Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.074
    Допаѓања:
    33.098
    Да бев полесно ќе ми беше. Ќе си бранев еден табор со испран мозок.

Вака ми иде да пукнам од мака што плаќам некој со мои пари (не сум ни во државна администрација) да се изживува со народ. Да не можеме да се вратиме во нормала, да живееме во страв само зошто не сакале партијата негова избори.

Така што причај партиски работи на други и не врти тези. Прво го бранеше Чулев од петни жили. Сега кога виде не оди тоа смени плоча.
    Дај бар биди си конзистентен во ставовите.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Маските се задолжителни во затворени објекти и автобуси.
    Групирање над 5 лица или 4 беше заборавив 1000 евра казна на лице место по човек. Тоа значи ако сте група од 6 лица по 1000 евра тоа се 6000 евра на лице место.Ако немаш да платиш те носат во полиција,отвараат записник и судот одредува колку години затвор ќе лежиш.

Најјако беше во Март кога една жена ја казниле 10 пати зашто не седела у карантин. Казна за непочитување на карантин 1000 евра.

Е сега првите мерки околу маските уште стојат само на отворено рекоа е штетно да се носи. И не ги разбирам Непалциве и Индијциве зошто носат на отворено кога нема потреба, и зошто се групираат во групи носејќи маски и мислејќи дека нема да ги казнат.

На monibejbi, cresa-jagoda и Lima24 им се допаѓа ова.
  3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    17.689
    Би било ок тоа, ама еве ако укинат јавен превоз, како луѓе да одат на работа?

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    А за факултети би можеле да идеме у тој случај така?

Мислам дека е премногу ова, колку народ има тука, плус за влез у Ск тука мора да се проаѓа.
    Тешко изводливо ми личи.

На крај ние шо почитувавме мерки страдаме ради овие што не веруваат дека постои Корона и немаат ич свест.
    Кое дно сме значи.

На *Amethyst* и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    5.573

Значи милина ми е да те читам, колку систематично се спроведуваат мерки и ослободување од истите таму. Се е плански, одмерено, со доза резервираност. Кај нас со многу повеќе заболени, побрзо се опуштија. Што знам, имам впечаток дека сме пак на почеток, онаму од каде што тргнавме со многу полоша бројка.Како ќе одиме и каде ќе стигнеме, не знам. Ама не е на добро.

На *Amethyst*, M.B. и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Карантински мерки може да бидат воведени за општини каде има зголемен број на новозаразени. Тоа се Сарај, Чаир, Гази Баба и Аеродром.

Ова е ниезволдливо:x Надвор од умот

7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    @RainBow Ај, дојди подрасчисти малку ова партискиве препукувања |(

И Филипче и компанија и Чулев се еднакво виновни. Едниве зошто носеа глупи, ненавремени, нецелосни мерки, а другиов зошто не ги спроведуваше.
    Појасно е сега?

На ostoun, kukla21 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    5.573

Право да ти кажам, не знам, ама и тоа би требало да се регулира. Само многу парцијални ми се меркиве, опфаќа одредена категорија, други не. Се надевам, иницијално, доколку дојде до ова да се обратите до факултетот, па со некаква потврда да може да полагате. Се надевам ќе имате доволно време да се расчисти ситуацијата за вас и да се обезбедите со се што е потребно за да полагате непречено.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Да, ама овие случави што ги гледаме сега, не се од празникот. Бидејќи инкубацискиот период на вирусот е две недели, што значи дека тие од овој викенд и од групирањето по џамиите ќе ги видиме дури за 10-тина дена од сега.

10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    Најголем број случаи, симптоми развиваат по 3 до 7 дена. Така што, да, добар дел од може и од празникот да се.

На cresa-jagoda, Blazkowicz и Ahoy им се допаѓа ова.
  11. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    5.573
    Тој инкубациски период е рамка, може да е под и над овој лимит. Кај некој може симпотомите да се јават по само неколку дена, кај некој и по 28 дена ( барем така кажуваа на почетокот). .

На cresa-jagoda, Blazkowicz, Lima24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Добро се справија,има и заболени ама помала е смртноста. Дали 6 жртви.
    На почетокот кога беше Италија во паника,овде се испозатворија, од паника не знаеја што да направат. Масовно се делеа откази,хаос беше. Ама со добра стратегија мислам добро се справи земјава.
    Се почитуваат сите мерки, не беше дозволено да седиш на клупи ама сега е. И баш пред два дена ни кажаа дека нема секој ден да не известуваат за да не не плашат повеќе,туку само еднаш неделно и дека треба да научиме да живееме со вирусот.
    Јас на плажа одам често,сите држат дистанца. Мило ми е што ете некој ме чита зошто јас сметам дека сите сме луѓе без разлика каде сме.

На Black_Widow, *Amethyst*, monibejbi и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Тогаш овие од што се?

14. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Јас цело време сум конзистентен.

Цело време ти поставувам прашања, а ти не ми одговараш. Препрочитај на претходната страна. Тргни ги настрана СДСМ вс. ВМРО.

Кога се лечи некоја болест? На почекотот или кога ќе метастазира? Зошто Русија затвори аеродроми и патување уште на почетокот на фебруари, а ние дури во март? Зошто сите повратници не се ставија во карантин, туку се дозволи да шетаат по пазари, доктори, фризери, пријатели? Тоа сакам цело време да ти кажам, а не да мешам партии. Ширењето на вирусот не се спречи на почетокот. Тогаш кога можеше.

На Marija_Magdalena, orevokrsacka, Аргентина * и 2 други им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    Од ифтарските вечери.

На cresa-jagoda, vitamina и Lima24 им се допаѓа ова.
  16. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Јас те следам и читам уште од почеток иако не пишувам нон стоп. Сметам дека е правилно тоа што пишуваш ти и членки во други држави. Сепак сме наши и убаво е да сме запознаени каква е состојбата и надвор од нашава земја. Треба владава да види и земе пример и од други држави како Малта и сл. Ние освен од Вучич што копираме други мерки немаме правилни донесено.
    Во Македонија не ги почитуваме мерките, ама ако сме во странство како попчиња ќе бидеме, што народ ќе бевме... стаповите само за нас друго ништо.

На *Amethyst* и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.558
    Допаѓања:
    39.548
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.943
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    0F0F3CE8-B578-4708-8627-BC76B7285675.jpeg

На Ano, kukla21, monibejbi и 6 други им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    5.573
    Само и други релвантни субјекти за кризава да ги прочитаа меките и чекорите за олабавување кои се разумни, како во Малта. Се си има редослед по важност и се се одвива полека.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.