Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ангел едно е народ да си верува во што сака, а сосема друго е освен тоа да не прифаќа ништо друго како инфо.
    Никаде не се крие дека болниците се полни. Министерот тоа стално го кажува. Имаме преморен медицински персонал. Ниедна информација не е сокриена.
    Кажано е дека се познати кластерите, дека се од семејни кластери, ама има и надвор од нив.
    Јас не видов некој да скрие нешто.
    Е сега, тоа што Министерот вели дека се уште има капацитети и место, не знам на што точно мисли, ама ете он е посмирен и на тој начин и ги пренесува информациите.
    Може и време е да сфатеш дека кај нас проблемот е во народот, а не само во Владата.
    И мајка ми секој ден бара начин како да дојде да не виде, ама јас не и давам. И реков премногу опасно е.

Last edited: Jun 19, 2020
  2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Он како што објаснува е дека 8ми септември е полна меѓутоа работат на тоа да ги распределат пациентите.Кажа дека и во други градови има место,дека не е само Скопје.Не ми текнува за кој град збореше ама кажа дека има цело одделение спремно,а немаат ни еден пациент.За секој случај.
    Е сега дали може да му се верува е друго.

LejlaD and JuLleE like this.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Жена му е психијатар. Да. Прекрасна жена.

Alisa22, Waverly Raven, Doozy and 4 others like this.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Океј за таквите за погребот нека иде по таа процедура. Ама да се води како починат од ковид, а починал од друго е погрешно. Не дека народ се плаши или не знам, туку од проста причина што починал од друго.
    Може во оние 4те полиња да има плус едно - смрт од други причини.

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

човек може во што сака да верува, чак и дека со 5г антени се зрачат луѓето и заради тоа има корона, ама, нормален човек заради претпазливост ќе стави маска, ќе мие раце, нема да се грли и љуби и прави се' што би можело да го загрози неговото или здравјето на тие околу него. И јас го следам Вело Марковски, пример, ко и многу други кои немаат 100% исти ставови со други од нивната бранша и, сепак, Марковски вика нема потреба маска, јас носам маска. Зошто би ризикувала..да потврдам или побијам нечија теорија? Глупост.

Ситуацијата не да е лоша, ситуацијата е катастрофа. И е таква ради политички калкулации за што криви се ама баш сите партии без исклучок. Требаше некои луѓе кои си патат за внимание да си седат мирно на газот и да остават работата да се тера на начин на кој се тераше во почетокот кога мислам и немаше некој што не се изненади од контролата што се имаше врз ситуацијата. Прв пат изгледавме ко некоја асална држава во која некој знае шо прави. Шо мајка бараа сите оние кои веза немаат шо прават и уште полошо па и не разбираат дека они се криви што дозволија работите да излезат надвор од контрола.

Не знам ни зошто уопште се дебатира за такво нешто ко..човек се самоубил а го завеле ко починат од корона. Ретардиран треба да си да тоа ти е во ред. Ок тие имале корона па ради тоа по погреб по протокол се прави. Колку тој протокол е во ред или какви се цените за таквиот погреб или грешките кои се прават со луѓе кои немаат корона а се погребуваат по протоколот, тоа е друга работа.

6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Кај нас тргна работава на спонатана колективна имунизација.

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Najubavo neka nabavat od tie sto se za domasno testitanje antitela kako sto ima vo svetot i site kje znaeme dali imame ili nemame antitela. Vaka realno nikoj ne znae sto nosi vo sebe si.

9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

10. referentka

referentka Moderator Staff Member

11. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Може и жена му ќе дојде. :rofl:

*Amethyst* and cresa-jagoda like this.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

На многумина експерти и доктори по судска медицина ваквата евиденција не им е ок, ама Филипче рекол, луѓе ќе се збирале другачие, и Фемина е ок со тоа. Циркус. Еве не ми се јасни и готово.
    Да не збориме колку се валидни тие пост мортем тестови. На живи луѓе имаше безброј погрешни утврдувања на ковид, а тек па на мртвиве, ама првиве може ќе докажат дека не се позитивни преку повторен тест, мртвите за жал не можат, и фамилијата е беспомошна.
    Друго, што се добива скроз нереална слика за стапката на смртност а стапката на смртност е тоа што го прави секој вирус или болест опасен и загрозувачки. Од нашите починати половина се починати од сосема друга веќе носечка болест, извор КАРАЏОВСКИ, од останатиот дел х случаи на погрешни утврдувања на позитивност и на крај добиваш цифра која нема врска со онаа прикажаната.

*Amethyst*, sj *O*, BloodElf and 2 others like this.
  13. John Snow

John Snow Форумски идол

Ама види Стоунд, и да е точно ова кој може да потврди дека носечката болест е пресуден фактор за смртта, можеби да не фател корона ќе живеел уште некој период. На пример за Драган Вучич, чоекот имал дијабет а знаеме дека со него се живее цел живот. Он се зарази и почина, значи дека вирусот придонесува за компликации на постојните здравствени проблеми. На оваа тема секогаш ќе има контра табори, дали умрел ОД корона или СО корона. Мене лично ова не ми е битно, не сакам јас да бидам тој шо ќе пресуди на некого колку ќе живее затоа ќе си ги почитувам мерките и нема да играм курташак со вирусов.

14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Драган Вучич бил хоспитализиран и третиран од Ковид, имале увид во тоа како вирусот се одразува врз него.
    Збориме за починатите во домашни услови, луѓе кои биле во карантин посекако, кај кои сите домашни се негативни, и после им вадат позитивен тест. Како ? Од каде тој човек на смртна постела ионака, ќе префати вирус ? Тие луѓе немале никаков симптом на вирусот, што ги има натерано да земат примерок ? Значи збориме за невалидни тестови или контаминиран материјал.
    Еве имам пример у фамилија таков, пред 2 дена дознав дека ја завеле почината од ковид. Жената беше на смртна постела од канцер, никој од домашните незаразен, а починатата која не била изложена на никакво надворешно влијание, позитивна. Тетка ми која што патем е докторка у Германија, категорично го отфрли ова нивно утврдување на вирусот кај жената, која има далеку поголем кредибилитет и од мене и од сите нас лаици. Не знам стварно како ова може да не ви претставува проблем и да сте ок со ваквата прљава политика.

*Amethyst*, sj *O*, ines.h and 5 others like this.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Колку има денес заразени?

16. fana

fana Форумски идол

NPN likes this.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Досега 88 само во Скопје, се чека на уште една лабораторија. Најголем број стандардно Чаир, па потоа Сарај, Арачиново и Гази баба. :envy:

NPN likes this.
  18. Igle

Igle Популарен член

Ова инфо од каде?
    Мислам кога бројките рипнаа имаше висѕина во тпа дека најголем број се споменатите општино, сега веќе и наше и нивно се е заразено и од секаде има во голем број.

19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Едно прашање: Дали се знае колку време им треба на заболените да оздрават?

cresa-jagoda and Feminka22 like this.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

https://www.facebook.com/667988173255109/posts/3043211899066046/

Igle likes this.