Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Извини, ама и луѓето со проблеми и старите лица имаат право да живеат.

На Lilit, sj *O*, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Еее... ама многумина се премногу себични за да размислуваат за нечиј туѓ живот.

За жал...

На sj *O*, *Amethyst*, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  3. ivansheey

ivansheey Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj znae koga ke moze da se vratat lugje od irak/afganistan ?

4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.299
    Screenshot_20200614-003812_Chrome.jpg

Поздрав од свадбата у Нерези

На simonka93, sj *O*, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    14.145
    По чатови, цело време кружат видеа од денски забави по скопските кафичи! Во кафичот “Три” вриеше од луѓе, речиси никој не носеше маска, тие шо носеа им беа спуштени под брадата. За дистанца и да не зборувам, сите разиграни колективно...ма нема гајле.

Навистина не знам шо треба да се случи, за на овај народ да му дојде паметот. :x

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  7. Vilamarija

Vilamarija Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Lele poveketo od vas voopsto nemaat pojma so relanosta izgleda osven forumov i pesimisticki vesti.Edna koleska tuka( da ne go baram postot sega) pa dever i go tupnala doma so rakavici i masks , bog da cuva nemozam da poveruvam.Svatete vakcina dolgo ke nema ,lek mozebi da.Zivotot mora da rece vakov vid na virusi imalo i pred 70 80 god no nikoj ne gi ni znel niti pak mozele da se otkrijat vo toj stadium na medicinata.Prenosliv e da no ne e cuma pa da kosi i odma da se umira alooo.Poveketo se izlekuvaat (psihicki izgleda ne) a brojkite na zarazeni se sigurno realno 10 pati poveke od oficijalnite i toa e.Vie voopsto ne ja sogleduvate realbosta , a faktite ni gi plasiraat navodni avtoriteti vo zavisnost od nivnite potrebi.Dzabe tuka trubite deka cirusov e krajno smrtonosen, koga voopsto ne e taka.Samo se siri paranoja, strav ,omraza kon lugeto.I jas imam 2 deca tinejdzeri za koj normalno se grizam da se zdravi i normalni licbosti, si se druzat normalno im doagaat drugarcinja doma izleguvaat na kosaraka ,kerkata na kafe i toa e.Nasite TV kanali ni se skoro 2 god iskluceni i pratime Discovery,National i normalno filmski.Nikoj od moeto semejstvo ne zivee co paranoja nitu pak moite roditeli.Nemam namera da razubeduvam nekogo , edinstveno sakam tie sto se prenapregnati da se relaksiraat , sto tesko mozebi e bidejki sega e virusov utre nesto drugo a tie si se postojano asocijalni napregnati.So prijatelite sto kontaktirame od Germanija (Bohum) skoro sve e normalno, Srbija da ne zborime,Grcija plazite se polni vikendov a i tavernite normalno rabotat.Tuka pravat montazna bolnica pa ja demontiraat pa sega pak ke ja montirale alo so sto se zanimvame bezveze.Za javnoto zdravje ve molam ne zborete , nie kako semejsco (kako i mnogu drugi vprocem) imeme plakano redovno pridonesi duri i sme davale donacii , za sega moite roditeli da nemozat da otidat na obicna fizikalna terapija ili pa da se vlecat po 3 saai na salteri za normalni pregledi.(ova bese pred virusov).Kolku i da zvuci grubo , ne postoi kolektivna svest, nema kolektivna odgovornost i toa e.Nametnati se i apsurdni izjavite za griza za javno zdravje , neznam sto ,vo praksa sekoj se grizi samo za sebe zar ne ste fo sfatile toa do sega.Moze malce podolg post no denska sum poslobodna i onaka da pisam nesto ,intetrstni ste mi

На BloodElf, Kitten и Firegirll им се допаѓа ова.
  8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.397
    А, како очекуваш колективна свест кога прво ти не почитуваш правила?
    Никој не вели да не излеваме, само да не се групираме.
    Не е смртоносен затоа умреа над 100 души, да.
    Исплашени сме оти најдобро е да се превенира ширењето оти си го знаеме здравството оти секако ќе крахира.
    И, да, Alo, Германија и Македонија не е баш исто.

На sj *O*, *Amethyst*, Broken♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Дај ми ги розевите наочари :)
    Изгледа навистина ми се потребни, тешко е и кога ќе си реалист...
    Убаво, уживај си спокојно и мисли си дека ова е Германија...
    Една шака народ сме, затоа и вака се шири, секој со секој се знае, секој со секој е фамилија.
    Германија не е така.

На BlackMistery, MrenaRiba, sj *O* и 17 други им се допаѓа ова.
  10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.811
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.397
    На Broken♡, cresa-jagoda и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. DojaCat

DojaCat Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    871
    Леле, вака ли ќе звучи апдејтираната верзија на Венко The Robot?
    Што убаво трејлерче ни пушти. Ќе изгинеме народе.

На *Amethyst*, Broken♡, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    На BlackMistery, cresa-jagoda, GirlRose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.071
    Допаѓања:
    131.177
    Во ваква состојба со високи бројки они мислат на тоа,а не мислат дека во дискотеки и на фестивали не може да се држи дистанца... Каде бре,со овие бројки?:x
    @Vilamarija Бројот на активни случаи го надминува бројот на оздравени.
    Дел од починатите починале по само ден и пол-два-три во болница.Вкупниот број на починати лица е 179.
    Погледни ги бројките и во други земји,и на светско ниво.И те како е опасен и смртоносен вирус.
    Не е параноја ни тоа што сме загрижени за нашите семејства и пријатели и за нас,ни тоа сме свесни и совесни и почитуваме мерки.

На sj *O*, cresa-jagoda, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Јас сум крајно разочарана од матичните лекари. Имено, вчера пројавив симптоми, кашлица и температура 39,5. Кашлицата не се смирува, а температурата не се симнува со еден парацетамол. Од вчера до денес може 7-8 ги испив. И сега нели како што е редот, не смеам да одам директно, се обидов да ја добијам телефонски јавувајќи се во амбулантата. Никој не крева. Потоа, ѕвонев директно на нејзиниот приватен број. Не крева. Пишувам порака. Нема одговор. И сега мене што ми преостанува?? Видов не видов си закажав тест во Жан Митрев. Поминаа повеќе од 24 часа од последниот обид да ја контактирам дотичната и нема ни трага ни глас.
    Чувствував некоја потреба да го искажам овој револт, и не би сакала да ме осудувате сега со коментари од типот како сум се заразила или ,,зошто не си се пазела и сл’’ затоа што единствен контакт со надворешна средина ми е дворот и што ќе отидам до маркет. Дури и да се испостави дека сум позитивна, можам и да потврдам од каде сум се заразила. Има многу ,,дупки” во нашава земјичка кои не почитуваат никакви правила и прописи, и никој ништо не им може. (сакам да кажам дека најверојатно се заразив во маалска пиљара каде ти и колку да сакаш да се заштитиш, џабе ти е кога околу тебе се сВе малоумни- со извинение) :)

На simonka93, sj *O*, glosipgirl и 20 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    не знам зошто реплицираш кога не дочитуваш и не разбираш што ти се зборува:D Вајлд, многу сериозно населби кои вријат од короносани треба да се затворат. Тоа што случајно испаѓа се албански нивни проблем е, мој не е. Свадби можеш да забраниш ко и се друго. Тоа се ад хок дебили што се појавуваат тук таме. Не ти е популација која 99.9% направила ифтарска вечер и сега имаш купови заразени таму. Да и нашите прават. Онда шо ти е репликата на мојот коментар, да не се затвара чаир? Пошо и нашите прават? Пошо кога реплицираш се утнуваш поента. Не ни спомнав наши ваши. Дадов пример на рекордер у заразени кој се остава да шири вирус. И не е од памет зборење. Пошо во кафичите у Аеродром и Ново Лисиче идат гости од таму. Аеродром веќе си има своја мака со свои дебили (кластери( кои рашириле корона. Не му требаат и браќата од Чаир да му идат само ради соживот да покажеме. Ќе заврши короната па бујрум. Никој не им брани. Сега, некој треба да ги прибере ко шо нас не прибраа за кирил и методиј, задушници и слично. Не ради наши ваши. Него ради мое и нивно здравје. Со оглед на хаосот кој го направија, малку подолго ќе треба да им трае нивното прибирање. За нивно добро пред се. Ко и за наше..на оние кои овие месеци не си играме к$#таш$к со забраните за собирање.

На Sleepy, queen04, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.293
    Допаѓања:
    28.059
    Многу матични исто прават. Или не креваат или лечат како да е настинка. Во оваа фаза секој може да се зарази колку и да пази, така што никој не треба да ги осудува тие кои вака ќе се заразат. Се надевам ќе добиеш негативен тест.

На sj *O*, *Amethyst*, Mami3 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Прво пријави ја матичната во Мин. За здравство.Ќе и пратат контрола.
    Ете, секој "доктор" не е доктор.

Иначе, обвинувања не смее да има.
    Од што има, затоа и луѓето кријат дека се болни.
    Ти посакувам добро здравје и пиши како си поминала со резултатите.

На sj *O*, dunika, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.293
    Допаѓања:
    28.059

Ти госпоѓо не си одговорна кон самата себе, кон твоите деца и кон твоите родители.

Не знам како може да очекуваме да бидеш одговорна кон јавното здравје.

Срам да ти е на годините што ги имаш. Место да бидеш пример како треба, ти си пример како не треба.

На simonka93, sj *O*, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800