Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.402
    Tе чекаме у Модни критики со новиот Луи Витон х Шанел комплет што си го нарача.
    Нем да мислеш дека не знаеме :smirk:

На Ivan4e04, LejlaD, HaleemO и 11 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Мојов не е доволно потентен, ни мажов не успеав да го заразам :envy:

На LejlaD, Doozy, HaleemO и 9 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Грешка сте, чувам за Сефора ]:)

На LejlaD, Doozy, HaleemO и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    176.169
    Вчера во Дојран знаеш што беше?!
    Катанга!!
    Игла немаше кај да се пушти.
    Кафаните направија промет ама таман цел месец да не мора да работат.
    Маси, маси...
    Во стање беа на трупчиња дрва да седат гостите само и само да се седне на јадење.

На LejlaD, tinka-mace, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    10.491
    Епа молчиме или само зборуваме? Кое од двете е?
    На крајот на денот народот треба да почитува мерки и до тука му се ингеренциите. Другото останува на тие што треба да вршат контроли. Е сега како, зошто, колку функционира тоа, го знаеме сите одговорот на прашањето. Затоа и се помиривме со тоа дека останува исклучиво само на нас да се пазиме, ама еве не се пазиме и запаѓаме подлабоко.

Да беше целава каша само поради обид за гола егзистенција и одржување економија, друг муабет ќе беше. А економијата ќе страда се додека не се помириме дека нема по старо. Нит ќе се прават забави, нит ќе се оди по дискотеки, нит ќе се пазари во сити мол како порано...и да не редам. Врзан круг е.
    Еве ги пуштија да работат музичариве...и? Ќе се тепаат за тезги со многуте слични на нив кои изникнаа низ годиниве, затоа што бизнис логиката е понуда наспрема побарувачка. Се дур има пандемија нема да има побарувачка. Бизнис околностите се промениле и мора прилагодување. Не го кажувам ова затоа што не ме засега па си зборувам на памет, него така е.

На Nausicaa, Purplelilac и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Јас се отепав од работа периодов, што не сте кажале порано дека така лесно може да се земе пари?
    Ај утре идам да се запишам болна од корона, па ќе ве почастам сите тука.

На Doozy, green.eyes, HaleemO и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    41.247
    Можеби не следиме економија ама приметуваме како им влијае ситуацијата на луѓето и има нешто што се вика негација, знаеш она кога не можеш да се справиш со тешка ситуација и мозокот ја брише како да не постои?
    Епа еве пример за тоа, кога некој попрво ќе поверува во најапсурдни нешта наместо да ја прифати реалноста која е малку црна.
    Ова е втор ваков муабет кој го слушам денес, малку ми е преку глава.

На Ahoy, marlonbrando69 и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.570
    Допаѓања:
    191.761
    Што со економијата?
    Дали цената на нафтата паѓа пошто веќе сме испиле доволно?:(

На Ivan4e04, green.eyes, HaleemO и 14 други им се допаѓа ова.
  9. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ако има криза треба да паѓа. Напротив, се зголемува. Ова е само еден пример.
    Имајте убава работна covid-19 недела.

10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Дечко што збориш глупости бе

На elenaxbbg, JuLleE, Leviosa2503 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Вежбам, не зборам глупости.
    Глупостите ги чувам за на друго место. За у лифт :rofl:

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па од дното подолу и да сака не може да падне :rofl:
    Си пробал ти да легнеж на земја и во лежечка положба да паднеш?

На tinka-mace, JuLleE, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ех мили мои, оваа бејби дол ќе си лета со првиот лет до Охрид во среда :D
    Се начекав границите да се отворат..
    Македонија ich komme!! :inlove:

На green.eyes, kukla21, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. MaySi

MaySi Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Никој не ви плаќа ако ве пишат болен од корона, инаку немаше да се чудам како да си ги платам сметките.
    90% од луѓето што имат лесни симптоми воопшто не се тестират, за да не ги зборат дека се болни или да не мора да седат дома.

Те потврдуваат дека си позитивен, после 10тина дена од земен брис (вака било за сите градови кои не се жариште), и те затварат дома не 14, туку 21 ден.
    Бидејќи се неспособни да ја организираат работата и сите се со п*тка давање внесени на работа, никој не те контактира за да мапира контакти (туку очекувале дека сами ќе се пријават тие што биле во контакт со тебе т.е очекуваат ти сам да ги контактираш сите и тие да се пријават).

Никој не те советува што да правиш ако добиеш симптоми, едноставно ти кажуваат дека се ПРЕЗАФАТЕНИ и дека немаат време секој ден да ги слушат твоите промени. А ако побараш документ (доказ) дека си позитивен, те префрлаат од еден на друг на 10ти колега, и никој незнае што се прави во таква ситуација.

Накратко седење дома од 1,5 - 2 месеци, чекајки да помине нешто за кое не си ни сигурен дали го имаш, а немаш доволно пари да се тестираш на приватно. Имаш решение за седење дома 21 ден. Потоа следуват 2 последователни тестирања, со размах од 2 недели едно од друго....и ако пак излезеш позитивен, следува ново седење дома...

Забелешка: Ако имате лесни симптоми, едноставно не се тестирајте, најверојатно тестовите се кинески и никогаш нема да можат да ја стават ситуацијата под контрола. Затоа што пола им се лажно позитивни, пола им се лажно негативни.

Забелешка2: Ако имате некој од фамилија со хронично заболување, задолжително седење дома и максимална заштита доколку излегуваат од дома. Бидејќи вирусот е на секаде, и не сите планираат да ги заштитат другите.

На princess5, lovestoneddd, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.466
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.402
    За првиот текст.
    Да, PCR е релативно сензибилна техника и при најмали грешки може да дојде до неточен резултат.
    Исто Корона е цела фамилија и correct me if I'm wrong ама тестовите не се за Ковид19 туку општо за Корона пошто тешко можеле да го изолираат и брзо мутирал.
    Е, сеа, не сум фан на теории на заговор. Сите гледаме дека има и доста симптоматски заразени, многу и умираат. Народот не води сметка и така.
    Да се паземе и тоа е. Не чине и многу читање се и свашта оти никој ништо не знае оти е нов. А, лажење за истиот има многу.

На WildMk, candy.cane, Kala22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Сегa знaеме кoј сексa реткo сo дечкoтo ]:)

На candy.cane и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    41.247
    Ме мрзи да го читам првово, инаку второво видео од французинов го имаше уште пред некое време, баш на вести видов.Ништо чудно да е вистина тоа што го кажува, не е невозможно сето ова да е производ на нечија работа во лабораторија, т.е да не е само случајна трансмисија од лилјаци.Плус овој не е некој теоретичар на заговор од јутуб туку научник така да ваљда знае што збори.

На Broken♡, Ambitious, Kala22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890

Околу тестовите, јас верувам дека се точни.
    Со оглед на тоа што имам резултат на тест од Авицена, ќе го прокоментирам него и не знам како изгледаат државните.

Со PCR тестот, испитани се:

- E gene, односно групно специфичен за Coronavirus;
    - RdRP gene, односно специфичен таргет за SARS- CoV- 2; и
    - N gene, односно специфичен таргет за SARS- CoV- 2.

Не знам дали грешам, ама доколку во организмот постои друг Коронавирус, а не КОВИД 19- тестот ќе покаже присуство на E gene, но не и на RdRP gene и N gene.

Во забелешка пишува дека според направената анализа, резултатот е негативен (или позитивен) за присуство на РНК на вирусот SARS- CoV- 2.

На WildMk и candy.cane им се допаѓа ова.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    Ова го вели Словенечкиот иноватор Зоран Дерновшек:

Ќе пробам да објаснам некои дејства кои ми се познати, со оглед на тоа дека ја следам ситуацијата од почетокот на декември 2019.

COVID-19 е плод на генетско соединување на барем три вируси: инфлуенца (за брзо ширење), HIV (за неутрализација на имуниот состав) и SARS (за уништување на организмот). За тоа дека вирусот не е случаен, има повеќе докази: тоа е вирус кој е патентиран во 2018 год. Генетичари од повеќе земји, а први од Индија, веќе докажаа дека тој вирус е изграден со методата Shuttle. Според мое лично мислење, во прашање е вештачки вирус, кој бил изграден како оружје за биолошка војна.

За тоа дали тој вирус навистина побегнал од лабораторијата во Вухан или бил пуштен, постојат повеќе верзии, но претпоставувам дека вистината ќе излезе после пандемијата (како што е дефинирана од СЗО). Кинезите навистина имаат свој начин на исхрана, но приказната за тоа дека сам од себе преминал од лилјаци на луѓе е малку веројатна.

Корона вирусите, особено SARS, се изворно болести на лилјаци и птици. Генетски не можат да преминат видови, освен доколку генетски не се модифицираат во тој правец. Познато е дека такви експерименти се работат веќе неколку децении под изговор „да се разберат клетките“, а всушност се за воени цели.

Во моето претходно интервју за био-хакирање веќе објаснив дека постои универзално правило, како може произволно да се влијае на менување на гените. Во тој поглед мене ми е јасно како бил направен тој вирус.

Повеќе: https://inovativnost.mk/2020/04/07/словенечкиот-иноватор-зоран-дерновш/

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.