Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Џабе сите мерки тогаш...
    Иначе да, другар вози камион, пишав погоре, на ниедна граница никој ништо не го проверил.
    Луѓе доаѓаат ако не од земји со висок ризик, тогаш со среден, ко нишо да не било...
    Е после ќе биде, заразени со корона слободно се шетале.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    И ние супер ќе си поминиме тука. :envy::x:sweat::o:

На candy.cane, Purplelilac, emiliana и 3 други им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.148
    Која агенција ова?

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Што и да се презема сега,веќе има заразени и допрва ќе се шири.
    Требаше уште откако почна во Италија,да не се дозволи нашиве госпоЏи да шетаат за 8ми март,и сите останати кои поради било какви обврски се решиле да одат и со тоа свесно да го загрозат своето,а богами и туѓото здравје. А ако веќе немале начин да ги сопрат да патуваат,да не се дозволи влегување во нашава држава или веднаш по влегување на патници кои доаѓаат од заразените подрачја да се одведат принудно во изолација 2 недели или колку и да треба,со полиција,без да имаат контакт со било кого и без да се остава на нивната свест. Која реално ја немаме.
    Штом сакале да шетаат и свесно да се стават на ризик,нека ги стават во карантин,па после нека ги пуштаат,а не дозволија толку многу луѓе да влезат,со толку многу луѓе да имаат контакт,и откако веќе почнува да се разгорува и кај нас,ајдееее мерки ќе воведуваме.
    Него ај,подобро нешто,отколку ништо.

На emiliana, Elaine и P.S.love им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    На candy.cane, Purplelilac, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.513
    Во Норвешка за еден ден 227 нови случаи односно вкупно 629. Се уште не им се затворени сите училишта, но многу луѓе се во карантин.

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2953105134746621&id=120291344694695
    Ова е видео од една докторка во кремона - милано, објаснува за направената слика на нејзината мед сестра која што после 10 часа активно преместување на кревети на интензивна нега и борејки се со животите на илјадници луѓе заспала врз комјутерот.

Еве го видото на мед сестра

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2955205987869869&id=120291344694695

Не е потребно да сфатите што зборува мед сестра туку е потребно да ја погледнете неа како плаче и кажува дека не може да ги извади од глава сите умрени пациенти не сфаќајки што им се случува и молејки за помош.

Помеѓу нив имало 23 дете кое што го ставиле на апарат за дишење бидејки имал многу страшен полмонит.

Погледнете навистина вреди да се погледна жртвата на овие луѓе и повикот да се остане дома.

Ситуацијата во болниците за жал е надвор од контрола.

На candy.cane, *Amethyst*, Doozy и 11 други им се допаѓа ова.
  9. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Сооглед на ситуацијава мора секој човек што поминува на гранива а највеќе ако доаѓа од Кризните подрачја, од Италиа, Германија, Франција самите да кажат на граница од каде доаѓаат, и самите поединци да бидат свесни и да одат во Самоизолација.Ако нема некој тогаш стриктно да им каже. Сите луње кои доаѓаат сами да одат во изолација.Така мислам не би се раширило.А свесни сме дека не би се снашле толку добро ако не фати посилна пандемија.
    А за ова што викаат некои да се затворат кафани, кафичи. Тоа ако е посериозно веќе, и овака економијата ни е слаба па уште скроз све ако се затвори ке биде дабетер.
    А што ги ограничја јавните собири со поголема маса на народ мора да се забрани.

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.610
    Да да настава нема да има до крај на месец. Тоа уште завчера го објавија за настава по школите и за спортски настани. Од вчера има дополнителни мерки што ги вклучија и приватните часови и било какви други настани од јавен и приватен карактер.
    И со пораката да се седи дома се е јасно.
    Штета таман се затопли времево, ама better be safe than sorry.

Сериозно помислив ќе ми експлодира телефонот. На толку паѓање и плус ми падна минута пред да почне да свири.. готово си реков толку е. :D Изгледа на сите ни ја пуштија. Паметно.

На Doozy, emiliana, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    ^

Или нека не гледаат воопшто. Што ако го видат видеото, ќе промени ли тоа нешто во нашите животи? Освен стрес и паника. Ве молев да не гледате статистика, колку може да се изолирате од пресметки и бројки од кои буквално имате само штета, сега и видеа ставаме.

Оваа хистерија што моментално владее на форумот со само 9 регистрирани случаи ме загрижува. Ме загрижува што од панични напади и тахикардии пред време ќе испоцркаме благодарение на виртуелниов свет.

Ова е 10x пати полошо од кога јас напишав пост дека системот ќе колабрира и има глобална катастрофа. Ве молам смирете се, зошто можно е на крај темата да заврши под клуч.

На Ivan4e04, jacqueline.s, Purplelilac и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Другарка се враќа од Австрија за 2 дена, па баш ме прашуваше да не случајно појше знам дека повеќе пратам моментално вести, па да прашам тука.
    Ќе се пријават дека биле 1 недела таму, бидејќи и мајка и работи во здравствена установа.
    Дали ќе треба 2 недели да е во само изолација, бидејќи сега и Австрија е во земји со среден ризик и нагло имаат многу нови случаи?
    Секако сме слободни од факултет уште скоро 2недели, но за после тоа ја интересира, бидејќи би имале полагања, па да знае како што и да планира.

13. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    9, коригирано

На smile:) му/ѝ се допаѓа ова.
  14. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Во мојот влез, комшивката се врати пред 2 дена од Германија. Беше на шетање кај брат ѝ. Ја немам начекано(може и подобро) , не знам дали се самоизолира, ама чисто се сомневам. Постираше слики оттаму по кафичи. :^) а пред да замини беше болна цела недела(знам зато шо заедно одиме на курс, а таа не доаѓаше 2 часа).
    Не знам дали да ја прашам или? Како да постапам? :?:

15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Ако има самосвест без никој да и каже ќе седи во изолација...

На candy.cane, Doozy, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Elaine

Elaine Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    332
    Сестра Елена е преискрена, убаво објасни за стравот во неа, во очите на пациентите кои не ги ни познава а молат за помош. Многу емотивно видео во кое зборува за непрекинати саати посветеност и работа со пациентите до степен што од премореност заспала пред компјутерот и на крај убаво потенцира НЕ излегувајте од дома.
    @vitamina :hug:

На Peperutce1115, emiliana, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ќе седи, бидејќи и така има здравствен проблем, спаѓа во ризична популација.
    Но, без точно 2недели, 12-13 би и испаднале затоа.
    Нема врска, секако здравје и е пред се, не верувам да ризикува.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    Ние сега на работа потпишувавме изјави дали сме биле во контакт со некој што стигнал од Италија или од други држави, ни измерија температура, тие што имаат висока на боледување ќе одат.

На Doozy, mimiiiii, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Ах што убаво ќе е некој од медиумиве наши да го пренесе ова, да се свестат луѓето на време зошто уште им е заебанција и сликички смешни си ставаат...Никој дома не седи...

На Bezimenka90, cresa-jagoda, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    За вакви амеби воопшто не треба да се троши тест за корона вирус,а не па да се зафаќа кревет. Фрли таму на депонија нека скапе,ѓубре едно:@
    Screenshot_20200312-002549_Facebook.jpg

На Amellie13, cresa-jagoda, emiliana и 5 други им се допаѓа ова.