Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А кај реков дека заслужил некој таков третман? Не ми се пишуваат вакви коментари пошо одма се сфаќа другата екстрема. Ако напишав дека некој не е должен да трпи музика и ако пријави уште некој да го нарекува мргуд, не значи дека реков дека овие заслужиле таков третман. Баш напротив, кажав што мислам за полицијата ама тој дел го игнорираш. Баш треба полицијата да е нормална и да не предизвикува чувство на страв да ти е да пријавиш нешто. Значи без превртување зборови ќе те молам.

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    На sj *O*, Waverly Raven, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    22.794
    Точно така, малтретирани за каква причина???
    Зошто пуштиле музика бе...
    Да, можеле да дојдат и да кажат дека не е во ред да пуштаат музика(доцна е, гласна е, ете некому пречела) ама да се прават такви сцени, ко небаре најголем криминалец приведуваат.

На sj *O*, KateKane, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mawmaw

mawmaw Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Kako taka nekoja nikoja elenaklasik zemala da kazuva gluposti,a vrska nema koi se lugjeto i siri panika.Sramota sto se zivee vo drzavava.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Никој не го негира тоа. Апсолутно никој. Само замисли дека може утре ќе дознаат цело маало кој пријавил. И стапот тој може да го јаде заради овие што се понашале идиотски. Не се бара проблемот на погрешно место и никој не е мргуд ако пријавил гласна музика. Тој што пријавил може бил исто вознемирен како девојкава што го пишала постот. Може очекувал само да ги предупредат, а не да се случува циркуз

На sj *O* и ohlalalala им се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ние шо издржавме карантин утре во 6 наутро.

FB_IMG_1591564865215.jpg

На Ivan4e04, sj *O*, Doozy и 11 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Аман бе луѓе, за музика ли ќе негодувате и ќе пријавувате комшии ? Толку е тешко да се радуваш со некој или за некој ?
    Сигурно луѓето имале повод па пуштиле музика а не из чистога мира.

Те моментално кај мене во маало има гласна музика, се веселат луѓето им се роди прво дете.
    Ем не можат да прослават на соодветно место ресторан,кафана, ем дома да немаат право на радост. Ко боже ми опрости на парастас, да го дочекаат првото дете, без можност за радост.
    Не ми смета, не може да ми смета туѓа среќа и еуфорија.

Немојте да бидете такви темни облаци кои ќе негодуваат шо не можеле да дремнат у 7 навечер.

На Ivan4e04, Doozy, Waverly Raven и 25 други им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Нека идат вака и во Чаир да влечат жени и да се понашаат нема живи да излезат од таму, пикнаа во полиција и шуто и рогато и ќе се понашаат како шерифи.

Последна измена: 7 јуни 2020
    На Ivan4e04, sj *O*, Doozy и 17 други им се допаѓа ова.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Screenshot_2020-06-07-23-25-00-205_com.facebook.katana.jpg

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.097
    Ќе негодувате и вие кога прилепени со куќите едни во други, секој викенд со звучниците во двор ќе ти рокаат со саати некаков си српски трап рап со autotune. :puke:

На ohlalalala, pdb123, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А бе не е битно. Ти ако можеш да се радуваш радувај се. Некој може има некаков проблем и не сака или не може да слуша и не знам зошто да разглабаме понатаму. За џабе не е ставена гласната музика во закон. Затоа постојат лесни прекршоци, средни, тешки, најтешки. Можеле со предупредување најкултурно да поминат. За тоа што овие направиле циркуз, не е крив тој што пријавил

На sj *O*, ohlalalala, Different7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Мене во центар за миграции ми рекоа дека немало да прават проблем наводно, сепак ми препорачаа да си ги испринтам досегашните карти кои ми се откажани.
    Искрено, стравувам дека ке наидам на некој што ке нема разбирање ама ке видиме само нека дојде денот да можам да се вратам.

Најпаметно е да појдеш и да го поништиш ливчето зошто во спротивно ке ти го земат гласот и место тебе ке заокружат (грубо речено)

На tijanana и Nausicaa им се допаѓа ова.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Влези на Фб Страната и гледај го видеото.

15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Абе кој како сака нека ме сфати, ама гнасен народ сме бе.
    И затоа не не бива, секогаш гледаме на нашиот да му подметнеме а не да го разбереме, да прогледаме низ прсти.
    Уште од почетокот некои од вас не ве сфаќав кога при најмал собир вртевте во полиција и тужакавте.
    Затоа и ни се случува ова, дали во селата со албанско население вака некој немо ке надгледува од страна додека им малтретираат соседи?
    Нема изговор според мене, журки и седенки луѓето сигурно не правеле секој ден па морале одма да пријават, таков народ сме, прва прилика ја користиме да нанесеме лошо на некого и задоволно да триеме раце од пакоштината која сме ја направиле.
    Дали тој што ги пријавил е среќен сега? Не можеле да истрпат неколку часа веселба, еве на крај до што довело сето тоа.
    И не ме цитирајте дека пречи врева, дека некој има мали деца и слично, не пробувајте да ме разубедите зашто нема!
    Не сме народ кој е сложен во нешто, не сме народ кој што се поддржува, нема никој да застане во ваков момент позади соседот, да се дигне народ па да видите како ќе немаат ваква сила и моќ.
    Ама ако ни е...

На Ivan4e04, crimson, Hellobeautiful и 15 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    aw honey... у државава веќе одамна не се живее. не ради елена или не знам која докторка таму... туку ради многу поголеми срања.

На Doozy, duffi, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    22.794
    Може, ама не се сите ко мене и тебе и да помислат на секое можно сценарио...
    Може и тој малце преувеличил па овие само нашле шанса како да се иживуваат...
    Пошо реално, ако се јавиш у полиција и кажеш имам едни комшии, имаат малце погласно пуштено музика, не е нормално да долетаат 5 коли и да се насилни, кога истите тие нема ни да се појават кога ќе им се јавиш дека комшијата ја тепа жената, пошо требала она сама да го пријави.
    Едноставно, има мн посериозни работи од погласна музика, кај нас кои никако да се решат и средат.
    Ама тука пак ќе кажат не е до народот..
    Да бевме совесни, истиот тој можеше да оди до кај комшиите и да им каже вака и вака комши, намали музика и овие да намалат...
    Многу просто....
    А дека може некој некому да забрани да пушти музика дома, не може.

На Biljarkata и fana им се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Што не се побуни некој што оџата ќе го дигне од спиење со завивање кое уши буши, у 5 сабајле ? Колку децибели се тоа и у кое време ?
    Ама не смеат таму прпааа.

Инаку по закон дома, не смееш да пушташ музика гласна, не знам дали беше после 9 или после 11.
    Така да луѓево не скршиле никаков закон.

На Ivan4e04, sj *O*, senjorita-v и 12 други им се допаѓа ова.
  19. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    И јас вака знам дека прават, затоа спомнав да си го искористиме правото на глас, па макар и неважечко да го направиме ливчето.

На Bezimenka90 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На Ahoy и Biljarkata им се допаѓа ова.