Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

+инфо: ако ви е надминат престојот од 90 дена, потребно е (зависи на кого ќе наидете) да покажете потврда дека сте пријавиле продолжен престој или авионска карта која ви е откажана...секако нема да ве задржат во ЕУ и ќе дозволат да си одите, а дали има некои предвидени казни не знам од причина што во мојот случај имавме два откажани лета.

2. fana

fana Форумски идол

А што и ако се состанат? :rofl:

lovestoneddd and Martka like this.
  3. dayla

dayla Популарен член

Страшно што прочитав. Ама што ќе сменат избори? Проблемот нит е од вчера, нит од 2016. Да проблемите во државава се решаваа на избори, до сега друга држава ќе бевме.

sj *O*, Martka, Bezimenka90 and 3 others like this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Кучиња.Сеа за инат и по улица ќе им лаам, нека ме мислат за штракната ми е гајле.
    Има видеа постнато во коментар..страшно значи страшно.
    На што ниво дое државава браво.
    Завчера апсеа полицајци што се веселат, сеа влечат луѓе по улици..
    Абе и на нив не им е лесно искрено, пошо болест не бира.
    Не знам дали некој памти мене до 5ипол сабајле ми трубеше комшијата со музика и се туфкав во темава дали да го пријавам.
    Баш ме занима дали ќе го влечеа и него така а?
    Иначе знам дека во вонредна состојба се губат некои човекови права ама не и правото за музика.

Last edited: Jun 7, 2020
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Има и видео, отворете кај девојката на профил, го има постирано во коментари. Не можела да сними пошто во шок била, не и се верувало што гледа. Некој друг снимил.

Треба нови пцовки да си смислам, старите не се доволно гној за да ги опишам овие гној од луѓе.

Ivan4e04, sj *O*, Doozy and 13 others like this.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Дечки шо очекувате од полицајци кои 90% не ја ни знаат азбуката?
    Мислиш терористички напад па се собрале 1000 полицајци.
    Некои ќе прават глупости и не смеат да и гукнат, а некои за песни ќе ги собираат.
    Македоња вечна :drunk:

Ivan4e04, sj *O*, Doozy and 11 others like this.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Голем дел од полицијата стварно не знам во каков филм се влезени, место да земат малку да размислат со тие тиквите што се дешава по свет и како во моментов протестираат луѓе против полициска бруталност, они на кого се силат бе, на женчиња од 45 кг ко шо има пишано девојката во постот. А во вистински ситуации пола од нив прави пизди се ама ај. На вакви ситуации секој знае да се партали.
    А не знам и девојкава зошто го опишува тој што повикал полиција со МРГУД. Тој што повикал полиција не е крив што овие се понашаат идиотски. Може му сметало на човекот и повикал полиција. Ако немало ситуација него нека го казнат за лажно пријавување. А не дека треба некој да те нарече мргуд пошо си пријавил нешто. Ај на се' ќе ќутиме пошо тие џандари на смена што се денес може да се испонашаат грдо.

sj *O*, ohlalalala, pdb123 and 4 others like this.
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@dayla, можеби ако бојкотираме, можеби! нешто ќе се мрдне од мртва точка. Зошто веќе очигледно станува дека, без разлика кој е на власт, на никого не му е галје за народот.

sj *O*, An-na, *Amethyst* and 5 others like this.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не...
    Јас мислам кај и да е народот ќе покажува заби. И треба.
    Следен полициски треба да се однесуваме најнормално, ко да го нема, ко во Чаир.
    Ама не зборам групирање без осет. Држи дистанца и носи маска, ама шетај си ко да нема полициски.
    Па нека приведуваат...

sj *O*, zhap4e, *Amethyst* and 4 others like this.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Секој ден, секаде има некој што е болен има работа и се што наброја...
    И јас не слушам транс ама летно време секоја ноќ ми ечи од парк...
    Не ми смета а сакам да спијам...
    Ни турбо фолк не слушам ама не им викам полиција..
    И кога ми било најтешко и не ми било до музика не ми сметало.
    У карантинов уште се да исклучиме и топ ќе биде...

Ах бе да пријавуваа вака за она што е реална потреба..
    Да знаете само колку пати сум викала полиција за тепачки кога други ги одминувале или фаќале сеир..

И збориме за нормални околности а не за некој што извадил цело озвучење со се појачала и вуфери...

LovelyGirl3 likes this.
  11. John Snow

John Snow Форумски идол

Вака у Чаир муда да покажуваат, ама таму не смеат да писнат. Ахх бе стоки со 2 реда школо станаа џандари и ќе праат вака. ACAB!!

Ivan4e04, sj *O*, Doozy and 17 others like this.
  12. tijanana

tijanana Истакнат член

Ако бојкотираме ќе направат фалсификат, подобро излези и направи неважечко гласачко ливче.
    Ама што пишувам и јас, како диригираат така играат сите.

*Amethyst* and Nausicaa like this.
  13. mawmaw

mawmaw Истакнат член

Pocituvana Elenaklasik kako taka po socijali mrezi spodeluvas neoficijali informacii deka Dr.Biljana Glavinceva i sinot nejzin se pozitivni za COVID-19 ,a voedno si laik i nemas poim sto vsunsnost predizivika so tvojot post.Bidejki kako sto kaza neoficijalno spodeluvas informacii,ke gi snosis svoevremeno i posledicite.A sega jas da sum oficijalna rezultatot e NEGATIVEN.Dobra nok i cekaj pokana za sud.

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@tijanana, не знам што е поефективно - да не се појавиме или да дадеме неважечко? Зошто навистина не се разбирам.

LiliBoz and tijanana like this.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Министерство за внатрешни работи
    59 mins · [​IMG]
    Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека денеска 7.6.2020 на подрaчјето на ПС ОН Бит Пазар во периодот од 19 до 20 часот лишени од слобода се 15 лица кои не ја почитувале забраната за движење, и тоа на улиците Методија Митевски, Емин Дураку, Вуковарска, Панче Неделковски, Лазо Трповски и Никола Карев. Министерството за внатрешни работи продолжува со интензивни контроли на територијата на целата држава со цел санкционирање на непочитувањето на мерките за справување со Ковид 19. Апелираме граѓаните да ги почитуваат овие мерки и заеднички да придонесеме во спречување на ширењето на коронавирусот.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Луѓе, што ви е. Гласна музика е реална потреба за пријавување. Нема никој обврска веселбите да ви ги слуша. И што ако е карантин? Некој е болен, некој учи, некој има мигрена, не ќе го прилагодува животот на комшиите. Ако нема реална ситуација и ако некој комшија пријавува без веза, постојат казни за лажно пријавување. Девојката на постот со тоа што го опишува пријавувачот со зборот МРГУД заборава кај да го бара проблемот. Проблемот е во џандарите со комплекс на ниска вредност што изиграваат јаки на женчиња од 45 кг, а во Чаир што ќутат ко пизди. Не е проблемот во пријавувачот и не знам зошто некој би трпел нешто само за да не пријави во полиција која може да дојде и да демонстрира сила. Пази молимте не смеело да ти смета гласна музика. Има секакви луѓе што пријавуваат и плач од дете. Ама реков, има казни за лажно пријавување.

sj *O*, Doozy, LivingGlam and 8 others like this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Аман ма па и ти, 90% од овде немаме поим кои се тие и баш ни е гајле. Одма вие со тужбите.
    За пари ако ти е земи работи, не чмај на нет.
    Ајт

Doozy, kukla21, zhap4e and 8 others like this.
  18. Amelia

Amelia Популарен член

Кога беше најстрашно, кога градовите беа празни, кафичи, тровски затворени, кога имавме од 16 часот и викенд карантин, имаше помали бројки на заболени. А сега бројот е огромен, а ние имаме слобода без полициски час, кафичи работат, трговски итн... Логика?

ohlalalala and Martka like this.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

@Mantub никој нема ништо против тоа да те пријави некој ако рока Цеца.

Друга е болката, више смачено ни е на сите. Гледај го форумов колку сме утепани сите последнава недела, нема веќе разглабање и полемизирање на се освен она кај што најмногу боли.

Никој не се жала оти им викнале полиција, ама стави се на место на тие што ги влечеле, заслужил ли некој таков третман?

sj *O*, Doozy, christinnn and 6 others like this.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Полициски копиљаци маломудци со две оделенија школо.
    Затоа и ги плукам у секоја тема кајј што ќе се споменат.

1312 !

sj *O*, Doozy, Feminka22 and 4 others like this.