Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Да . Од сите негативни . Малечкиот син позитивен. А он нишо нема никаков симптом. Прехиперактивен . Сите викаат заговор

На cresa-jagoda, riba79 и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.549
    Допаѓања:
    114.276
    Прими искрено сочуство.
    Зошто заговор? :|

На cresa-jagoda, Lejlaah, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Реално. Не знам за членката, ама до сега сите деца што ги имам видено во изминатиот период немаат заштита, а родителите ностат. Не ја гледам поентата ама.. Разбирам дека не сакаат да носат, ама може да се заразат и тоа е тоа..

Ова е планирано сигурно. Пред некој ден извади милион евра од сметката на ИВЗ, после се подмлади мажето и сега ќе ужива..

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Децата помали од 2 години не треба да носат маски поради малите дишни патишта за ова апелираа многу педијатри. Овие малку поголемите се уште поголем здравствен ризик оти ќе ја фаќаат разместуваат цело време.

Јас не носам маска надвор држиме дистанца, шетаме или одиме до викендица.
    На работа носам скоро цел ден исто и во маркет.

На cresa-jagoda, Lejlaah, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ни мртви не се испратија како што треба, ни новородени не дочекавме како што личи, дузина недели дома се изреметивме, после карантинот децата ни ги избегнуваа, пазење, чување, и на крај „не сте послушни прајте што знаете, не е веќе до нас“.
    После ефективната „Чекич и денс“ антикорона стратегија на Заев, „Новата нормалност“ сама по себе си се наметна.

На ostoun, tinka-mace, Monniy и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Епа зошто - полициски чааас! Еве ви од 21! Еее шо е од 21?! Ај еве ви од 16ч. Еееј шо после демек иде корона, а до 16 нрма хахахехе?! Абе затворете две недели све! Ама не сакаме лок даун!!! Леле пари нема, испоотпуштија, пуштете не да живееме.
    Рили?! Биполарни сме.

Па не е до нив, до народот е.
    Прееска сведочев скандал у пет шоп. Стојам и чекам да ми измерат. Влага еден без маска, господине, без маска не може, почекајте, ќе ве услужам од врата. Кога дрекна... почна да и урла на жената, ти не сакаш да ме пуштиш, нешто не то се свиѓам. Почнаа од други дуќани да искачаат да видат шо се дешав. И ај?!
    Стојам во аптека, на почетокот беше, Албанец позади мене. Ми дише у врат. Му викам извинете малку дистанца ако може. Ау па ти многу дрска, која си ти прв пат те гледам тука, вие македонците многу исплашени бла бла бла
    У маркет, госпоѓо, ве молам на обележаното, да не се гураме. Ау мочло една, ти на мене ќе ми кажуваш.
    Вчера во Вајкики, две у години партали се направија со смрдло, глупачо, сељанко зошто едната и рече на другата, те молам малку место многу сме близу.
    До народот е! Точка.

До нив се пишливите економски мерки и желбата за избори. И да, Нина Ангеловска која се погубува на секој прес.
    Се останато зависи од нас самите.

Последна измена: 28 мај 2020
    На Ivan4e04, LejlaD, Amellie13 и 46 други им се допаѓа ова.
  7. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Абе нормално дека не може да му се угоди на сите,вечно некој ќе протестира.Дека има неразбрани и нецивилизирани,разбирам тоа,ама да ја префрлиш топката на народот и на другите ми е ептен неодговорно и недораснато,али сепак очекувано.
    Не знам,не сум стручна,посебно нешто да истражував ама па со ептен несоодветни,недоквакани изјави и постапки ја изгубија целата доверба и кредибилитет.Не следев цело време ,ама на моменти ко од Македонски народни приказни ми беа,не знам дали да се смеам или плачам.Еве јас не им верувам.Верувам во вирусот,а во се друго што изјавија се сомневам.Бројки,квалитет на тестови,симптоми,начин на кој ги лечат и сета матна работа околу респираторите,мерките за заштита,с`e с`e многу матно е некако..

На Kitten, LejlaD, Stache и 2 други им се допаѓа ова.
  8. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Денес бев да плаќам во пошта.
    На влез со мое средство се поминав во рацеве,пред да излезам си турив од тоа нивното, ,,ново беше" полно до горе.
    Се тријам се тријам никако да се исуши ова,а и чудно ми беше на рацеве некако не знам, како со вода ко ќе се измиеш.А и не осетив некоја миризба ко ја извадив маската,нели јака миризба имаат , се осеќа.
    Ај реков да си ги помирисам рацеве
    .. Луѓе, вода имаа турено.ВОДА.
    Имаше минимаааална миризба накај алкохол,валда дополнето го имаа тоа што останало.
    А внатре дури чекавме на еден дедо го врати без маска беше,ко почна да се расправа човек,не носам,ова лага е,ви ги испраа мозоците не знам што.

Сигурно не е до нас.:^)

На cresa-jagoda, LejlaD, Sejfullai и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Затворете граници.
    Затворија граници. Сакаме домаа, зошто затворивте, вратете не назад?! Ги вратија дома. Отворете границиии, сакаме да си одиме у другата дома.
    Затворете кафичи и молови!!! Затворија. Не се седи дома, отворете, не постои корона!!!
    Децата дома не можеме да ги учиме!!! Е шо сакате?! У школо? А не, у школо не.
    Студентите ќе губат година. Не сакамеда губиме година!!! Епа ај да полагате! А не, онлајн ако може,цел свет кога може. А он у очи на професор на испит препишува, не па дома. Кажи таму, 2 месеци книга не си отворил... Корона- морона...

Дај да се унормалиме, несеиздрувавише, те да работи се за наша услуга, да шетаме до кога сакаме, кафанче ако може и викенд у Хањоти, ама да не одиме на работа, зошто какотоастодуши у канцеларија?! Ене у погони се заразиле опасно е!!! Дома седенка организираат...

Шо сакаме бе?!

*се крсти со две раце*
    Пресладок бебе Исусе.

Сите на работа и да се опасуљиме веќе.
    Не не чипираат, не е 5г, вирус е и не му е прв пат на човештвото. Да се однесуваме одговорно.

На Waverly Raven, Ivan4e04, LejlaD и 46 други им се допаѓа ова.
  10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Заразенава знаела и била во контакт со мајката?

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Го избришав мислењето. Ја се извинувам, жената не била заразена, сега се слушнав со нив. Некој слушнал, недослушнал и разнел муабети. :)

12. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    @veteruska па се знаеше дека нема да се бараат тестови на граница. Останатите штом не бараат, нема ни тука. Слободно може да се оди..

На Ahoy и veteruska им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.704
    Допаѓања:
    116.398
    @Lilit алал да ти е. Во два поста ја сумира цела тема за корона. Тастатура да ти се позлати.

На LejlaD, Lima24, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ама повеќето не се...

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Секој е одговорен за својот живот.
    Оставете ги луѓето на мира. Дадени се препораки, донесен е закон за казнување на тие кои не носат маска и тоа е. Се што треба е мвр да си ја работи работата и ќе видите како сите одеднаш ќе станеме совесни.
    Своеволноста е одлика на човекот, не на македончето. Единствена причина зошто у странство у поедини земји се почитуваат препораките е пошто постои ЗАКОН. И тој закон казнува. И таму има луѓе кои не веруваат у вирусот, или кои веруваат ама сметаат дека маската и растојанието е глупост.
    Аман више.

На Gosh, WildMk, Bunny2 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Најверојатно од 15 јуни ќе бидат отворени границите за сите држави и ќе биде нормално како што било без тестирања и самоизолации, јас така сфатив или не??

На Bunny2, senjorita-v и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Од прашања што ме мачат, ако можат да седат на иста маса од иста фамилија, тогаш зошто свадбите уште се забранети?!

Хихириху хумор.

На здравје кафенце.

На CameliaMiller, LejlaD, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Епа на свадба има од две страни. Кога ќе се фатат на ОПА-ИХА да играат, може да се заразат. Од каде знаеш и некои од твоја фамилија дали се гледал со некого, а па уште од страната на момчето воопшто не знаеш...Ехееее, ама битно бидермаерот дезинфициран и на лотарија :rofl::rofl::rofl:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Две ора бе на 10 метра дистанца.
    Така намалуваш ризик од корона, резил и тепачки меѓу пијани сватови. Што си е, у кругот на фамилијата ќе си остане, особено чичкото што задолжително прави "финти" на оро и тетката што им вика - најубавото ви го дадовме бре.

На CameliaMiller и LejlaD им се допаѓа ова.