Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Мајкиве по фб групи одма со забуни.

Дали да ваделе деца надвор или не,во парк да играат со други деца дали може,како ќе ги дочувале дома..
    абе ај..

На SuperGirl24, Magic13, Elaine и 8 други им се допаѓа ова.
  2. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Треба Кике, ама каде е свеста?!

На Elaine, smile:) и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    @P.S.love жалосно што не е само таа. Ги игнорираат сите мерките ко да не важат за нив.

На Elaine, Pelargonium, P.S.love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    С т р а ш н о! Непотребно паничат, не можам да ги разберам. Не знам како се одлучуваат за деца ако не можат да седат со нив 24 саати дома. Јас мислам да одат во игротеки.

На SuperGirl24, green.eyes, Elaine и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    21.982
    Абе до трафика(до влез ми е) не ми се симнува по цигари со неа, па по паркови да ја мкнам....
    Не е итно тоа... шо ќе ни биде ако поседиме дома.
    Да не е лесно и секое дете не е исто.
    Ќе ги прашам шо ќе прават ако останат у болница затворени.
    И не само за коронава, туку и за грипот.
    Ти им викаш болни сме, е ок де шо деца се.

На Elaine, cresa-jagoda, Mrs. Lovett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    А ако 5 минути пред тие да седнат на клупата во паркот некој кашлал или кивнал, што правиме тогаш? (facepalm)

На Elaine, cresa-jagoda, Mrs. Lovett и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    И раце ни одврзаа за препис на хронична терапија, која смееше да ја препише само специјалист.
    Се смена и системот, само за да се задоволни граѓаните, а тие?
    Глупост до глупост:|
    Подобро да не прашуваат никој на интервју по улиците, "ако дојде кај нас, нека дојде, тоа е":puke:
    Катастрофа сме значи, треба ли да има жртви за да се опаметат, не ми е јасно, до каде стигнавме.

Се поти човекот, уста пена му фати од се едно исто, препораки, мерки, уште порадикални за нас треба, ушто по дома да дојде и на сите посебно во мозок да им стави информации.:|

На Ivan4e04, Regina.Phalange, dunika и 43 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Какви коментари читам по фб, немало вирус лага било по телевизија. А бе ако се разболат некои воопшто нема да ги жалам

На dunika, Doozy, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.936
    Допаѓања:
    177.621
    @Sofi.ja не е само ради короната, короната е сега актуелна, општо за било кој вирус не е убаво, овде инфлуенза има цела зима, а и плус не е културно.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Цаца разрешена од функцијата. Битно ни го начука на сите, леле уште не ми се верува каква глупост нè снајде од туѓата простоќа.

Пријавувајте луѓе, стварно пријавувајте сомнителни случаи, особено такви кои шетале деновиве во ризични подрачја, се вратиле дома и приметувате дека си одат на работа или шпартаат низ град. Ажурни се, функционира навистина и анонимно е.

На Ivan4e04, dunika, green.eyes и 28 други им се допаѓа ова.
  11. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Абе, нека прашаат некои други мајки кои не можат да ја користат меркава од икс причини, имаат проблем со работодавци, имаат жени за чување деца кои од страв им откажуваат, па мора да се снаоѓаат како знаат и умеат и мачат возрасни родители и све по ред. Или си трошат денови од нивен одмор . Збеснати.Вчера у Бисер и Капитол вриеше мамички со self-complacent фаци ко да го освоиле светот со хрпа другачки исто со деца, уживанција. Целта е јасна, да си ги чуваат децата дома од зарази, а не платен одмор гратис покрај оној што го имаат. Прво бараа затворени школи и градинки, сега и тоа не им чини. Назад на работа, па ако не и све по старо.

На Ivan4e04, mimiiiii, SuperGirl24 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Што ќе ги пријавувате дојденците, другарка беше вратена пред да ескалира ситуацијава, вчера си замина. Вика таму никој ич не се замара. Тука барем маски носат вработените на аеродром и мереле тт како што ми кажа, таму ништо буквално. За Германија кажувам инаку

13. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Да бе, зимава сигурно само надвор шетале на загадено време па сега е проблем како ќе ги дочуваат дома. Со финта, ти си родител и ти одлучуваш. Ќе се снајдеме сите, ќе играме со нив, ќе им смислуваме занимации. Моето дете ако се зарази најверојатно ќе помине лесно, ама неговите баби и дедовци кои се во близок контакт со него и плус со хронична болест според ова досега се во голем ризик. Исто и јас имам хронична состојба, така да и јас сум во ризик. Ако ние како возрасни не го разбираме ова заслужуваме онака како во Кина да не тепа полицијата да седиме дома.

На Elaine, cresa-jagoda, Mrs. Lovett и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498

Овие па бетер од нас.
    Барем министерот е професионален кај нас, ако нема свест кај граѓаните.

На темјанушка, mula, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737
    Овие се маските @Yowannty произведени се во Грција. Сега влегов баш на странава гледам дека уште од беливе има останато. Јас 5 земав , ми порача и свекрва ми па и на нив ќе дадам. Ние дека имаме продавница , доаѓаат луѓе доста и не знаеш кој од каде дошол , може некој да бил во близина со болниот и да не знае дека е болен..
    Тешко се наоѓаат маски знам, а ете во нашите места нема заболени сега за сега, допрва ќе се трошат..

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    [
    Истите тие активно ги зграбија мерките за седење од дома од ,, неопасниот,, и ,, лажен,, вирус. Хипокризија до небо!

На Mrs. Lovett и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.608
    Допаѓања:
    43.173
    Луѓе џабе се нервирате, македончето отсекогаш било најпаметно и сега ќе е така, џабе е и на секој посебно да му се укаже пак ќе биде исто. Тие ќе си тераат по нивно и ситуацијата ќе ескалира. Нема што да се направи, ние што сме малку свесни ќе се изолираме со надеж дека ќе прокараме добро.
    Вчера имавме известување на работа во кои реони има заболени во Лондон, кај нас во реон и дома и на работа нема.
    Јад и маж ми сепак ќе си дојдеме и ќе се изолираме две недели, тешко ќе да знам дека сум дома а да не ги видам моите ама подобро да не ризикуваме. Исто веројатно и свадбата ништо нема да биде, пошто планот беше да спремаме се почетокот на месецот кога си одиме, а со две недели изолација тешка работа, така да освен ако не се деси чудо мислам дека ништо нема да биде. Подобро да бидеме сигурно отколку после да се нервирам уште повеќе.

Јас тука гел не можам да најдам никаде, ниту антибактериски марамчиња, не знам што да правам.

На dunika, Doozy, Stephen Amell и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    Која искомплексираност, на ниво.
    Епа нече гром у коприве, а има доста познати каде веќе се позитивни на корона:lol:

На Konfetka, Doozy, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Не знам како е во другите градови, ама Битола е преполна. Поминував во 10 сабајлево со такси, широк сокак и кафичите беа фул. Кај беше рано, па и четврток. Тек сеа за викендот топ ќе е осеќам.
    Уште нема никаков страв, гледам и по моите дома. Јас читајќи на фемина шизнав, поќе не ја читам темава дефинитивно. Ќе почитувам препораки, миење раце и све тоа, ама паничење не.

На Herrera, Stephen Amell, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.