Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Епа горе доле тие се, истите правеле меѓусебе иди ми дојди ми на ифтар. И сега ако ги изолираат како кластери контактите. Нз што да мислам веќе. Само барам нешто да се тешам дека ќе биде подобро :(

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    На mareane, emiliana и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Ме интересира мислењето на членките во врска со отварање на границите и дали мислите дека ќе се отворат аеродромите?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Па реално би требало.Прво копнено,па после и аеродромите.Мислам дека во текот на јуни ќе биде.

На *Amethyst* и Broken♡ им се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.558
    Допаѓања:
    39.553
    Секако дека ќе се отворат, најкасно 1ви јули.

6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.558
    Допаѓања:
    39.553
    Зошто на 1120 тестови, 35 позитивни не би биле реална бројка?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Мислам трудни свадби откажаа, ок е, не мора детево денес да се крсти.
    Прво за детето е страшно бре. Возрасниве ќе речеш секој со свој ум, ама бебе да изложуваш на 80+ луѓе, рили?

Со "нормалава" во која сме тргнале, почнете да учите билкарство, ќе ви треба. Оти јас за "нормални" работи на лекар не би пошла искрено. Со 30+ болни на ден?

Џипет (позз @KateKane ) опресии, ку*ови, врагови. Голем та*ак ако јас не искачам од дома, ради нечиј ифтар, крштевка, мекица ќе се разболам. Оти па не можеме да не ги лечиме, ако се себични и безобѕирни, да не кажам полош збор.

Мислам сериозно, СТВАРНО се надевав на поголем осет. Што племе бре се сите овие со настаниве.

Иначе доаѓам од кај фризерка ми, која е муслиманка, па ни ифтар, ни Бајрам има видено. Опрема на ниво на докториве мои. Да, треба да работат сите, ДА РАБОТАТ, не да си играме ку*та*ак. Не се сите муслимани дебили, не се ни сите христијани дебили, не се сите млади дебили, ама мајке ми, ради тие дебили што се, отидовме сите јабана.

Мислам сериозно. Аман. После измислено било. Умирале од "друго" корона не било. Мхм, да.

Абе ајде, стока до сега ќе научеше што треба да прави, човек со свест уште у фаца си дише. Што ќе ни дојде, скроз заслужено ни е.

И да, МВР се криви и те како. Немале како ифтар да разбркаат. Немаа како од двор на црква да разбркаат. Мајката.

На cresa-jagoda, WildMk, Ivan4e04 и 32 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Дали се шпекулации бројките не знам, а нема ни да дознаам, а дека се разболува персонал и тоа се крие е вистина.
    Не се крие ради друго, туку оти се после "жигосани".

На cresa-jagoda, WildMk, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Ај ве молам распрашајте се малце дали имало ИФТАРСКИ ПРОСЛАВИ, што ни не постои, а и колку всушност % од муслиманите можеле да имаат дозвола да после 19ч се шетаат , а во 19:30 ифтар беше. Неможе толкава бројка од ИФТАРСКИ ПРОСЛАВИ да биде, низ мое маало у Ченто СЕКОЈА вечер се собираат по 10 души , дај не ме заебавајте дека само муслиманите се должни за раст на бројката и нивното собирање по ифтари ( што ова година за 95% беше намалено)

На thequeen95 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.084
    Не се.
    Фала Богу со име и презиме се во болница.
    Ама дека па и голем дел од вкупниот број се муслимани е вистина. Најчесто фамилијарно се заразени, исто и како останатите.

Тоа не значи дека ифтариве што се дешаваа, па и молитвата за Бајрам, е ок. Не е.

На WildMk, *Amethyst* и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Тоа чекам само.

На Broken♡ и Ahoy им се допаѓа ова.
  12. ludamaja10

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Да појасниме неколку работи, од прва рака ти зборам ЈАС сум христијанка, моја најдобра другарка е муслиманка.
    1. Корона вирус во МК почна од ХРИСТИЈАНКА, не од јабаница, како ние би сакале.
    2. Ифтар е вечера која можеш да ја јадеш и сам , или во фамилијарно опкружување. Тоа значи дека ни со домашниве не требале Да јадат ифтар кои морале да идат по работа и да имаа контакт заштитен со други луѓе?
    3. Во моето маало има многу муслимани ама со кого и да прозборев најжално им беше што ОВА ГОДИНА НЕМОЖЕЛЕ да јадат ифтар со другите свои роднини и пријатели поради полицискиот час.
    4. Сите ние можевме да видиме дека на 2м растојание се молеле во нивниот храм, на инстаграм слики гледав луѓето на улица се молеле за да држат растојание !
    5. Сите ние го шириме ова, и можам јас да сум свесна за ситуацијава ама Брат ми можеби не е? Што сум јас крива ако после фамилијарно бидеме заразени?
    6. Не е во ред ниту една мерка што не се почитува, но тука владата одредува, а ние сме само роботи у нивни раце, на крај краишта, може и не лажат и за бројот заболени а и за нивните имиња ( како всушност можеме да знаеме кој е заболен , не иде по улица да се фали дека е ‘заразен’).

На derjus и thequeen95 им се допаѓа ова.
  13. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478
    @ludamaja10
    - Не знаеме дали коронавирусот почнал од христијанка. Не тврди вакви работи. Којзнае кој бил првиот во Македонија. Впрочем, жената која беше првиот потврден случај мислам дека беше од муслиманска населба.
    - Се испособираа за ифтари, се изнашетаа за Бајрам. Ајде...
    - Секоја чест на исклучоци. Кај мене во маало не беше така.
    - Од сите храмови ли виде слики? Или од само еден-два?
    - Тоа е точно. Затоа треба да почитуваме мерки, бидејќи на тој начин можеме помалку луѓе да заразиме.
    - Јас никогаш не сум им верувала во потполност. Мислам дека секоја влада лаже.

Последна измена: 30 мај 2020
    На ludamaja10, Ahoy и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Леле жално им било што не можеле да јадат на ифтар со фамилија тоа е најголемиот проблем а нема врска што пола свет испоумре од корона они пак нека си се собираат и после крив им е Цацко , епа нема кога не мислат тоа е не ги жалам но едните ни другиве ќе се собираат за Велигден за ифтар и после нека се чудат, празноглави.

На bibiiii, GirlRose, Leviosa2503 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Никој не вика дека само они го шират ама немој и при очи слепа да ме правиш(ете ти слика подоле.)

И немаш само ти пријатели муслимани,имам и јас,дури и роднини и сами ми кажуваа како конкретно еве ти,во Студеничани маалската чајџилница работи САМО навечер баш поради ифтар и сите седат таму.Полиција ако дојде ги частат кафе и си одат.

Значи не ми е поентата да ги напаѓам,и во Аеродром има многу заразени ако гледаме така што е општина кај што муслимани на прсти се бројат,ама не можеш да ми кажуваш дека ифтарски собиранки не им се лупнаа од глава.

Прикачени фајлови:

На Harper, GirlRose, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    2.152
    Искрено иако сум провласт сметам дека во ваква ситуација ни Сдсм ни Вмро не смеат да потегаат за избори.
    Избори ке се створат само кога ситуацијата ке биде постабилна и ке има помалку заболени.
    Вака не.
    Вонредна нека тера ако неможе собрание ако треба и порестриктивни мерки.

17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    Слики од маси пред згради/куќи поставени за ифтарска вечера, еве се врткаа низ темава види, мхм да да немало вечери измислени се.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    2.152
    Наќе беше должен и под негова команда да има ред , патрола во секоја општина посебно тогаш кога беа ифтарските слики објавени, а мораше и да казнува пошто гледаме дека онака не се разбираме.
    Наќе мислам тука потфли требаше повеќе патроли да има по населбите.

На cresa-jagoda и Ahoy им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Значи литии, ифтари, причест, молитви...мислам заклучивме што е најголемата болест:)

На *Amethyst*, elenaxbbg, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ludamaja10

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    1. Да , знаеме. Од докторкана.
    2. Па што ако шетале која ја лично и уште 100 мои пријатели на инстаграм јадевме и пиевме на 1ви мај ? Не бевме единствени, сторињата само колку збореа сами за себе.
    3. Видов од нив доволно, колку толку барем ВЛАДАТА дозволи да се молат, што друго очекувате?
    4. На нас ни останува само НИЕ ЛИЧНО да се пазиме, на други неможеме памет да има даваме.
    Значи доаѓаме до истата поента, не е работава дека само муслимани кренале бројка на заразени, него СИТЕ ние на некој начин. Спомнав горе, за 1ви мај и за споениов последен викенд сторињата и собирачките со пивце со све,само за себе збори.
    Пак ќе кажам, првата што ја цитирав не збореше само дека СИТЕ ние допринесовме до раст на број заразени, него само ифтарскиве прослави и какви чуда.
    А што се однесува до частењево на полицајците , самото тоа говори каква ни е гнасна неорганизирана подмитена држава.