Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    15.459
    Охрид од каде заразените?
    Од мекиците ли се сите?

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.260
    Допаѓања:
    118.948
  3. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    15000 имало :D:clap::rofl::rofl:
    Знаеш дека сите тестирани се заради можен контакт со заразен а не туку така. Може има заразени по селата а се кријат ама максимално би рекол бројката на активни може да е 2500-3000 ама никако 15000 немојте со вакви проценки незнам дали сакаш паника да дигаш или друго ама секаде во светот се тестираат според тоа со кој имал контакт заразениот и каде бил/а. И секаде бројката може да е 2-3 пати поголема не велам не ама 10 пати не би се согласила.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Овие ко на цветче коа кинеш и викаш - ме сака, не ме сака, ме сака, не ме сака
    Така и сега -пренесуваат, не пренесуваат, пренесуваат, не пренесуваат.

На sj *O*, Cka, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Бидејки цел живот ја цедат државата а голем процент не работат ама апсолутно ништо. Скоро сите партиски ботови се таму вработени. Келнер/ка си ја зароботуваат платата за разлика од партиските ботови што седат 8 часа така. Ќе напоменам не се сите такви ама голем процент се па сега ти брани ги колку сакаш и прави жртва од нив.

На cresa-jagoda, Lavica2602, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Сигурно, рано е за симптоми од викендашите. Тие тек допрва

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.316
    Допаѓања:
    189.971
    Швеѓаните и Германците така проценуваат за кај нив, дека на секој еден дијагностициран има 9 недијагностицирани. Така што...

На orevokrsacka и An-na им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Па и кај нас официјално кажаа дека бројката биле 10 пати минимум повисока. Беа испозаразени и заклучени дома, не е тајна дека многумина чекаа за тест и не дочекааз други не се тестирани, трети не се пријавиле.
    Еве 57 посто викаш бергамо антитела ако е 57 посто бергамо со антитела логички 225 000 заболени логика?
    Во милиони се бројат кај нас заразените официјално кажаа од цивилна заштита одамна.

На senjorita-v, *Amethyst*, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    37.004
    Оки ;)
    Затоа ќе си го влечеме вирусов со години. И по потреба ќе се зголемуваат, намалуваат бројкиве.
    Инаку, за 10х не го измислив јас, експерти место мене измислиле. Особено па кај нас што малтене ич не се тестира.... ехехееееее.... којзнае колкава е бројката. И ова не го зборам за да исплашам некого, напротив, тоа значи дека реалната бројка е поголема, а ако на таа бројка ја додадеме смртноста и хоспитализираните, излегува дека вирусов и не е чума како што ни го преставуваа.
    А да не зборувам за тоа дека вирусов постоел и пред Нова година најверојатно. Тек од тогаш колку имало заразени. Па и Филипчо си призна дека оваа година има за 70% (ако добро помнам) повеќе случаи на грип од лани. Така што...

А што се случи со случајот во Велес? Го заташкаа, а?

На sj *O*, Black girl, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.260
    Допаѓања:
    118.948
    Оф корс дијар:nod:

На orevokrsacka, DAngel и An-na им се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ne. Nemozam da se objasnuvam, ama ne se site od mekicite.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    37.004
    Епа ете, нели кај вас правеле серолошки тестови и излегло дека 50% од населението има имунитет. Во Шведска околу 7%. За кај вас знам дека бројкиве се за најзагрозената област, сигурно не се исти во цела Италија, ама да ја земеме Шведска како пример. 7% на цело население од 10 милиони е 700 илјади. Ова ич не е мала бројка. Во Шведска моментално има околу 40.000 официјално заразени, значи таму бројката е околу 20х повеќе од официјалните бројки :)

На vitamina, orevokrsacka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ovie se od prodolzeniot vikend za bajram so go imavme. Od vikendasite se zarazila vrabotena vo pekara, pa taa otisla na mekici i gibzarazila polovina tamu.

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.316
    Допаѓања:
    189.971
  15. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Еве стварно да има 15000 активни нели мислите дека ќе имаше повеќе смртни случаи? Бидејки секој што ќе умре му се прави тест. До сега од 1828 заразени имаме 164 починати и 1664 излекувани тоа е 10% смртност. За другите активни ќе видеме како ќе е. Еве во Британија официјално на worldmeters имат 41000 починати а они да биле 50000 за нив верувам имало и има многу повеќе заразени од официјалната бројка. https://www.cnn.com/2020/06/09/uk/uk-coronavirus-deaths-ons-intl/index.html
    https://www.theguardian.com/world/2...toll-nears-50000-latest-official-figures-show
    А случајот во Велес ако не ви текнува Филипче демантираше и изјави дека била од Март умрена.

16. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Доктор Чепреганов е цар, каков Вело каков Мело.

На cresa-jagoda и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Znaci nemoj da sporeduvas kelner i administrativec kaj nas! Prvo nemaat ista plata, a vtoro - administracija kaj nas NE RABOTI samo se slepaat na tug grb od sekogas. Gi plakame nie od nas dzeb za da dremat cel den na prozorcite. Ima i isklucoci, raka na srce, ama 80% se partiski nepismeni privrzanici. I nema tuka koj da se luti ili vrega, realnosta e taa. Samo eden primer za koj licno jas znam, sredno medicinski i pedagoski fakultet vrabotena e vo ujp, koga ja sretnav pred opstina i ja prasav kako vo ujp zasto prethodno rabotese sosema treto, mi rece : Pa nemase kade..
    Malku off topic ama nemozev da ne odgovoram..

На kukla21, bibiiii, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Веќе ми се смачи муабет да правам за ситуацијата.. И овде веќе не пишувам, отварав да прочитам и толку. Сега веќе и не ми се чита, не ми се ни слуша колкави се бројките на заболени. Не се трудам веќе да ги убедувам овие што не веруваат дека постои вирусот. Не се мачам веќе ни да мислам на глупиот и прост народ. Сега само се плашам за сите и се надевам дека јас и моите блиски ќе бидеме добро. Откако мој познаник излезе позитивен на корона едвај заспивам.. Не се гледам со пола фамилија бидејќи некои од нив имаа контакт со него. И ужасно ми е тешко. Имам бебе од 10 дена и не можам да му се израдувам и не можам да си ги гледам блиските заради простаци на кои им се шета и кои се прават стручњаци..

На sj *O*, Lavica2602, Marija_Magdalena и 8 други им се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Ако имаме 10%смртност, тогаш сме први во свет по број на смртност. Кај нас е нешто помалку од 0,1%. Во Италија околу 0,5 %, ама можно е реалната бројка да била помала. Највисока била во Иран, околу 9%.

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Од каде ги вадите бројките, ти 0,1 тој погоре 10 проценти смртност. Ако има околу 3300 регистрирани и 160 починати, тоа е околу 5 проценти.