Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    13.959
    Работиме веке преку 2 недели, со некои ограничувања што може да се работи, ама генерално пациенти се примаат за се, не само за итни случаеви. Слободно барај термин, ќе ти кажат протокол на работа и тоа е тоа.
    И ко космонаути сме маскирани, да не се исплашиш :)

На cresa-jagoda, Annath и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    60.997
    Toj шефот да не бевме провалија од држава сеа затвор ќе требаше да лежи. Сам повикуваше на масивна непослушнсот, идење по џамии и викаше дека нема вирус. Не сум правник, еве @JuLleE ќе ја тагнам како таква може да каже дали има правна основа да го гонат за намерно загрозување на животи. Во ек на пандемија, кога земји како Саудиска Арабија ги затвори Мека и Медина каде е центарот на самиот ислам, ние овде најпаметни се најдовме да ги држиме отворени. Најмуслиманските држави и најголемите верници почитуваа мерки, само кај нас не.

Па уште му ќутат неговите и го трпат. Тие први треба да покажат револт, им даваше ветар по грб, го убивал короната тој, не било страшно. На чија совест се сите овие сега заболени? Ги охрабри луѓето да одат и да се пикаат еден до друг, а сега нигде го нема. И како уште го слушаат не ми е јасно, не ли гледаат дека на нивен грб си се богатат и дека еве вака при крајно лоши исходи тие остануваат болни а тој со парите у џеб?

Не сте свесни колку сум нервозна од сабајле, удирам по тастатурава место нормално да типкам, уште од сабајле ви пишав дека се 80+ денес. И тоа доаѓале кога е нож до коска, наместо при прва појава на симптоми. Па после смртни случаи, лидери, ау бау. Не се иде на доктор кога веќе си со една нога заминат у гроб, при први симптоми се иде.

Ужас, крајно изреволтирана сум, од ден 1 пишувам овде колку можат да бидат опасни масивни собири. Од ден еден, еве скролајте ми мислења, тие ми се. Ама не, за Велигден немало, за литијата немало, од паркови немало... Еве ви немало сега, доволно беше еден да се пикне меѓу група народ заразен за да се појават нови 2 жаришта.

Па уште не била литијата страшна, која среќа ја имавме не сте свесни, тек уште таму да ни се истрошеа материјали и медицински персонал ќе беше највесело. Идете сеа збирајте се по 100 души пак, идасхуидсхдусадсхуи адсуидиудхсахиудс дхуидаххдухиас.

На Ivan4e04, bibiiii, cresa-jagoda и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Во 15 часот ќе има прес,па ќе видиме.Ќе кажат за нови мерки.Само да не се форсираат избори.Аман пукнаа за фотељи.

На tijanana и LovelyGirl3 им се допаѓа ова.
  4. menina

menina Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    97
    Во македонија треба полициски час 24/7. Со можност за одење до маркет во било кое време од денот. Засилени полициски конторили за луѓе да не го користат тоа ко изговор. Можност за искачање само доколку идеш на работа(есенцијални сектори) и аптека или маркет. Казни за сите. Минимум 700 евра.
    Проверка на полицијата бидејки и до сега за време на полициски час во помалите градови жителите се собираат заедно со полицијата сред полициски час на сред град.

Издржавме ние така 74 дена, и конечно еве можеме да здивнеме.. еден евентуално двајца мртви на 55 милиони не е ништо.
    И не не е народот толку свесен тук ко во шведска него ако се шлаев без потреба ќе ме казнеа. Бидејки законот се применува!!!

На bibiiii, cresa-jagoda, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.241
    Дали се свесни дека никој нема да им искочи???

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.859
    Допаѓања:
    4.339
    Жално е што најголемиот универзитет во државата нема екектронски систем за потписи, заверка на семестри, пријавување на испити.....Внимателно и заштитено оди на факултет, ако тоа е единствен начин за потпис.
    На УГД се’ функционира електронски од самото формирање на универзитетот. Многу е олеснето, и за студентите и за професороте.

На WildMk, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.848
    Јас не сум за казни,него право ШУТКА затворот до нова година,па кога ќе излезе и кога ќе нема корона ќе си ја носи. маската...дури е две ќе стави..од страв да не се врати во Шутка.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, anastasijaki и 2 други им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Многу јасно.
    Тоа и ми беше поентата. :)

На *Amethyst*, FreeMind и PoisonGirl им се допаѓа ова.
  9. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478
    Има! Iknow ги опфаќа сите овие работи

На cresa-jagoda, Mimmi39 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.155
    FB_IMG_1591013852450.jpg

На Peperutce1115, cresa-jagoda, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  11. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    2.208
    Има и такви, за жал кои едвај чекаат, на некои од тоа им зависи работата, а некои ги имаат залажано со кутија локум што ја делат по вратите и со лажни ветувања. Само да се знае, не алудирам на ниту една партија, јас секако немаше да гласам независно од ситуацијата.

На *Amethyst*, Tajnaotrovna и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.690
    Допаѓања:
    39.791
    Не бе што ти е, ние сме УКИМ , најреномираниот универзитет во светот, тоа е понижување за нас.
    Има начин за сѐ, и за полагање онлајн во време на пандемија и вонредна сосстојба и на медицински и на филозофски и на пмф и не знам каде, ама некој треба да смисли и да влезе во дигиталната ера.
    Уствари што повеќе да кажам кога после скок на заболени најбитното е потписи во индекс да се стават.
    Игнорирајте, не ни има врска со темава, ама да си ја искажам нервозата, најмногу предизвикана од сите амеби и себични луѓе и на власт и околу мене...

На BelieberYeahh, *Amethyst*, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. menina

menina Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    97
    Токму така!
    Луѓево се толку убедени дека нема вирус тоа е страшно. Досега немаше многу затоа не сте сретнале. Недај боже и да дојде до тоа. Видов не еден него многу случаи на болни од корона вирусот. Од млади до стари.. Асимптоматични на 70+ и некои на 25 што од кревет неможеа 3 недели да станат.
    Не е страшно ако водиме ред. Ама со mindsetot што го има пола народ нема да се оправи.

На Martka и emiliana им се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.480
    Каде може да се провери заразени по оштини?

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    253.597
    Може како не, исто и како нашите попови кога повикуваа да се оди во цркви.
    Ама во која држава Кејт, овде ли?
    Партал систем.
    Еве ги уште велат дека кријат бројки. Со кој народ ќе се разбереш.

На cresa-jagoda, LejlaD, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.185
    Се сеќавам колку се нервираше кога испадна со Устав не смееле да ги затворат.

Абе ајде.

На cresa-jagoda, LejlaD и JuLleE им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
  18. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    9.302
    Достате бе зомби апокалипса
    Каков полициски час на цела територија барате, нема више, пројде тоа.
    Почитувајте дистанца, носете маски, сејте си дома ако толку се плашите и то е то.

Едвај чекам попладнево да завршам работа и да шетам. Само да не ми врни, ама јас секако ќе излезам

На minne992 и Kitten им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    253.597
    Секуларна држава, еве ви.
    Овие религиските водачи заслужуваат казни за тоа што ги повикуваа верниците во цркви и џамии.

На cresa-jagoda, LejlaD, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  20. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.866
    Браво. Have fun.

На cresa-jagoda, BelieberYeahh, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.