Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    drugotogo otfrllam no toa sto pisala za tromb e vistina .. site sto ke zabolat so teski simptomi razvivaat tromb koj gi usmrtuva , bas toa e pricinata za smrtnosta virusot predizvikuva stvaranje na tromb ili poveke inikako ne sfakam zosto go narekuvaat respiratorna bolest koga e bolest na krvta i zafaka site organi
    vo stransvo proveruvaat i dokolku e mozno, pr vo noga ke ja amputiraat i ke spasat necij zivot,

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.384
    Допаѓања:
    119.617
    Пејачка е :D

На cresa-jagoda, Cherry333, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Не извртувај.
    Имаме историја со лажно позитивни случаи преку неисправни тестови. Контаминирани ли се, недоволно сензитивни ли се, ама тоа е факт, ништо што јас вадам од ракав.
    Пишував за случај во фамилија, жената никаде нема мрднато ама буквално куќен праг нема поминато, домашните сите негативни, она позитивна.
    Многу брзо заборавате на неколкуте случаи кои јавно никнаа, со лажно позитивни наоди.

На *Amethyst*, Rozich, nevermet18 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    А зошто ја тестирале ако нема мрднато куќен праг?

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Не велам дека има некои нелогичности, знам и јас некои случаи кои што јавно, што и не се знае, ама тоа не ми влијае дека вирус има и е опасен.
    Затоа зошто ете слушнав некои работи особено кај млади, прашувам зошто толку е влошено.

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    И јас разбрав дека со ставање на респиратор ги "дотепуваат", бидејќи слабо биле обучени за работа со истите. И покрај теориите на заговор за Венко, за матните дела негови фамилијарни, мене ми е жал за него. Како пинг понг топче е, го мотаат како сакаат, карантин па не карантин, не треба маски, треба маски, инкубација 7 дена, па 14, уствари може и 21, 70 заразени те затвара дома, 180 заразени отвара граници, нема избори па има избори... Лудило, не знам на што дрога се, ама да се бламираш вака јавно и да имаш поглед толку смирен сериозен, мува не го лази, те гледа преку камера и те лаже без да трепне, мора да е нешто јако, некоја илегална супстанција.
    Тотално се во хаос и во период кога "наводно" умираат луѓе од ковид19, не можат една важна одлука да донесат заедно, не бев ја, оној беше не бевме ние, комисијата беше, не беше комисијата премиерот беше. А замислете само какво дриблање ќе биде околу и после избори, зависи од исходот, победниците ќе речат опозицијата е крива за се, од опозиција ќе речат власта е крива ни ги саботираше мерките итн. Кој ќе ги слуша после, цело лето ќе отиде у курац, кај им текнува на избори у сред пандемија и лето.
    Овде треба некој кривично да одговара што го става свесно на ризик здравјето на граѓаните.
    Туку со новите бараки шо праиме, функционираат?

На *Amethyst*, Makedonka007, ostoun и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Го тестираа синот првин пошто имал контакт со заразен, и предострожно Се тестираа сите домашни.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Значи сепак не можеме да ја исклучиме можноста дека 100 проценти немала контакт со вирусот. Ако правеле лажно позитивни зошто баш нејзе позитивен, не можеле на цело семејство да им лупнат позитивни?

На cresa-jagoda и Бисерка-С им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Јас у ниеден момент немам кажано дека вирусот не постои, у ниту еден мој пост на темава.
    Сметам дека е напувано на светско ниво од бог ти знае каков задкулисен интерес али не го негирам неговото постоење.

На Herrera, *Amethyst*, Rozich и 8 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Па немала.
    Синот тестиран ради колега на работа, со кој жената нормално немала контакт. Синот негативен она позитивна. И не ставив намера у мојот пост, реков дека тестовите не се сто процентно сензитивни.
    Не е ова индивидуален пример. Имаше за пожарникср од Велес, кој јавно упати писмо до Филипче, цела пожарна негативна, он позитивен. Вика приватно да му дојдат дома за тест, испаѓа негативен. Го имам ставено постот тука, ќе го репостирам.

11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Ова со симптомите ми е хаос. Па јас преку еден ден си откривам по еден. Зар постои некој, кој не помислил бар еден ден дека има корона откако почна пандемијата ?! Најпаметно е сите да не тестираат. И онака сме само едно милионче. Ми здосади веќе. А и ми здосади да барам кривица. Сите сме криви, народот, пациентите, докторите, власта, се по ред. Никој не се придржуваше кон мерките и никој не направи ништо. Здравството ни е катастрофа, ама тоа не е од сега, од секогаш било така. И нема да се смени во наредните 20 години безразлика кој и да е на власт. Нека не тестираат, барем тие што го имаат вирусот да знаат да седат дома.

На Ivan4e04, cresa-jagoda, No Makeup и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не се "слабо обучени".
    Постојано се користат респиратори, не им е прв пат да гледаат.
    Малце срамотичка е вакви муабети, оти анестезиолозиве цела работна кариера ја поминуваат работејќи со респиратори.

На Ivan4e04, cresa-jagoda, candy.cane и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    По сите параметри, може слободно да се заклучи, дека демократија треба да се заслужи, а не да се добие 'на поклон'.

На green.eyes, Biljarkata, NPN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На LejlaD и fina erika им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Реално разочарана сум од неа. Не компетентно суштество кое плука по се што прави да функционираме нормално....Зашто бараше лекар кога се вратила од Англија а ќерка ѝ болна била? Сега по истите плука.....Најжално е што починатиот од Ресен и е школски другар. Нека си прајт музика и нека ќутит. Не ја можам....Цел ФБ изразува сочувство до сограѓанинот, оваа пишува бессмислени статуси...Ако е антиваксер, нека е шо сакат нека прајт

На cresa-jagoda, Purplelilac, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    a sto se desilo

17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Пишува статуси како Коронава е теорија на заговор, не сака респиратори, лекари, не сака вакцини, ние сме будали што веруваме дека короната постои, дека Гејтс и компанија креираат геноцид врз човештвото, и куп други работи....

На cresa-jagoda, Doozy и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.983
    Допаѓања:
    14.769
    Епа може треба да ги остават луѓето да умрат кога не можат да дишат, наместо да ги стават на апарат кој дише место нив за да им дадат последна шанса. |(

Ми иде да се убијам со кого делам воздух некад.

На Ivan4e04, cresa-jagoda, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.534
    Допаѓања:
    191.548
    Не ги следам одблиску работите во мк, ама и за Италија имаше муабети дека многу починале заради предвремено ставање на респиратор. Не заради нестручност туку заради незнам-што. Мислам дека затоа и Венко постојано спомнува дали и колку пациенти се на респиратор.

На cresa-jagoda, Abeja, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.983
    Истото и мене прво ми падна на памет, дали поради контаминација, дали поради лош квалитет на тестови, дали за да избегнат да и прават операција... Не ми е логично што нема никакви симптоми на нејзини години и со нејзини дијагнози. Во самоизолација е и син и што ја снабдувал со храна (без контакт), па и тој ќе се тестира деновиве. Ако неговиот тест испадне негативен, тогаш навистина нема начин женава било како да се заразила. Ама тоа е, иди па докажи.

Пред да ми скокне некој, знам дека вирусот постои, знам дека е опасен, познавам минимум десет луѓе што го имаа/имаат, некои со полесни симптоми, некои беа хоспитализирани. Тоа не го исклучува фактот дека државата ни е таква каква што е, и дека ни најмалку не би ме изненадил лажно позитивен тест.

На cresa-jagoda, orevokrsacka, Hulya1901 и 8 други им се допаѓа ова.