Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Drustvo nema svrha vekje da se zboruva na temava. Ja zeznavme i toa mnogu ja zeznavme. I narod i vlada e kriva.. Ne ne biva. Spremete se da si sedime doma do septemvri minimum.

tinka-mace, referentka and Rubiii like this.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Леле,уште пострашна бројка...

4. dev08

dev08 Истакнат член

Можеш барем едно мислење што ќе го напишеш да не мешаш политика? Се што пишуваш, во секое ебано мислење Мицковски, Пендаровски рајко петко. Олабај малце. Преку таквото мислам дека ни е на сите од тоа, барем овде да не го читаме. Твоите политички страсти можеш да си ги зачуваш за себе или да си ги искажиш во штабот. Аман веќе!

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

:|
    Ништо, едино чаре е роботска диктатура и тоа е. Нема врски, нема циле миле.
    Еее, кој прашуваше, некоја планета ќе помине покрај земјата наредниов викенд- може ќе не трефи, а?:?:

fana and John Snow like this.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Џабе се надеваш Биљарке, на милион километри од нас ќе помине. Ај може ќе му текне да скршне:whew:

Biljarkata likes this.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Може ќе ме осудите ама јас бев и кај моиве и кај баба ми. Дедо ми рече дека не му требал живот ако не не гледал нас и џабе му било да се пазат и да се здрави ако седат сами по цел ден, не било живот тоа. Па се помирив со стравот и отидов, еве два пати бев веќе. За мене ова искрени не е живот и попрво ќе ризикувам отколку да не ги видам со месеци кои и така во старост им се броени.

8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Башка гледам по фб сите што е тагнале и сликале по кафичине што седат не се фамилиарно, седат другарки по 4 на маса

Очигледно само за вирусов не сакаат да се лекуваат не знам зошто инаку болницине секогаш од нив се полни. Го заболело глава ајт на лекар, прстот го удрил на лекар безразлика на село, град исти се. Систина полна од нив го боли рака на снимање одма бараат имав колешки чим глава ја заболело неколку дена по ред на снимање одма иде ги олушптија по 200 евра снимање. Знаеш и самата работиш во болница кој пациенти се најбројни не за коронава општо.

Biljarkata likes this.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Јас еднаш само у последниве 3 месеци и тоа деновите кога не' лажеа дека е све под контрола. Сега пак ме фаќа страв, стари луѓе со хронични болести се. Зошто да ме јаде совест утре ако се случи нешто:|

10. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Кај нас роботи да служат,ќе ги украдат:shake:

Harper, fana, tinka-mace and 6 others like this.
  11. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Воопшто, ама воопшто не ми е гајле дали некому мојот пост ќе се допадне или не, но прашувам легитимни прашања на кои очекувам легитимен одговор. Твојот пристап на ставање превез на очите е најмалку продуктивен. Нам политикантството не доведе до оваа ситуација денес.

1) Зошто за Велигден имаше тридневен карантин, а за Рамазан Бајрам немаше?

Еве, дај ми легитимен одговор, зошто немаше? Дали тоа не е политикантство? Дали политиката не го донесе овој бран на новозаболени? Кои се на ред следни за обвинување? Кучињата и мачињата? Полжавите?

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Старо купујем ќе има највеќе работа тогаш:|

tijanana, elenaxbbg and nena2010 like this.
  13. dev08

dev08 Истакнат член

Те прашав дали ти се допаѓа или не? Не сум овде во квиз за тебе прашања да ти одговарам. Колку што се криви тие на власт, крив е и народот. Карантин е за луѓе со човечки, не со пилешки мозок како тука. И како што гледам не ти ни реплицираат повеќе на темава. Си се запрашал зошто е тоа така?

nena2010 likes this.
  14. Abracadaver

И сега да отидеш на граница ќе те прошверцаат за 150-200 евра по човек. Сега граничари млатат пари.

Broken♡ likes this.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Слушам, читам над 100 денеска хаа Италијо гледај и учи, они ќе ми биле први не Македонија ќе биде. Сите граници ни затварале за нас пффф љубоморни дека и ние еднаш во нешто да бидеме први. Јас мислам сега да земеме масовно да се собереме за овој историски ден и да прославиме како што е ред...

Last edited: Jun 3, 2020
  16. Abracadaver

Не ти поставив прашање, за да ми одговориш со прашање. Знак дека немаш одговор. Во ред. Вакви преписки немаат смисла. Не сум платил на никого, за да има обврска да ми реплицира. Слобода на избор.

17. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Јас сум навистина неутрален. Толку ми е смачено и од ВМРО и од СДСМ што преку глава ми е од било кој од нив. Ги правиш политичарите како да имаат волшебно стапче и можат да прекинат раст на пандемија со донесување на мерки. Тоа не е така.

Друго си се запрашал ли дали МВР или било која инстутуција кај нас има доволно хумани и материјални ресурси да спорведе утлра-ригорозни мерки? А згора на тоа дали нашата економија ќе може да ги амортизира тие последици.

Растот на нови случаеви почна неколку дена после 1 Мај. Дали тоа претставува коинциденција за тебе? Или може да се поврзе со непочитување на мерки од страна на луѓето.

Е сега да ти одговорам на прашањето за Муслиманите. Кај нив се прават фамилијарни собири додека трае целиот нивен празник. Дополнително, сите знаеме дека нивните фамилии се многучлени. Е тоа претставува идеално сценарио за ширеше на било каков вирус. Факт е дека тука е напревено превид и ете.

Но, не можеш да негираш дека пикниците, пијанките, родендените и славите не придонесуваат на овие бројки.

Друг случај, како ќе објасниш трансмисијата на вирусот во Штип. Штипјанките што работат по конфекциите иделе по Џамии во Арачиново? Биле на баклава кај комшивката во чаир.

Колку што се криви и Албаницте толку се и криви и Македоницте. Криви се луѓето што не сфаќаат дека оваа ситуација е сериозна. Тоа е целиот мој став.

Сега да се навратиме на Љубљана. Дали знаеш какви беа мерките во Словенија? Дали во Словенија работеше нешто воопшто? Практично целата држава им беше затворена со месеци. Ние и не бевме баш затворени (сем кафичите, рестораните и моловите) другото се си функционираше во нормала.

CameliaMiller, gjoker4e and Broken♡ like this.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Па секако ќе биде така кога роднините на полицајците си шетаа со врски и си правеа собири и за време на полициски час. Нив никој нема да ги казни. И кој е виновен тука?

Blazkowicz likes this.
  19. dev08

dev08 Истакнат член

Ќе ти одговорам не е проблем, ама не ми се чита после роман за Мицковски и Пендаровски, sry. Затоа ќе прескокнам.

Blazkowicz likes this.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Неофицијално,полициски од утре од 17 до понеделник до 5.