Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Знам дека донираше :) Исто како што донираа и Федерер и Надал и многу други тенисери и спортисти, ама ок они небитни се за спомнување :)
    Да, похуман гест ќе беше уште една донација него ревијален турнир кој се претвори во потенцијален многу голем извор на нови случаи.
    Ќе се фатев за било кој тенисер што ќе направеше нешто вакво. И омилениот ќе си го исплукав за ова. Едноставно, не е во ред целата ситуација. Е сеа што тоа го направил Новак а не некој друг е сосема друг муабет.

@WildMk сори морав да одговорам :)

На Bozica1980, JuLleE, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    А чисто информативно зошто потенцираш дека е албанка, кога две реченици пред тоа го кажуваш истото за македонци, а за нив не потенцираш?

На deliza, BloodElf и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    :D
    Срце бе :hug:
    Не ми се извинувај!

Само си кажвам онака :lol:

На LejlaD и green.eyes им се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    Убаво е објаснето дека пресметката на број на смртни случаи на милион жители не е веродостојна во ситуацијава и по реално е да го гледаме процентот на смртни случаи од бројот вкупно на заразени случаи.

На Priroden и Ygritte им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И тоа не е веродостојно, пошто сите применуваат различни алгоритми за тестирање, различен процент од населението е тестиран, и за ни една влада не можеме да тврдиме дека точно известува.

Пресметките ќе ги видиме по година-две.

На green.eyes и Ahoy им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    И ја да тежам колку Ноле нема да ми е страв. Реално, ако имаш пари, короната ни у кревет нема да те бутне, а камо ли да те усмрти. Тест добиваш одма и резултати за некој час, не ко нас обичните смртници, попрво на лото ќе добиеш отколку термин да добиеш, па чекаш резултати до 5 дена, па да се молиш да кренат телефонот надлежните медицински лица да побараш совет или да добиеш помош.
    Првиве, најдобра можна нега и третман, најдобри можни болнички услуги и најдобри можни доктори.
    Толку светски политичари, богаташи, принцови и остала краљевина, селебритис, спортисти и сите на нозе јуначки го издржаа вирусот, а дневно по илјадници наводно умираат од обичната раја.
    Колку ти тежи џебот, толку ќе тераш.

На cresa-jagoda, sj *O*, Ivan4e04 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Самите сме криви што ги издигаме другите на пиедестали, што трчаме по профит

Светот е така поставен.
    Економијата е така поставена.

Ќе се смени, кога ќе го замениме монетарниот систем, со похумано решение.

Ако не се самоуништиме до тогаш.

На candy.cane, sj *O*, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Лепо је маштати :)

На candy.cane, cresa-jagoda, sj *O* и 15 други им се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Од кај да знам дали другите се македонци не правев муабет со нив, а дотичнава беше албанка. И немаше никаква маска на неа, другиве бар ја имаа некаде ставено.
    И потенцирам зашто се знае кај се жариштата и кој одбива тестови и лаже.
    Толку. Ако имаш намера да се расправаш најди си друг.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Melovera

Melovera Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    96
    Ќе си го видам тилот кога краљевината и тие ми ти таквите ќе речат ќе станеме од престолот за вие обичната раја да седнете и да се изедначиме сите:D
    Хиерархија мислам ќе е до последно, па макар дошла и апокалипса, што не значи дека оправдувам just saying tho.

На orevokrsacka и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  11. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Потенцираш намерно пошо си провокатор. Те заболе дали некој носел маска, идејата ти е само да забележиш дека некој не носел маска, а бил албанец и да дојдеш на фемина да се правиш паметна. Во милион наврати се покажа дека не се свесни ни едните ни другите. И ти спаѓаш во тие несвесни кога намерно потенцираш ете албанка беше, а само три збора пред тоа збориш и за македонци кои не носеле маска, без да потенцираш дека се македонци. Стај го сонцето на кутлеш на профилна и бркај работа.

На deliza и Alisa22 им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
  14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Јас провокатор?? Да, ме заболе дали некој носи маска или не, зашто ради тоа не почитување мерки јас сум секој ден во страв за мене и за мојата мајка со триста хронични болести. Ако си ме читала пет пати дали имам искочено овие месеци, зашто ми е страв и зашто ми е гајле дали некој почитува мерки или не. Од тоа непочитување мерки ние сме на ова дереџе а моето дете уште плаче по татко му кој не може да си дојде. Срам да ти е, етикетираш некој без да знаеш ништо за него. И не можам да пишам за останатите дали се македонци кога не им пишува на чело.
    Ме заболе мене за сонцето и за партиите, сакам само да не живеам во страв и моето дете да е со татко му.

На Martka, sj *O*, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ако ти е гајле затоа што не носеле маска ќе пишеш дека не носеле маска. Нема никаква потреба да провоцираш дека била албанка. Во џамбо сите луѓе што си ги сретнала сигурно имало и македонци. Потенцирај и за нив. Се покажа сто пати дека ни едните ни другите не почитуваат, и муабетите со потенцирање националност се веќе смешни.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    28.106
    Затоа медицинскиот директор на Систина што не знае колку пари има лежи у тешка состојба на Инфективна. Зошто парите лечат автоматски. :wasntme:

На candy.cane, Doozy, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    На candy.cane, cresa-jagoda, sj *O* и 8 други им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Не знам што се фати за мене, до вчера кај беше кога на темава ги нарекуваа племе, дивјаци? Ако ти промакнале тие постови, побарај ги стојат. Да, меѓу другите сигурно имало и македонци, ама можам само да нагаѓам. За неа сум сигурна. Потенцирав зашто знаеме сите добро што и како се случува, особено ние што сме на другата страната на Вардар. Првото излегување ми беше крај на април, во Топанско поле, пишав и тогаш дека никој не носеше маска без да потенцирам, си стои и тоа мислење. Пишав и пред еден месец дека пак не носат маски, и тоа мислење стои, не потенцирав никој. Прв пат потенцирав и ти ми ставаш етикета провокатор.:shake:

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Да бевме ние многу свесни прва ќе бев што ќе речев дека албанците не почитуваат и тие се криви. Ама не сме и немаш никаква корист од потенцирање. Албанци имаш и на форумов што почитуваат мерки па одма ќе изреагираш ако некој напише, еден да потенцирам македонец не носеше маска. Непотребна нетрпеливост. Исти се сите.

20. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Баш за верување дека на тие пари, државно се лечи. :)

На Alisa22 и fana им се допаѓа ова.