Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Племе неразбрано и неписмено.Ете со такви живееме на ова парче земја.
    Има разлика.Како можеше оние во Дебар да се разбрани,дисциплинирани и послушни,а овие од другата страна на Вардар да не есапат ништо живо?

Потфрлија владата и комисијата.На почетокот ептен се надевав и верував дека прават се за доброто на народот,и правеа,се додека граѓаните од кои зависи нечија власт не им поставија свои барања и овие на тацна им ги дадоа.Двојни аршини.Неправда.Луѓето со право се гневни.Не може казните да важат за едни,а за други не,не може мерките едни да ги почитуваат други не,не може моите деца да седат дома затворени,а оние во Чаир да играат фудбал,не може ние да се потепаме да испазариме за продолжен викенд карантин,а кај нив може да работат продавници и непречено да пазарат во полициски час,ние не можеме верски обреди да истераме,они си тераат зашто се закануваат дека нема да ги гласаат.

Еден не се најде да пресече и да каже како треба,дека кога се работи за општо здравје нема калкулација.Сите ставија рамки на фб дека општото здравје е општествена одговорност,ама ретко кој го почитува и разбира тоа.
    Желбата за власт надвладеа.Нека одат на избори,ќе имаат повеќе албански од македонски гласови.Мојот кој беше цврст одамна го изгубија.

Harper, kukla21, Ivan4e04 and 31 others like this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Поголем факт од состојбата на терен не ми треба. Ти реков теши се дека не исто. После Велигден стигнавме до бројка 5. Немаше ни потреба од тестирање оти не се јавуваа лица со симптоми. Сега самите лица имаат симптоми и бараат да се тестират. Други и со сила ги тестираат. Залудно ти е да убедуваш дека тогаш не тестирале и затоа толкави бројки. Немаше случаеви.
    Куманово оддамна требаше да го затворат. Може има ризик да пламне пак. И вие сте ризични се уште.

И овде во прашање се повеќе семејства, кои имале контакти со други.
    Еве Центар денес 10 случаи.

oblace1, cresa-jagoda and Ahoy like this.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Епа тие се, немаме други. Сигурно имаат завршено факултет и разни обуки, па знаат повеќе од нас. Во секој случај, по веродостојна би ми била информација од виролог/епидемиолог/инфектолог него ли од економист (како пр. земам).

Anie93 likes this.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Значи дефинитивно уште кој знае колку викенди ќе бидеме затворени дома, зошто менталитетот нема да се промени, а и кој знае дали бројките се точни, кој знае кои курци палци играат и не' праат марионети. Искрено, ич нема да ми биде жал и да ја покорат "државава", нека ја земат кој сака, нека не постои, ретарди живеат тука ионака... Неописливо изнервирана сум и разочарана од срањава. Не од короната, него од политиките и менталитетот! Боље остави кој како знае нека си тера, па кој е несвесен нека умре ако треба, кој му е крив...

pdb123, beachedd, Liky and 7 others like this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Ве молам кажете ми дали една од овие казниве по 2000 евра што ги пишат по сите портали за овој, за оној, една дека е спроведена. Тоа дали го знае некој?

6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Неофицијално, како што пишуваат повеќето медиуми, се работи за Христијан Мицкоски:

https://sdk.mk/index.php/makedonija...-inspektsijata-dodeka-gostinot-ne-si-zaminal/

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Охрид ќе биде полн со Скопјани.
    И?! Папала маца.

Нинче го видов со семејството, без маски, по прописи. Шубо...

8. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Хотелите работат ли за гости?

9. An-na

An-na Форумски идол

Лелееее, едно те исто збориш цело време. Немало потреба за тестирање :rofl: Тие приказни на друг. Шминкаа бројки за избори. Па и ти го збореше тоа тука, заедно со Референтка чинам си муабетевте дека се спремаат за избори. Заборави ли? Плус, ако немало потреба за тестирања зошто луѓево одеа приватно оти не им дозволувал алгоритмот? Ај, да не се правиме луди сеа ;) Провери ги бројките, ете ги има на страницата на корона мк. Види ја фактичката состојба и колку навистина бројот бил намален. Тоа што не убедуваа дека нема случаи, не значи дека вистински немаше. Се обидуваа да ни стават розови очила и да не спремаат за избори. Арно ама им излезе ситуацијава од контрола оти се глупи, неспособни и алчни. Башка полтрони.
    И еве пак, по трет пат ќе те прашам, најди ми научно објаснување кое го поткрепува полицискиот час како добра мерка во случај на епидемија и пандемија. Плс ;)

10. An-na

An-na Форумски идол

Треба да си ги искинат дипломите ако предложиле полициски час како мерка за епидемија. Толку само ќе кажам.

Zaljubena26, Ahoy and fana like this.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Има луѓе со станови. (И пријатели прашуваат згора, ќе одите, не ли, да ви најмиме итн?!)
    Приватен смештај исто функционира.

bibiiii and LejlaD like this.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Пак овие неспособниве да си ги гласате,ама со двете раце да ги гласате.

Ivan4e04, bibiiii, Cherry333 and 11 others like this.
  13. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Јао луѓе, лето доаѓа, Скопјани во Охрид кај и да е , никој не се замара со полициски час и вирусов а никој не ги почитува мерките. Што ќе очекуваме ние? Што повеќе ќе се разболуваме што повеќе полициски час и помалку ќе работаме за помала плата. Ете дојде ти живот. Јбг

Zaljubena26 likes this.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Па ќе одат, кога се револтирани сите.
    Се чуваш ,дете месец дена на тераса вадев само, со никој се немам видено од фамилија, трчам ко луда со гелот по син ми и вриштам да не се пипка по лице е за што? За мене лично ,да , ама сега пукам од револт и јас и вријам. Кога можеше убаво да се реши, ама не се проблем гробиштата туку вртоглавата бројка.

На избори ќе излезам, немојте да не сте излегле ќе ишкртајте све по ред или гласајте за инат за вмро. Иста песна де, ама револт чуда прави

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Да де и во април шминкаа бројки за избори. Абе и ти цело време зборуваш едно исто.
    Претходно мали биле бројките оти лажеле, сега веќе не можеле. Претходно друг тип на корона има, аха.
    Аман Ана мисли си што сакаш. Еве и ние си страдаме заради некои таму што тераа Ифтари.
    Ама тоа е.
    Не знам што очекувате на вакви бројки. Да не остават да си шетаме лабаво.
    Кога ти ќе најдеш податок дека бројките биле поголеми, еве побиј ме.
    И на приватно се тестираа и пак бројот беше 5.
    Е така.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Што има врска факултетот на епидемиологот со воведување полициски час?

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Зашто по емисииве кај што имаат епидемиолози, министри, лекари за гости не носат маски? Моментално гледам една таква. А два метра нема.меѓу нив, тоа сигурно.
    Да не испадне цепидлачам ама дали во бутик со тројца или во студио со тројца, не прави разлика. Ако треба на едното место да носиш маска, треба и на другото.

Затоа и казни да има, ќе има за некои

ohlalalala likes this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Пак не им иде памет
    После ќе седат у изолации
    Морало емисии бре бре
    Седи таму и на вибер скајп ако има нешто да кажат

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Еве пушти Алфа и увери се. Два метра ако има меѓу водителот и двајцата од страна, на.

20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Па колку што знам, тие го препорачуваат неговото воведување.