Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Сашо Тасевски пиша на Фејсбук. Лигле, али ај. Понекогаш знае да пецне некоја поента.

Вчера, Хрватска 1 заразен, Словенија 1 заразен, Црна Гора нула заразени. Ние вчера 37 заразени, денес 23 заразени. Бројките се незгодна ствар, коментира актерот Сашо Тасевски.

„И доста со бајките луѓето се виновни зашто се непослушни. Тие се такви секаде каде нема родител да ги плесне по газето. Државата е таков родител. Кога ја нема, тоа е.

Дома ако децата не се разбираат од збор, следи казна. Да видиш после како гувеат, тишина.

Затоа доста покажувате со прст кон верници или неверници како биле сељаци и глупи.

Не. Да имаше држава и власт со авторитет, ќе беше МУКЛА. Ни лажичиња ни рамазани, ништо. Сите ќе беа дома кога треба.
    Вие како власт сте неспособните, зашто калкулирате за гласови и избори и затоа што немате авторитет ни до Чаир. Ај здраво“-порача тој.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.667
    Допаѓања:
    252.957
    Само јас и ти пекаме за кафичите :rofl:
    Ама стварно ми фалат:D
    Ко ќе отворат, ко ќе седнам на едно кафе и корона :rock:

На Ivan4e04, piksooki, CharmedGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    И народот, и државата се криви.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.780
    На едно кафе?!?!
    Јас 5 јеловниКа имам спремано за во еден ден.
    Со предјадење, главно, десерти...
    Па на кафе негде .
    Па на пиво...
    Ехеее
    Да видеш колкав ми е списокот.
    И аутфитот ми е спремен.
    За цела недела однапред:D

На Ivan4e04, 1209, DraganFem и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    17.538
    Факт е дека веќе целата идеја со вонредната ситуација е изменета, повеќе не е поради пандемија, туку е поради неорганизација на власта. Државата не може да функционира, а вака демек е многу пофункционална... Како што пишаа неколку членови пред мене, сите држави во светски рамки најавуват планови што кога ќе се случува, кога граници се отвараат, како училишта и градинки, секој сектор како се очекува да работи.
    Кај нас единственото што се знае е дека ќе има избори, они се чекаат, и се зависи од нив.

До народот е. Додека има некој што прифаќа како му сервирано без притоа критички да размисли кое како е и дали има основа, и без да преземе дејствија кога има неправилност, вака ќе е.

Некои бараат полициски час, други бараат кафичи, трети се замараат со други небитни лични интереси, оти главните проблеми се разрешени, па до таму стигнале надлежните кои изгледа не знаат што прават.
    Најс.

Да видиме како ќе продолжи фијаското утре...

На Sejfullai и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    Јас препекав за на работа да почнам. :D
    Слушнав дека други ИТ компании до крај на година ќе работат од дома, дури тогаш ќе полудам ако решат исто кај мене. 2 маски ќе носам ако треба, само да се почни. :(

На LovelyGirl3, JuLleE, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.051
    Допаѓања:
    26.526
    Ок ај да сфатам дека не им е гајле што има доктори кои секој ден се на работа, а секој трет дежураат по 24 часа. Да ги сфатам и дека не им е гајле ако тие доктори решат дека и нив им е смачено од таквата работа и да не одат веќе на работа зошто нели нема баш нив да ги стрефи ова и да им треба лекарска помош..
    Ама нели малку така глупо се чувствуваат што останавме последна дупка на балканов со повеќе заболени од оздравени кога другите земји имаат по максимум 5 случаи?
    Уствари да, џабе зборам. Све е светски заговор. Ко за беља овие што не веруваат дека чудово е стварно опасно и дека има луѓе на Инфективна кои БУКВАЛНО НЕМААТ БЕЛИ ДРОБОВИ не ги фаќа вирус. Топ не ги бие. И сите го јадеме штп живееме во иста држава со таквите.

На cresa-jagoda, green.eyes, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @Bubce38, @JuLleE, не сте единствени, и јас препекав. А не бев некој фан на кафичи претходно. :tmi:
    п.с. прочитав дека ќе го сменеле името на пивото Корона:)

На JuLleE, Bunny2 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288

Дечки н95 не се перат! Се уништуваат влакната и потоа не штитат. За медицински лица се користат еднократно, а за другиве може повеќе пати, на пример најмногу да се носи 60 часови.
    Најдобра дезинфекција е со пареа и да се остави да се суши во хартиена кеса. Јас ги прскам со алкохол ама гледам да не ги мокрам многу и бришам со марамче па со пеглата на пареа ги дезинфицирам и ги оставам да се сушат во хартиена кеса. Имам неколку и ги ротирам па некоја која сум ја носела повеќе од 1 недела ја фрлам, ама ја на работа ги носам скоро цел ден ако ви за пазарање можат повеќе да траат.

На Ivan4e04, Annath, Cherry333 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Во ниедна земја не се прекинати вонредните мерки. Сите спортски, музички, театарски, саеми се откажуваат, т.е. ќе бидат без публика. Се олабавува до тој степен, за да не крахира економијата и да се зголемат социјалните тензии.

Постојат два модели. Колективен имунитет значи крах на здравствениот систем и голем број мртви. Вонредните мерки значат крах на економијата и голема сиромаштија. Е, тек тука треба н.з.с., знаење, стратегија, за да примениш модел кој функционира според карактеристиките на општеството со кое владееш.

За изборите се знае зошто се организираат. Политички калкулации.

Дали имаш дома некој хронично болен?

На Angie1432 и eli25 им се допаѓа ова.
  11. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    17.538
    Каде спомнав манифестации каде има групирање на луѓе од таков карактер? Под отварање граници, образовен систем и обајснување за работа на секој сектор, како дојде до НЗС на вонредни мерки за спортски и музички уатевр кои не си напишал на што мислиш?

Значи битно е само да се цитира, затоа што некој има слободо време повеќе па решил тука да спамира за да го пополни некако два дена по ред.

Не е важно да знаеш што имам дома. Ако немаш што кажеш во врска со тоа што сум го пишала конкретно, игнорирај ме.

12. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    2.149
    И јас се надевам дека оваа недела ќе ги отворат кафичите да можаме кафе да испиеме.
    Мислам дека нема да го укинат полицискиот туку може до 9 ке биде.
    Сепак сакам да бидам оптимист и да предупредам стварно луњево да ги почитуваат мерките, има нонстоп на тв даваат спотови вирусот и замерките.
    И така веќе планираат да има избори сигурно ке почне да се намалува со мерките.
    Се надевам само декка бројките нема да бидат големи.Сум сепак благодарна ако на некој успеав да му спасам живот со карантинов.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Значи ти веруваш дека Црна Гора преку ноќ стигна до 0 заразени,отворија граници и почнаа да туркаат туризам ? :D
    Не си дете, дај малце со ладна глава. Како што им одговара така ќе ги шминкаат бројките, како што кај нас пред изборите, бројката ќе биде минимална, за да народот се осети сигурен.

А околу медицинските лица кои наводно немале време да се погледнат у огледало ( да, така прочитав ), а имаат време да пишуваат драмски километарски постови по социјални мрежи, шта речи ? Повеќе постови имаат отколку хоспитализирани пациенти.

На Tajnaotrovna, zhap4e, Frosty! и 5 други им се допаѓа ова.
  14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Некои од приватниот ИТ сектор си почнаа на работа, така што има надеж и за вас :)

На ЕденЧлен и kristina.k им се допаѓа ова.
  15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ај во што кладба дека утре пак нема да се договорат:D

На *Amethyst*, Tan4ence и MarigoldA им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.026
    Допаѓања:
    123.891
    Во чаир 9 заразени од една фамилија. Машала. Тие 9 со уште 9 да се виделе, за 2 недели следат уште :clap:
    Наздравје скарата на скараџиите за 1ви и Честит Рамазан Бајрам :envy:

На cresa-jagoda и oblace1 им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Вибратор.:D

На piksooki, Nigredo Odor, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Хахаха може

На prominent, ЕденЧлен и buba4e89 им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.667
    Допаѓања:
    252.957
    И мене ми спремен аутфитот, розово фустанче ќе наденам, па и косата ја средив :makeup:
    Па ко ќе земаме картичката од Влада и таман у ресторан ќе ги трошеме:P.
    Да се врти парата, да живне економијата:rock:.

На *Amethyst*, DraganFem и prominent им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.536
    Допаѓања:
    114.196
    И јаааас и јаааас .... И јас едвај чекам да одам на кафе, на ручек во ресторан. Па ракијка па салатичка, ребренце за ручек.... Мерак, лиги ми течат.
    Ако неделава ги отворат, викендот ќе чекам пред врата за прва да се истопорам :inlove:
    Аутфит немам смислено, ако отворат и по пижами ќе тргнам :rofl:

На eli25, christinnn, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.