Форумџика на годината

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. rokmibejbi

rokmibejbi Активен член

А што ефект имаше полициски час? Последниов месец а имало а не полициски час. Сите се собираа како сакаат.

zhap4e and An-na like this.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Без карантин знам дека е со тест, ама како е без изолација? Нели е задолжителна самоизолација?
    Колку долго бил надвор од државата?

ЕденЧлен and Snow-Star like this.
  3. azelea

azelea Популарен член

Баш вчера братучед ми ми покажуваше слики од Чаир за време на полициски час од пред некоја недела,он работеше таму на таа бетонската ограда што ја ставаа на Цветан Димов и ги сликал со неговиот телефон,тоа да се фрапираш народ еден до друг,се си работи ,а најако и полиција со нив си стои и никому ништо (facepalm)

Cherry333, Snow-Star, JuLleE and 3 others like this.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Незнам како без изолација,беше 2 ипол месеци надвор од Мк,отиде да држи обука на колеги,и фати короната се затворија граници,и неможеше да се врати.И завчера му рекле да прави корона тест,ако е негативен ке си помине без проблеми.

Чаирскиот градоначалник Ганиу логичен: Мерки за цело Скопје, не само за Чаир

https://lider.com.mk/makedonija/cha...1HOKtgobBFJNViRd_v5DFbihcSeZz5I7exCcLmo-cEzwo

Last edited: Jun 2, 2020
    Summmerr..2014 likes this.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Јас уште не сфаќам што корист гледате од полициски час.

Harper, Lima24, Amellie13 and 8 others like this.
  6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

На кајгана форум прочитав дека од инсајдерско инфо од ИЈЗ има над 900 заболени, кои ќе ги објавувале секој ден, за да не се ствара паника. Ова, ако е вистина, тогаш е страшно што прават надлежниве.

7. нина122

нина122 Популарен член

Види сега секој што ќе каже некоја информација предвреме вика од ваму ми е од таму ми е и му веруваат луѓето.
    Официјалното соопштение нема врска после тоа со неговото сознание.

8. mareane

mareane Форумски идол

cresa-jagoda and P.S.love like this.
  9. Fleur-De-Lis

Немаше да пишам, ама многу ми е сомнителна работава, особено после тоа, што на една од телевизииве еден новинар излезе и рече пред некој ден... И по цена да добијам тужба од мои инсајдерски извор на клиниките има над 500 пр7јавени заболени од корона.
    Заспиј ако можеш, Горан Момировски го изјави ова.

cresa-jagoda and нина122 like this.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Па,Филипче вика дека се направени 868 тестови,од кои околу 130 се од скрининг.Според ова,не може да се над 900,освен ако овој лаже. :?:
    До четврток ќе се знае дали ќе има полициски час за викендов.

11. Fleur-De-Lis

Од повеќе денови, веројатно се завлекува бројката. Како и да е, се е шпекулација. Само останува да нагаѓаме. Секако вистината ќе излезе некој пат на виделина.

cresa-jagoda likes this.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Мене повеќе ме плашат овие што не кажуваат со кого биле во контакт него бројот на заразени.
    Ако не потполнат епидемиолошка анкета нека не им даваат лекување на државна сметка.
    Нека си плаќаат приватно ако не сакаат да потполнат анкета.

mal.ecka and cresa-jagoda like this.
  13. Ang_ela

Ang_ela Популарен член

Не знам што погрешно кажал. Во моментот има околу 680 активни случаи. Освен ако не мислел хоспитализирани.
    И ова со 900 заболени за два дена е глупост од типот 2000е за смрт од корона. Толку ли некој не може да размисли колкав капацитет треба да имаат лабораториите, колкав број тестови треба да изработат за да 900 бидат позитивни, а истовремено и скрининг тестови се прават?

Ahoy and JuLleE like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

15. Fleur-De-Lis

Само лица со ограничен интелект можат да веруваат на работите што ги сервираат секој ден. Од било која партија.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Темава е тешка параноја да те фати :| Поготово за тие што паничат дека преку воздух и асфалт се пренесува вирусов, и подобро да не ја читаат. Сериозна сум!

Само рекла-казала муабети се изначитав, од форум на форум пренесени информации, од другар му на братучетка ми и тн. Па поназад некаде прочитав и дека немало веќе празни кревети на клиника, трагични наслови од квази-портали...

Прес конференција немав слушано сигурно повеќе од еден месец, но откако ми се крена косата после читање на темава решив да го слушам малку министеров. Искрено, после пресот не се осеќав како сите да ќе умреме :whew:

Harper, Ivan4e04, Lima24 and 17 others like this.
  17. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Битно човекот на прес си кажа дека нема потреба од паника,дека не е исто ко на почеток( дека сега знаат како да постапат).Дека контактите на заразените се знаат и се изолирани дури и тие кои се криеле интервенирано е со полиција.

lovestoneddd, GirlRose and Ahoy like this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не сум @An-na ама после тоа видеото што го изгледав од клан македонија, жими се, фали едукација. Наречи го едукација, транспарентност, јасност, како сакаш- ама народот е неинформиран, генерално неедуциран и како таков подложен на манипулации.
    Прво веруваат во верски лидери, и дека господ/алах ги штити. Второ, не веруваат во систем, здравство, политичари, и не дека немаат причина за таа недоверба, на тоа со децении се работи, т.е. тие од системот го работат народот како бавча. Трето- и овде демек секој ден се чита и пишува, па некому уште не му се јасни основите:
    - вирус- се пренесува аеро-капково, значи со вдишување. Не од асфалт, не од површина.
    - нема лек- се третира во домашни услови ако клиничката слика е полесна,
    - при хоспитализација се тестираат алтернативни терапии по потреба, ама нема апче стрикно против ковид. Моментално Мк има oколу 600 активни случаи, хоспитализирани се 67 во Скопје +31 во другите градови. Гледам информираат и колкумина се на вентилација, веројатно го одложуваат до последно, пошто респираторот се покажа како слепа улица во битката со вирусот. Околу 1600 досега се опоравиле од инфекцијата.

Last edited: Jun 2, 2020
    tijanana, gjoker4e and An-na like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Мислам дека немаат волкав капацитет лабораторите да тестират.
    И ќе имаше наплив на пациенти во болницата. Не е 90 за да се сокрие. Па 900 се.

Ang_ela likes this.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

mira.mira and cresa-jagoda like this.