Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. rokmibejbi

rokmibejbi Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    252
    А што ефект имаше полициски час? Последниов месец а имало а не полициски час. Сите се собираа како сакаат.

На zhap4e и An-na им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Без карантин знам дека е со тест, ама како е без изолација? Нели е задолжителна самоизолација?
    Колку долго бил надвор од државата?

На ЕденЧлен и Snow-Star им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Баш вчера братучед ми ми покажуваше слики од Чаир за време на полициски час од пред некоја недела,он работеше таму на таа бетонската ограда што ја ставаа на Цветан Димов и ги сликал со неговиот телефон,тоа да се фрапираш народ еден до друг,се си работи ,а најако и полиција со нив си стои и никому ништо (facepalm)

На Cherry333, Snow-Star, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Незнам како без изолација,беше 2 ипол месеци надвор од Мк,отиде да држи обука на колеги,и фати короната се затворија граници,и неможеше да се врати.И завчера му рекле да прави корона тест,ако е негативен ке си помине без проблеми.

Чаирскиот градоначалник Ганиу логичен: Мерки за цело Скопје, не само за Чаир

https://lider.com.mk/makedonija/cha...1HOKtgobBFJNViRd_v5DFbihcSeZz5I7exCcLmo-cEzwo

Последна измена: 2 јуни 2020
    На Summmerr..2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Јас уште не сфаќам што корист гледате од полициски час.

На Harper, Lima24, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    На кајгана форум прочитав дека од инсајдерско инфо од ИЈЗ има над 900 заболени, кои ќе ги објавувале секој ден, за да не се ствара паника. Ова, ако е вистина, тогаш е страшно што прават надлежниве.

7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.628
    Види сега секој што ќе каже некоја информација предвреме вика од ваму ми е од таму ми е и му веруваат луѓето.
    Официјалното соопштение нема врска после тоа со неговото сознание.

8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.329
    Допаѓања:
    278.546
    На cresa-jagoda и P.S.love им се допаѓа ова.
  9. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Немаше да пишам, ама многу ми е сомнителна работава, особено после тоа, што на една од телевизииве еден новинар излезе и рече пред некој ден... И по цена да добијам тужба од мои инсајдерски извор на клиниките има над 500 пр7јавени заболени од корона.
    Заспиј ако можеш, Горан Момировски го изјави ова.

На cresa-jagoda и нина122 им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.053
    Допаѓања:
    131.024
    Па,Филипче вика дека се направени 868 тестови,од кои околу 130 се од скрининг.Според ова,не може да се над 900,освен ако овој лаже. :?:
    До четврток ќе се знае дали ќе има полициски час за викендов.

11. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Од повеќе денови, веројатно се завлекува бројката. Како и да е, се е шпекулација. Само останува да нагаѓаме. Секако вистината ќе излезе некој пат на виделина.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.628
    Мене повеќе ме плашат овие што не кажуваат со кого биле во контакт него бројот на заразени.
    Ако не потполнат епидемиолошка анкета нека не им даваат лекување на државна сметка.
    Нека си плаќаат приватно ако не сакаат да потполнат анкета.

На mal.ecka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Ang_ela

Ang_ela Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    1.179
    Не знам што погрешно кажал. Во моментот има околу 680 активни случаи. Освен ако не мислел хоспитализирани.
    И ова со 900 заболени за два дена е глупост од типот 2000е за смрт од корона. Толку ли некој не може да размисли колкав капацитет треба да имаат лабораториите, колкав број тестови треба да изработат за да 900 бидат позитивни, а истовремено и скрининг тестови се прават?

На Ahoy и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На Lima24, *Amethyst*, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Само лица со ограничен интелект можат да веруваат на работите што ги сервираат секој ден. Од било која партија.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Темава е тешка параноја да те фати :| Поготово за тие што паничат дека преку воздух и асфалт се пренесува вирусов, и подобро да не ја читаат. Сериозна сум!

Само рекла-казала муабети се изначитав, од форум на форум пренесени информации, од другар му на братучетка ми и тн. Па поназад некаде прочитав и дека немало веќе празни кревети на клиника, трагични наслови од квази-портали...

Прес конференција немав слушано сигурно повеќе од еден месец, но откако ми се крена косата после читање на темава решив да го слушам малку министеров. Искрено, после пресот не се осеќав како сите да ќе умреме :whew:

На Harper, Ivan4e04, Lima24 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Битно човекот на прес си кажа дека нема потреба од паника,дека не е исто ко на почеток( дека сега знаат како да постапат).Дека контактите на заразените се знаат и се изолирани дури и тие кои се криеле интервенирано е со полиција.

На lovestoneddd, GirlRose и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.352
    Допаѓања:
    190.245
    Не сум @An-na ама после тоа видеото што го изгледав од клан македонија, жими се, фали едукација. Наречи го едукација, транспарентност, јасност, како сакаш- ама народот е неинформиран, генерално неедуциран и како таков подложен на манипулации.
    Прво веруваат во верски лидери, и дека господ/алах ги штити. Второ, не веруваат во систем, здравство, политичари, и не дека немаат причина за таа недоверба, на тоа со децении се работи, т.е. тие од системот го работат народот како бавча. Трето- и овде демек секој ден се чита и пишува, па некому уште не му се јасни основите:
    - вирус- се пренесува аеро-капково, значи со вдишување. Не од асфалт, не од површина.
    - нема лек- се третира во домашни услови ако клиничката слика е полесна,
    - при хоспитализација се тестираат алтернативни терапии по потреба, ама нема апче стрикно против ковид. Моментално Мк има oколу 600 активни случаи, хоспитализирани се 67 во Скопје +31 во другите градови. Гледам информираат и колкумина се на вентилација, веројатно го одложуваат до последно, пошто респираторот се покажа како слепа улица во битката со вирусот. Околу 1600 досега се опоравиле од инфекцијата.

Последна измена: 2 јуни 2020
    На tijanana, gjoker4e и An-na им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Мислам дека немаат волкав капацитет лабораторите да тестират.
    И ќе имаше наплив на пациенти во болницата. Не е 90 за да се сокрие. Па 900 се.

На Ang_ela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.788
    Допаѓања:
    41.876
    На mira.mira и cresa-jagoda им се допаѓа ова.