Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Постов ти вришти од омраза.
    Таа негативна енергија не треба да ја усмеруваш кон 'шипците' пошто 'шипците' не бараа ти да бидеш затворена за Задушница. Тоа го бараше комисијата а амин даде власта. И тие 'шипци' се револтирани ради карантинот и идиотското донесување одлуки.

На Mantub, christinnn, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.254
    Допаѓања:
    118.922
    А се добива некогаш нешто со некое празнување? Треба да добиеме нешто за да празнуваме?
    Си добија време да си истераат молитви кои нели ќе беа "15минути со сите протоколи". Ахам да. Врапците на гранките знаеја дека нема да е така ама ок. Гласови се битни. И сега оп ... Рачна. На кој? На тие во РЕСЕН. Удри по нив. Нит имало случај таму нит ќе има, ама по магарето не може, ќе мора по самарот.

Џабе везам...
    Се надевам дека барем пола од клетвите ќе ги стигнат. Никогаш аир да не видат.

На tijanana, anastasijaki, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    И за Зајко не важеше забраната за движење по шуми ама нели таму може да замижеме. Толку на народот се фрла вината, а пола политичари или заболени или во самоизолација. Да беше само Мицко....

На kukla21, SummerGirl, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Зa време нa Ифтaрските вечери немaше пoлициски чaс?

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Имаше

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    2.214
    И на Заев ако отишол исто треба да му се укаже дека направил грешка.

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.292
    Како да ти напишам, а да ме разбереш?! Сериозно - не знам.

Чка, зошто така ги сфаќаш работите?!
    Полека малку.
    Ја разбирам твојата болка, како што те сфаќаат и Камелија, и Јуле, прочитај ги внимателно што напишале.
    Она што од внатре не боли, ќе не боли и дома, и на гробишта и секој пат и секаде. Тие што се таму, најмалку би сакале да им одиме и да се загрозуваме себе си во вакво невреме со 101 заболен од кои не се само албанци.

Никој тука не поддржува делење флаери, јас не ни знаев дека се делат. Сите осудуваат и плукаат како што читав наназад изминативе денови.
    Како ќе спречиме да не се дели храна?! Во скопски регион се седи по цела ноќ. Се групираат...

А тоа што и грубо ти одвратија, беше груба и ти. Тешка клетва е да посакаш некому ради полициски час дете да закопа... Кој и да е, каков и да е, дете е ... како да објаснам... свето?! Не знам дали е правиот збор.

За албанците пишав - болест не не соедини, тоа е доказ дека нема соживот и точка.
    Ама политика и лични чувства во ист пост не оди. За гласачите и за се останато. 11 години дуи беа галениче. Го пишав и своето емотивно искуство со прошлата влада (иако има и доста други, ова беше така еден лесен пример), но го избришав зошто нема потреба да чита кој било. Но не можам да колнам никого, си замина човекот секако, но исходот беше во најмала рака - одвратен. Не болело... и тоа директно и лично, не вака како за еден така за сите, туку апла во фаца ти кажува зошто те малтретира... Не посакавме никому ништо лошо, а не беше ни само тоа... повеќе ствари беа, но ќе ги оставам за себе и на страна.

И сериозно, разбирам како се чувствуваш. Еве нека каже некој даки не те разбира?

Последна измена: 3 јуни 2020
    На Ivan4e04, Mantub, Ahoy и 17 други им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    И вие христијаните бевте у црква за Велигден и муслиманите беа у џамија за Бајрам.
    Вие христијаните имавте литија, муслиманите имаа ифтарска молитва.

Која е разликата ?
    Сериозно прашувам, како може едно те исто,другачие да го гледате ?

Двете групи се со исто iq, едино ги разликува тоа која група колку ја послужи среќата.

На Ivan4e04, Mantub, candy.cane и 17 други им се допаѓа ова.
  9. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    Decki nikogo ne sakam da navredam, ali da bideme realni, kolku nie pocituvavme tolku oni ne... se bese jasno uste koga se sluci incidentot vo Singilik... 20+ godini ziveam so albanci i nemam nisto protiv niv, megjutoa ako se zalagame za opsto dobro za site, za site kje vazat istite pravila i merki... dodeka nie bevme vo karantin 4dena za Veligden i palevme svekji na terasi i vo dvorovi vo Cair na veliko bea otvoreni cajdzilnici i kafani... dodeka pak koga dojde vreme da bide se zatvoreno za Bajram, tuka stop ne moze glasaci kje trebalo, bunt kje se krenelo i 300 dr gluposti... Sekako deka i od kaj ednite i drugite ima i takvi sto ne pocituvaat, odnosno, pocituvaat, megjutoa toa e nekoj mnogu mal procent... i ne se vo prasanje sobirankite po grobovi i palenjeto svekji na istite... Pravilata i merkite ne vazat za site poednakvo ...

На faye, bibiiii, ohlalalala и 5 други им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Не треба да му се укаже, душо... треба да се казни!!! Тоа што го прават тие не е грешка, дуку идиотизам.

На kukla21, tijanana, Bunny2 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Џабе ги правдате властите и се правдате самите дека со вашиот став во ист ќош ги ставате и Шкипците како и Македонците и нивните празници.
    Владава е дно! За името ајде, го продаде за подобро утре, сите наши херои и просветители исто за подобро утре ама луѓе бе, на крај сите нас не продадоа за уште еден мандат! Ниту здравјето ни го поштедија! Срамота е!
    Не ли е греота у наша земја црквите зјаеа празни, еден празник не прославивме, во ред, за наше добро ама сега нив зошто ги пуштија? @Cka е во право... И јас сум крајно изреволтирана. Или поништувам ливче или гласам за опозиција, полошо од овие не може да има...
    Сељачишта тешки!
    Им посакувам се најлошо! У најголеми маки да умрат и да ја дочекаат судбината на тие по кои пљукаат- мајки кои не можат да отидат на гроб и семејства на борци на кои УЧК им вадеше очи на живо! Мрш! Пу, да им се пљукнам у човечноста што ја имаат!

На bibiiii и maculencence им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Е така де, ја ебаа работата.
    Може да не ја доебеме до крај.

На Mantub, Ahoy, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Искрено ме боли таквото веќе за пандемијава. Си играат мајтап со нас, а на оние за Бајрам им дозволија да се рашетуваат. Немојте срцепарателни постови веќе.

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Mолам,празни !? А велики петок,а причести,а литии? И срам да ви е,верници а колнете и пцуете ко кочијаши

На Ahoy, M.B., Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    На кои литии, жити се?
    Отидоа 10 души што немаат грам памет... Не зезај ајде, ги гледав со свои очи од тераса, булевар од крај до крај полн, деца потегнале... Од нив е ситуацијава.
    Не барам јас за Велигден да е отворено, едуцирана и еманципирана сум за разлика од нив.... Ама не постои еднаквост, разбирате ли?
    Велигден-карантин, Кирил и Методиј-карантин, Бајрам баксузен- слобода дур да се протера клечење и клањање по џамии, еве наша задушница- карантин. САМО ЗА БАЈРАМ ЛИ НЕМА КОРОНА???
    И ич не ми е срам, друг да се срами треба
    ...

На faye, ohlalalala, maculencence и 3 други им се допаѓа ова.
  16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.858
    Во доба на Корона во Македонија,бројот на верници три пати се зголемил8-|
    До некни знаевте кај се наоѓа вратата од црквата,прашања кои ме мачат?

На candy.cane, elenaxbbg, Biljarkata и 10 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Чка, мене ич не ми е срам.
    Ти, како и скоро секој во земјава, имаш некој или некои под земја.
    И никој не рече дека ТИ ќе правиш менза.

Како што не правеа групен ифтар СИТЕ муслимани, како што не се причестија СИТЕ христијани, така и на Задушница нема СИТЕ цела ноќ да седат и со "комшиите" да си делат храна, поздрави, врагови. Посебно затоа што се декларираш христијанка, знам дека многу добро знаеш како е "адетот".

Не е забраната за Чка и нејзиното семејство.
    Не е лична за тебе.

И не, не сум ќутела како "пи*ка" (а што и' фали на пи*ката не знам) во ни еден момент.

Ништо не празнувам, ради сите вас колективно сум затворена.

Е јебига, не ми чини, ама светов не се врти како мене лично ми чини.

И ифтарските вечери беа на отворено, па ене, ич не се испоразболеа.

На Ivan4e04, Ahoy, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Све разбирам не се секирај,разбрав не е време за идење на Гробишта,време е за кафани и кафичи,машала машала само напред.

Темава за мене е веќе заборавена,превише нервоза има во мене,разочарување,не сакам да навредам никого,премногу е веќе сето ова за мене.

Бидете Здрави и Живи,и најважно држете дистанца од 2 метра,почитувајте мерки,се читаме за убави работи.Поздрав

На deskarada, Kitten, ohlalalala и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Не е за празник џон.
    Гајле ми е за празници...
    Денес дете шетав два пати по два и пол саати јер хиперактивен е.
    Јас не можам на три и пол годишно дете по стоти пат да му објаснам нешто што пак нема да го сфати.
    Во 40м2 три дена... по кој пат?
    Ако претходно бев солидарна за другите сеа веќе не сум.
    Имам дозвола, шо ги ебам.
    Може нема да шетам у природа ама нема ни дома да седам.
    Преку к*ров ми .... од све.

На LejlaD, Cherry333, jacqueline.s и 8 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.789
    Да,требаше и за Бајрам да има целосен карантин.
    Ама,кај бевте кога размислуваа дали да воведат?
    Да земевте јавно да се распишевте во коментари на ФБ профилите на политичариве и/или на новинарите,да кажевте ем уште имаме заразени,ем не е фер...
    Ама не,на форуми дремевте и дремите.
    Сакате реакција од политичарите,а нема акција од ваша страна. |(:D
    Хехехе,за покажување прсти први се сите.
    Мицкоски наводно ваму-таму бил,а мислите дека Заев дома седел? :rofl::rofl::rofl:
    А,бе ај,не постојат независни медиуми,не се прајте будали!
    Албанците се збрале,а Македонците цвеќиња...
    Божем покажување прст ќе го збрише вирусов...
    И после оти е она глуп народ,силна држава...
    tenor.gif

На cresa-jagoda и princess5 им се допаѓа ова.