Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Stache

Stache Истакнат член

За малку стоката ќе ја навредеше хахаха :whew:

2. bicycle

bicycle Форумски идол

Да не се повтарам, веќе е кажано дека министерот добро се справува со работава.
    До нас луѓето е колку ќе сме самосвесни. Дава препораки а приметив баш денес дека луѓето не го почитуваат баш тоа и подоцна креваат паника.
    По маркетите беше фул пензионери, исто и по пазарот како што успеав да видам и подоцна некој друг им е виновен.
    Кафичите се преполни, повеќе има тинејџери по кафичи отколку по школите додека беа отворени.

Веќе не знам што да кажам, дајте му на народот вирус и гледајте ја глупоќата и простоќата од страна.

3. smile:)

smile:) Популарен член

Филипче добро постапува ама некои не слушаат. Како што реков неколку пати не може човекот дома да доаѓа тој упати апел, спроведе мерки, сега ние сме на ред.
    Пријатно сум изненадена што не е изгубен како што беше во случајот со морбилите. Сега за сега добро му оди.

А ова за тахикардијата и на интервју е ваков.

Alishan30, Doozy, Billy Idol and 5 others like this.
  4. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Јас мислам дека во Македонија има повеќе заболени од тие што ги знаеме од Филипче.

emiliana likes this.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ај уште едно прашање поврзано со одење по доктори и слично.
    Треба да чистам забен камен, веќе доцнам.
    Ако чекам ќе си направам проблем, зошто и така имам мака со него, буквално преку ноќ може да се направи многу.
    Се мислам, прво ме фати грип па одложив, дур се средам, еве уште поткашлувам, па сегаби ова.
    На 26ти сум на ендо на клиника и не знам ни за тоа што да правам.

emiliana likes this.
  6. prominent

prominent Форумски идол

@Dust @bicycle , изгледа погрешно се изразив.

Мислев на тоа дека јас добивам тахикардија кога ќе дознаам дека има најавен прес:D

А за тоа дека малку напнато изгледа министеров... Па, да не му е човек во кожа деновиве:)

7. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Имаме заболени најверојатно, затоа што немаме два грама мозок. Филипче добро кажува, не се шетајте многу во голема група на луѓе - ние не, по кафичи ќе одиме. Абе само стап за нас, и перење на мозоците од што сме проста како нација. Затоа никогаш нема да пркниме. Ќе си каскаме години години, а ЕУ и НАТО ќе ги сонуваме

Mrs. Lovett and smile:) like this.
  8. darcy

darcy Популарен член

Па види, бар за ова, исти сме ко нив. Не е дека таму се под конец се почитува, а и нашите мерки се построги (или барем порано ставени) од многу ЕУ држави.

emiliana and Cherry333 like this.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Освен ако фирмата не е од Дебар, официјално не се заразени луѓето. Милион муабети ќе има сега ама не се сите заразени. Тие што биле вк Италија и нивните блиски семејства треба да се во карантин, а ако не се слободно можете да ѓи пријавите.

Муабетите од типот да се затворат сите фирми, да се затворат граници се глупи да речам. Ама неможе на некој луѓе да им се докаже.

За дијаспората дека ќе има луѓе што ќе доаѓаат за велигден ќе има но верувам дека добар дел ќе се откажат. Ние имавме во план да одиме во на мм државата но ќе откажеме зошто не ми е во план да одам на одмор и да седам затворена дома.

candy.cane likes this.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

И јас... се обидувам да останам смирена.
    Гледам да не се движам многу и да не се мешам меѓу луѓе, јас додуша и не се мешам ама сега па уште повеќе. :D

Dust, emiliana and prominent like this.
  11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

^^
    Сега е глупо да, ама и за Италија беше глупо па види што се случи

Purplelilac and Mrs. Lovett like this.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Еве, сите нѐ ослободија од факултети и од школи и ги гледам секој втор на стори става кафиња.Да не не го искористат сончевиот ден.
    Со други другарки зборам, не можеле они да издржат да не излезат од дома, ние другиве сме паничеле.
    Епа никој не може ни од влада, ни министер да им тура памет со инка во мозокот на луѓево.

13. KateKane

KateKane Форумски идол

Филипче не е крив што има Цаци во државава. Ако некој нема 2 чисти и покрај тоа што цел живот гледа ефект од бактериски, вирусни и габични инфекции и се одлучува да го игнорира тоа, не е на Филипче вина.

Што да направи човекот, со инка да им стави мозок? Општеството го градиме сите ние. А прежално е како океј луѓе го јадат курот ради Цаците во државава. На ова дереџе сме од тие таквите со господов комплекс дека се над други луѓе. Ама тоа друга тема е.

14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Си читала, не си дочитала :)
    Јас моето не го носам во градинка, од кога е родена е дома со баба и.( ако е битно)
    Сакав од Март да ја носам но одложив.
    Само прашав, што во ситуации кога и двајцата родители се на вакви работни места како јас и мм, а притоа да нема кој да ти го чува детето.
    Јас не се “потепав” да седам дома, напротив, и одморот кој требаше да го користам од понеделник го одложив за во Мај.
    Немам желба да седам дома, затоа и одам на работа.
    Ме испровоцира “газдарицата” наша со коментар “Не планирам никого од вас да ослободувам од работа, нека ви ги ослободат сопрузите од државните институции”.
    Во мојов случај (доколку имав потреба) не знам како би реагирала на оваа изјава.
    Затоа реков нема рамноправност.
    Но сигурно дека детето ми е најбитно, па после секој друг.

Ај и ти прочитај убаво одпочеток пред да се испукаш вака.
    И имај исаф :)

15. smile:)

smile:) Популарен член

Потоа ако се појават нови случаи Филипче ќе ни биде крив
    не нема тој да биде крив самите ќе сме си криви.
    Човекот воведе мерки а тоа дали ние ќе слушаме е само наш личен избор.

16. bicycle

bicycle Форумски идол

Според мене треба да се воведе полициски час.

17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Мислиш дека таквиот деспотски чин би имал повеќе ефект?

18. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

Стварно сум изреволтирана од себичњациве што шетаат и сега во ризик ставаат и болни и здрави и хроничнк болни и млади и стари и се' живо. Да сум сеа на власт сите шо биле од ќеиф на шетање би ги стаила у некоја сала по физичко на душеци и со полиција би обиколила никој да не искочи. Па медицински и образовен кадар... па се тоа би забранила да со бави со таква одговорна дејност. Ние другиве бе глупави сме? Па уше рашетај се со 100 души нема проблем.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Полека бе не се возбудувај,ако нешто кажеш треба да знаеш и да го образложиш.
    Кажи ми како се заразуваат луѓево, дека според тебе не можеш да се заразиш од заразен?
    Не знам за другите клиники,ама на пример од гак има соопштение на фб страната:
    Screenshot_20200311-151313_Facebook.jpg Screenshot_20200311-151316_Facebook.jpg

Цвет88 likes this.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

@Chanell* Мислам дека и другите постот ти го протумачија како јас. Нема везе, недоразбирање.
    Во вакви ситуации, еден од родителите ќе седи дома, така изјави министерот.