Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    На Kitten, CameliaMiller, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.055
    Допаѓања:
    128.309
    Drustvo nema svrha vekje da se zboruva na temava. Ja zeznavme i toa mnogu ja zeznavme. I narod i vlada e kriva.. Ne ne biva. Spremete se da si sedime doma do septemvri minimum.

На tinka-mace, referentka и Rubiii им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.182
    Допаѓања:
    132.241
    Леле,уште пострашна бројка...

4. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Можеш барем едно мислење што ќе го напишеш да не мешаш политика? Се што пишуваш, во секое ебано мислење Мицковски, Пендаровски рајко петко. Олабај малце. Преку таквото мислам дека ни е на сите од тоа, барем овде да не го читаме. Твоите политички страсти можеш да си ги зачуваш за себе или да си ги искажиш во штабот. Аман веќе!

На Ahoy, CameliaMiller, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.709
    Допаѓања:
    192.788
    :|
    Ништо, едино чаре е роботска диктатура и тоа е. Нема врски, нема циле миле.
    Еее, кој прашуваше, некоја планета ќе помине покрај земјата наредниов викенд- може ќе не трефи, а?:?:

На fana и John Snow им се допаѓа ова.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    Џабе се надеваш Биљарке, на милион километри од нас ќе помине. Ај може ќе му текне да скршне:whew:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.110
    Допаѓања:
    46.390
    Може ќе ме осудите ама јас бев и кај моиве и кај баба ми. Дедо ми рече дека не му требал живот ако не не гледал нас и џабе му било да се пазат и да се здрави ако седат сами по цел ден, не било живот тоа. Па се помирив со стравот и отидов, еве два пати бев веќе. За мене ова искрени не е живот и попрво ќе ризикувам отколку да не ги видам со месеци кои и така во старост им се броени.

На Ivan4e04, zhap4e, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.355
    Допаѓања:
    19.903
    Башка гледам по фб сите што е тагнале и сликале по кафичине што седат не се фамилиарно, седат другарки по 4 на маса

Очигледно само за вирусов не сакаат да се лекуваат не знам зошто инаку болницине секогаш од нив се полни. Го заболело глава ајт на лекар, прстот го удрил на лекар безразлика на село, град исти се. Систина полна од нив го боли рака на снимање одма бараат имав колешки чим глава ја заболело неколку дена по ред на снимање одма иде ги олушптија по 200 евра снимање. Знаеш и самата работиш во болница кој пациенти се најбројни не за коронава општо.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    Јас еднаш само у последниве 3 месеци и тоа деновите кога не' лажеа дека е све под контрола. Сега пак ме фаќа страв, стари луѓе со хронични болести се. Зошто да ме јаде совест утре ако се случи нешто:|

10. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    971
    Кај нас роботи да служат,ќе ги украдат:shake:

На Harper, fana, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Воопшто, ама воопшто не ми е гајле дали некому мојот пост ќе се допадне или не, но прашувам легитимни прашања на кои очекувам легитимен одговор. Твојот пристап на ставање превез на очите е најмалку продуктивен. Нам политикантството не доведе до оваа ситуација денес.

1) Зошто за Велигден имаше тридневен карантин, а за Рамазан Бајрам немаше?

Еве, дај ми легитимен одговор, зошто немаше? Дали тоа не е политикантство? Дали политиката не го донесе овој бран на новозаболени? Кои се на ред следни за обвинување? Кучињата и мачињата? Полжавите?

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    Старо купујем ќе има највеќе работа тогаш:|

На tijanana, elenaxbbg и nena2010 им се допаѓа ова.
  13. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Те прашав дали ти се допаѓа или не? Не сум овде во квиз за тебе прашања да ти одговарам. Колку што се криви тие на власт, крив е и народот. Карантин е за луѓе со човечки, не со пилешки мозок како тука. И како што гледам не ти ни реплицираат повеќе на темава. Си се запрашал зошто е тоа така?

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    И сега да отидеш на граница ќе те прошверцаат за 150-200 евра по човек. Сега граничари млатат пари.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.355
    Допаѓања:
    19.903
    Слушам, читам над 100 денеска хаа Италијо гледај и учи, они ќе ми биле први не Македонија ќе биде. Сите граници ни затварале за нас пффф љубоморни дека и ние еднаш во нешто да бидеме први. Јас мислам сега да земеме масовно да се собереме за овој историски ден и да прославиме како што е ред...

Последна измена: 3 јуни 2020
    На темјанушка, LejlaD, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Не ти поставив прашање, за да ми одговориш со прашање. Знак дека немаш одговор. Во ред. Вакви преписки немаат смисла. Не сум платил на никого, за да има обврска да ми реплицира. Слобода на избор.

17. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Јас сум навистина неутрален. Толку ми е смачено и од ВМРО и од СДСМ што преку глава ми е од било кој од нив. Ги правиш политичарите како да имаат волшебно стапче и можат да прекинат раст на пандемија со донесување на мерки. Тоа не е така.

Друго си се запрашал ли дали МВР или било која инстутуција кај нас има доволно хумани и материјални ресурси да спорведе утлра-ригорозни мерки? А згора на тоа дали нашата економија ќе може да ги амортизира тие последици.

Растот на нови случаеви почна неколку дена после 1 Мај. Дали тоа претставува коинциденција за тебе? Или може да се поврзе со непочитување на мерки од страна на луѓето.

Е сега да ти одговорам на прашањето за Муслиманите. Кај нив се прават фамилијарни собири додека трае целиот нивен празник. Дополнително, сите знаеме дека нивните фамилии се многучлени. Е тоа претставува идеално сценарио за ширеше на било каков вирус. Факт е дека тука е напревено превид и ете.

Но, не можеш да негираш дека пикниците, пијанките, родендените и славите не придонесуваат на овие бројки.

Друг случај, како ќе објасниш трансмисијата на вирусот во Штип. Штипјанките што работат по конфекциите иделе по Џамии во Арачиново? Биле на баклава кај комшивката во чаир.

Колку што се криви и Албаницте толку се и криви и Македоницте. Криви се луѓето што не сфаќаат дека оваа ситуација е сериозна. Тоа е целиот мој став.

Сега да се навратиме на Љубљана. Дали знаеш какви беа мерките во Словенија? Дали во Словенија работеше нешто воопшто? Практично целата држава им беше затворена со месеци. Ние и не бевме баш затворени (сем кафичите, рестораните и моловите) другото се си функционираше во нормала.

На CameliaMiller, gjoker4e и Broken♡ им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.074
    Допаѓања:
    13.976
    Па секако ќе биде така кога роднините на полицајците си шетаа со врски и си правеа собири и за време на полициски час. Нив никој нема да ги казни. И кој е виновен тука?

На Blazkowicz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Ќе ти одговорам не е проблем, ама не ми се чита после роман за Мицковски и Пендаровски, sry. Затоа ќе прескокнам.

На Blazkowicz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Неофицијално,полициски од утре од 17 до понеделник до 5.

На cresa-jagoda, ЕденЧлен и Broken♡ им се допаѓа ова.