Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Богами јас плачам за море. Имам бугарски пасош ќе му ја заминам другата недела негде. Ми треба одмор психички. Цела година ги чекам тие 10 дена за одмор, а и не е и некој луксуз, на сите ни треба.

На koritsaki, LovelyGirl3, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  2. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Да бидејки ептен убаво е да седиш дома летото на 35-40 степени барем добро е што постои клима.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    127.333
    А бе да се само Ифтарите арно ќе е . Ами свадби, мекици, крштевки, слави .. ај доста сите сме криви .

Инаку и мене за Грција не ме занима, Турција е моја дестинација ама не за одмор.. здравје после септември.

На LejlaD, PureEnergy, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Уште ли ќе се тупи за ифтари? Пред месец ипол беше тоа, изгледа не гледаш шо се дешава со целиот Балкан, види неколку страни назад @Ahoy има објавено статистики.
    Свадби, крштевки, дипломски, венчавки се сѐ случува секој ден.

На candy.cane, elenaxbbg, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Се плаче ами како.:D Многумина од нас работат цело време, со маски по 8 саати и средства, жонглираат секој ден со нови идеи кој да им чува дете па не гледам срамно во тоа да се сака да се отиде на море, а ризикот за зараза моментално е најголем во Скопје, така да...

На fana, Ivan4e04, SuperGirl24 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    Еве од 29.06

И од 30.06

На fana, thequeen95 и WaitTillTheEnd им се допаѓа ова.
  7. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Па 500 години сме биле под нивно ропство затоа ептен не сакат и ние нив :rofl:
    Реално и Турција и Грција и секоја држава ги сакат и мили им се парите од туристите.
    Да не бидам оф топик од темата за денес какви се бројките под 100 над 100 има некоја информација?

8. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Еве ги читам статистиките. Само го потврдуваат моето мислење. Најголем дел од заболените доаѓаат од тие средини.

Ако беа свадбите, крштевките, собиранките извор на пандемија, сите градови ќе фрчеа по 80-100 дневно, но не е така. Се знае од каде највеќе доаѓаат заразените. Не мора да се правиме слепи и глувонеми при бројки и безброј извор на информации.

И, во Црна Гора имаше вирусни кластери во Улцињ и Тузи населени со Албанци.

Ифтарите и прославите поминаа, но последиците се тука и не си заминуваат. Напротив.

9. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Како што го тупевте за Велгиден и ифтарите малку да го протупевте за митинзиве пример или за ноќните журки или за идните концерти можеби.

На Hellobeautiful, НаталиЛили, elenaxbbg и 13 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.462
    Допаѓања:
    260.457
    Погрешно ме разбравте. Насекаде се пласира дека народ едвај опстојува, дека е криза, за секого, ваму читам одмори и море.
    Инаку одмор спаѓа во луксузни добра.
    Од една страна економијата крахира, а од друга народот очигледно е спремен за луксуз.
    Тие две работи не ми одат во корелација.
    Ништо лично, туку пробувам да ја сфатам целокупната слика.
    Изгледа нема толква криза.

На deskarada, janis, elenaxbbg и 7 други им се допаѓа ова.
  11. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Па секој со различна струка различно е погоден имам среќа да работам од дома (ИТ секторот).

На Mantub, nena2010 и JuLleE им се допаѓа ова.
  12. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    730
    Си била ти на одмор во Турција и Грција за да можеш покомпетентно да споредиш услуга?|(
    И во Турција им се мили парите, ама мила им е честа да ти угодат. Таму најголем срам се смета ако турист е незадоволен. Не е како во некои места во Грција каде те прават со сила Србин или Русин, не дај боже да речеш од Македонија сум, почнуваат историја и псуважа по грчки:rofl:
    Не е секаде така, баш да се нашалиме малку, ама секој според меракот и буџетот нека си планира одмор.
    Мене лично и Охрид во ваква ситуација ми е рај божји:sun: Во сопствено си седам, храна ми е исто како дома цена и подготовка, ако сакам има кај да купам и дома да јадам и така. Со фина дружина секаде е убаво. И во Преспа и во Дојран, ако ги занемариме комарциве малку повеќе:bug:

На mssuniquee и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    “Сите сме криви“ е одговор на првоодделенче, или некој што сака да се претставува како морално супериорен, но со тој твој став не ме лажеш мене, туку самата себеси. Има бројки. Јас не ги пишувам тие бројки. Филипче ги чита. По тие бројки гледаш кластери.

Свадби, крштевки, собиранки не прават само Македонци. Прават и Албанци. Баш овој летен период.

14. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    13.259
    Jas samo da kazam,poznati luge bez evropski dokument i be dokument za raboten odnos otidoa bez problem vo Avstrija.Zena so dve deca...mnogu cudno mi izgleda..

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Се како неизживеани некако :wasntme:
    Ќе пропадне животот ако една година не отидете на море. Крај на свет е, готово. Инаку тотално секоја година сте иделе до сега...

На Hellobeautiful, deskarada, Estranged и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    Информација нема, моја претпоставка-нешто како вчера, околу 120-130.

17. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Во Грција повеќе пати имам одено и сум немала проблем иако знаеле оти сум македонка и до сега секогаш ме пречекувале добро во апартманите. Во Турција 2 пати во Истанбул и таму исто. Нема везе избегавме ептен од темата :D

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    127.333
    Имаш право. Ама има луѓе што едноставно се навикнати секоја година да одат на море, па макар и најевтина варијанта и сега ова со коронава им дојде леле мајко. Мене не ме погодува дали ќе одам на море, за мене одмор знае да биде и да си одам на планина, да се релаксирам да се тргнам од секојдневие. Ама кој како сака. Секој си е одговорен за себе и своето здравје. Кој сака нека оди кај сака нека оди и готово.

На candy.cane, deskarada, BlackNight и 3 други им се допаѓа ова.
  19. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    730
    Е така на туристичкиот дел од Турција не си била :D
    Сам Истанбул е друг свет, а ако не одиш и видиш со свој очи и се увериш каква им е услугата по туристичкиве места за летна шема, џабе муабетиме.
    Пишав не е секаде во Грција така, да се нашалиме како што ти се шалиш дека сме биле под турско па затоа сме им омилени. Реална си пара збори, ама и услугата на далеку се збори. И во прилог и оди муабетот на Турција дека е погостопримлива од Грција и реално поефтинка за шопинг и се друго, освен патот што е поскапичок и подолг во однос на нашиот јужен сосед. Ама одмор си е одмор, пишав погоре се.
    Сепак многу зависи дали ќе истераме вистински одмори оваа година од бројката на заразени, ако се намали и стабилизира добро ќе е за сите нас, не само за одмор терање.

На Ambitious и WaitTillTheEnd им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.884
    Допаѓања:
    127.333
    Туристичка Турција е РАЈ во споредба со Грција. Ама ај сега да не ја шириме темава доста е.

На mssuniquee, candy.cane, BlackNight и 4 други им се допаѓа ова.