Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Најмногу ми е жал за паметните луѓе во државава што секојдневно се нервираат со глупостиве. Денес вирусов е утре друго. Што не трпат неправди, а живеат во неправедна држава. Овие со мекици од 200 души и свадби и ивтари и литии секако тамам им е, политичарите за нив владеат, не владеат во корист на паметните и свесните.

На Martka, ph.orhideja, ohlalalala и 21 други им се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @kristina.k Е така е, сабајле пола саат се карав со брат ми денес и баш им кажав кај мене да не доаѓаат ни моите додека не се среди барем малку ситуацијата!!
    Мм не иде, само на молитвата за Бајрам беше и веќе не. И тогаш не требаше но неможев да го разубедам.

@M Bison Колонска вода има 70% па и повеќе алкохол пример во Турција сите користат колонска вода и е прескапа сега. Дури ми кажале дека ако ја купувале по 100 денари сега е 500/600 ден

На ohlalalala, *Amethyst*, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  3. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    Ама за да убие вирус треба да има над 90 % алкохол ако не се лажам.

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    :D
    Абе остај.
    Кога најголеми неработници од сестри се убија од шернување како се бореле за животи, што останува за Османи и слични му.

Нека си увезат комисија, Кинези ли, Италијани ли, ама уште една домашна "комисија" ни' фали, да им сере над глава на овие што да ми простите, мочаат у скафандер оти не можат да додржат да им стигне ред да се соблечат.

Настрана инфектолози и интернисти, анестезиолози и онака немаше претходно и тоа е причината што анестезија за колоноскопија на пример е незамислива работа, или епидурална за пораѓање, сега сите се ангажирани во реанимација, а рачунај по број на умрени, дека тимот најмалку толку пати реанимирал, без да ги броиме оние кои успешно ги реанимирале.

Еве не знам, Османи како дигестивен хирург ќе контролира инфектолози, или може треба да викнеме дерматовенеролози да контролираат, пошто освен хирурзи и они, евентуално орл и офталмолози, друг доктор неангажиран во ковид нема.

На ph.orhideja, ohlalalala, *Amethyst* и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Не можам а да не се насмеам и согласам :rofl::rofl::rofl:

На kukla21, Thallia, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Не нашите, муслиманите.

Инаку и јас имам член ко овие кај @BoaVista. Оди во Скопје и се враќа, а дома човек кој не смее да фати корона. И 100 пати кажано колку е опасно, имаме само дека се пази.
    И јас со автоимуна плус.
    Плус и старо лице со хронични.
    Зборувајте ми за осет.
    Се молиме само да не донесе.

На ohlalalala, *Amethyst*, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  7. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Еднаш е доволно. Витамин ц не се апсорбира, туку се исфрла преку урина се што е вишок.

На glosipgirl, ph.orhideja, ohlalalala и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Ааа да, на џума денес... Ај џумата и така и така, него ритуалот после со одење у чајџилница... На џума ај им викале да се придржуваат по препораки, ама оди у чајџилница кажи им...

На ohlalalala, *Amethyst*, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.741
    Последно пред некој ден знам дека најавуваа карантин, и еве стварно. Вчера и денеска ништо немам читано и слушано, освен низ фб коментари дека е полошо од што изгледа. (facepalm)
    Катастрофа значи да му се сневиди.

На koritsaki и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На LejlaD и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.238
    Па портир нека биде, да ги регулира тие што идат 100 души и тепаат доктори на пример. Или ПР, нека ги едуцира истите тие, ама во 8ми септември. Вторпат го спомнувам предлогов, погоре стварно не ми текнуваше како се вика господинов. Доколку не следува соодветна реакција од истиот, демонстративно ќе престанам да пишувам на форумов;(, ќе одам на твитер :emo:.
    Оти бе никој не ни ги послушува предлозите?:(

Последна измена: 12 јуни 2020
    На Sofi.ja, *Amethyst*, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  12. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Оти нејќат да се расправаат со своите во очи избори, им треба секој глас, наклонетоста на народот им треба. А тој да работи портир или ПР, тешко, се прекрши од успешна работа во министерствана па така успешно може да сработи портир-пр па ќе ги засени постоечките на тие позиции:D

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.238
    Супер наклонет ќе му биде народ, ако им испоумрат по 3-4ца во фамилија, нели?:^)
    Еден умрел, се собрале 200 души на погреб (организиран по нивно, без протокол), се заразиле други 10, завршиле како критични 3ца, итн...Ама па и умрените гласаат, зар не:tmi:

На *Amethyst*, LejlaD и tijanana им се допаѓа ова.
  14. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Ама Алах како одредил така за смртта, па ако не ги избришат со време од гласачките списоци некои ќе гласа во нивно име. Затоа е овој хаос и потреба кога ќе се смири состојбава за избори, ама ќе видиме како ќе биде. А тие знаат како да се удвараат кај народот со спремање дополнителни Комисии да испитуваат по кој протокол лекарите лечеле во еднава во однос на другава болница во Ск. т.е. ќе утврдува Комисијата каде Алах бил помилозлив и не зел души, а каде не|(

15. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Јас во блиска фамилија имав обратен случај. Да го оставеја на клиника, ќе си отидеше човекот од немарност на докторите. Буквално го фрлија и чекаа да умре. Во Жан Митрев го кренаа на нозе.
    Различни искуства, не може да се генерализира.

На lovestoneddd, ohlalalala, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Јас знам за два случаи, каде што во иста фамилија, во размак од неколку дена починуваат 2 повозрасни лица. Снаата вработена во една од конфекциите каде што имале катаљарда болни. Седеле и самоизолација, и ги тестирале сите, сите негативни, овие стариве со наод на бели дробови и ајт, пиши крстот. Демек не е корона тоа? Нема шанси да ги фанал баш грип на крај на мај, почеток на јуни.

Друго лице, од истата конфекција, кажа дека 60тина луѓе биле болни и со температура истовремено, на тестовите само 10 позитивни. Човекот убеден дека прележал корона иако со негативен тест, вика таков лош грип, не памтам да сум имал.

Овие седеле у самоизолација, знам за сигурно... а што правиме со тие што не седат?

Еве знам за лице што треба да биде во самоизолација, како дома пречек си прави со гости на кафенце. Да се правам паметна да пријавувам или како? Да не кажувам дека член од блиска фамилија им е у први борбени редови, ама дома се правиме шејтани и газди.

Ми се блуе од луѓево

На Ivan4e04, ph.orhideja, ohlalalala и 17 други им се допаѓа ова.
  17. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    pa neznam ova otposle procitav ,
    no za usite da go imase ko simptom kaj nekoi slucai,
    si prasav nisto strasno

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.238
    На *Amethyst*, ostoun, An-na и 4 други им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Инаку на другарка маж и, мој комшија, и некои превозници кои картата за патување ја качиле дупло од 80 евра околу 140 евра ги пуштиле на границите за пат кон Италија, ништо не потпишувале.
    Ама инаку биле со бугарски пасош, за берба на јаболки.
    Сега наместо 20 патници во бус имало по 10.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    119.150
    Епа дека не пола патниците, затоа таква цената. Шо не е јасно?
    :rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.