме да не затвараат дома до крај на годинава? Треба да се превземе нешто

Nigredo Odor, prominent and veteruska like this.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

Последни сме ? Зашто не сум изненадена?
    Ке да е до владата и мерките,не е народот,народот секаде е ист во сите држави,некои почитуваат некои не.
    Ова доказ како се справуваме правилно со вирусов

ЕденЧлен likes this.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Не Бриџо, не знаат. Мислиш дека сите маските ги носат под нос, на уво, на врат оти знаат како, ама не сакаат? Има и такви, не дека не, ама има и такви (а не се малку) кои не знаат. И кога на сето тоа ќе го видиш министерот дека ја носи маската на врат или дека не носи маска при официјална средба во затворен простор, што да очекуваш од народ, кој како што кажа низ годините е манипулиран? Да знае како правилно? Или кога полицаец ќе дојде да те казни за неносење маска, а тој самиот не носи?! Ќе речеш Ок, казнете ме од утре нема да грешам? Не, туку нормално е и природно да ти се создаде револт, па дури и кај народ како нашиов со години репресиран. Само што ние револтот погрешно го канализираме и често на наша штета, а не таму каде што треба.
    Одамна реков јас, ни фалеше еден Бошко Буха пред три-четири години кога си играа војна во собрание! Сите на куп беа ^_^

12. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Не е за изненадување. Со оваа неспособна банда само во глупости и лоши работи може да бидеме први.

ЕденЧлен likes this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Не те ни читам веќе, тупиш.

14. An-na

An-na Форумски идол

Ако :D :worried: :(
    Ќе те потсетам на муабеов следниот пат ко ќе ми реплицираш :lol:

Аргентина * likes this.
  15. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Смешно. Владата не се справувала добро. |(
    Шо да напраат, ај стварно кажете шо да напраат? Освен шо не казнуваат ригорозно не гледам друго што би можеле.

Не е владата крива, ни Филипче, ни Пендаровски. Народот е.
    Прифатете дека живеете у земја со срање народ, што резултира у срање власт шо резултира у хаос у секој смисол.

Аман. Моравте да се извидите за 1ви Мај, некои мораа да отидат кај другарчињата на ручече пошо нели блиски се, трети мораа Ифтари да слават за да величаат чоек на небото и да “се прочистат духовно” коа уствари ја праат најгнасната работа... кога сме кај “моите”;) можам да кажам дека многу од нив не се ни пријавуваат за тестирање, игнорираат симптоми и слично само за да не бидат под контрола. Така да бројката е којзнае колкава.

Ама тоа е тоа, животот мора да продужи некако I guess.

Annahhh, cresa-jagoda, WildMk and 5 others like this.
  16. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

До народот е, мерките се ок. Сакале слободен викенд без полициски час, собиранки по дворови, прв ден трчаат по молови епа ќе има.

Annahhh, cresa-jagoda and Ahoy like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Не казнувале, ај да фатат во време кога се останува без работа и кога доаѓа криза да ви земаат по 100, 200 или 300 евра оти маски не носите. Една прошетка само еден пазарен ден и пола пензионери казнети ќе се. Ама се толерира, се остава на свест, се замижува...и пак не ви чини.
    За групни собиранки, да, криви се.

Annahhh, sorbet, oblace1 and 7 others like this.
  18. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Теориите на заговор ги преземаме од западната хемисфера. Имаш нови социјални платформи, кои стануваат популарни од јутјуб, а се базирани на такви видеа и документарци. Васко Ефтов и брадестиот вадат понекогаш добри поенти. Не да не. Брадестиот наеба и го избркаа од сите телевизии, затоа што јајцата повеќе му тежеа од други новинари. Мора да се даде респект каде треба.

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Леле кога ќе прочитам делење флаери, одма ми излегуваат пред очи улици полни со фрлени флаери. Какво делење бе, какви флаери. Некој демек не знае дека дистанца треба да одржува, флаер му треба тоа да му го каже. Каква култура имаме ние за ѓубре фрлање и чистота, уште флаери ни фалат

20. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Не знам, изгледа на секој поединечно треба по еден личен асистент, за да го следи и му ја става/вади маската, предупредува за растојание и да му ги мие рацете.

Мерка како за 2 годишно дете.

cresa-jagoda, oblace1, WildMk and 6 others like this.