Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    У маркет сега, баба, дедо и две внучиња со играчки. Децата висеа по количките, возеа колички на земја и по каса, вррррррр.

Битно не се нашколо.

Мислам за секој ваков еден случај без памет, по еден полицаец до него. И нека тепа со пендрак ако треба.

На Ivan4e04, smooch, An-na и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Само така ќе ни дојде умот. Директно в колено со пендракот

На emiliana и Doozy им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507
    А трудници со плус уште едно дете. На пијачка и на пица се во кафуле, па уште слики ставаат. Битно не се на работа и децата во градинка. Бравос :clap:

На eli25, emiliana, ocicka2014 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Нели?

Нека ги однесе едниот ете у паркче со топка, друиот набрзина пазари и дома.

Не, сите заедно ТОПТАН.

А морам да додадам, фала курцу и теретаните ги затворија. Ќе речеш посетени од млади лица, устата ПЕНА ми фана зошто не треба да се оди сега на вежбање.

Фул локдаун и фајронт.

П.С. Алал за министерот, Венко, ќе те гласам :rofl:

На Ivan4e04, glosipgirl, LovelyGirl3 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    34.882
    Ако за скоро не прогласат целосен карантин,14 дена, мислам дека вирусот ќе не совлада( ако веќе тоа и не е случено).
    Нека се затворат сите фабрики( и овие што по еден член одат на работа се опасни за своето окружување), граници,аеродроми,кафани,кафичи каде моментално врие народ, полициски час особено околу парковиве и да фрчат казни. 14 дена мислам дека нема да влијаат за тотален пад на економија и сл.но можат да бидат и те како од корист да престане да се шири вирусот.
    Како е можно луѓево сеуште да не сфаќаат колку е сериозна работава, не работи ни свест ни потсвест. Се зафркаваат зошто сме се изолирале,зошто сме прибирале намирници,правиме дезинфекции...до тука е дојдена човековата глупоштина.
    Не дај Боже да дојде до полошо....

На SandStorm, Elaine, Irreplaceablee и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Дали можам да му пишам порака на месанџер на Филипче???

Видовте што кажа, 3 во влошена состојба плус се тестира патник од Германија.

Значи мислев веќе да не пишувам ама ќе пишувам се додека не се уморам значи.

На LejlaD, senjorita-v, Sofi.ja и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Секоја општина треба да си пушти патроли, па нека казнуваат кој не почитува. Очигледно по џеб треба да се репне за да се научи нешто.

На Elaine, Irreplaceablee, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Кај мене во маало е штама, нема живо пиле по улица. Тука и таму по некој автомобил ќе помине, а на прилично прометна улица сум.
    Вчера едно паркче во близина беше преполно, нема лулашки ама има клупи и се собира народ. И имаше полно деца со точачиња, баби, дедовци, мајки, татковци, поголеми деца што не се на школо, денес штама. Стварно е празно и нека си биде така.

На Ivan4e04, ivi1987, Elaine и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Леле луѓе во мојов град, кафичите полни, гужва народ. Надвор рашетани... Многу се нервирам што се така неодговорни.

На kukla21, H.VAGA, Elaine и 4 други им се допаѓа ова.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    34.882
    Исто и во мојот град....

На Elaine, emiliana и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Како политички лаик, како човек што не се замара со политика, сакам да го пофалам министерот, што постојано не извествува, на речиси секои два часа, за се што е ново, а поврзано со новонастанатата ситуација. Се што е во рамките на капацитетите и можностите на државата, се превзема. Останатото е на народот. Смирен и транспарентен, со ниту една изјава не предизвикува паника и анксиозност кај народот. Ги сослушува прашањата на новинарите и смирено и детално одговара на секое едно прашање. Браво министере!

Би сакала да ги пофалам и сите здраствени работници, доктори, специјализанти и медински сестри кои се првата борбена линија во една ваква вонредна ситуација и несебично се грижат и помагаат за доброто на народот. Да ги слушаме малку повеќе и да му помогнеме со нашето одговорно однесување. Да се биде самосвесен е дел од колективната свест на народот. Заедно сме посилни.

Гледано од моја перспектива и мое лично мислење е дека на самиот почеток ние се поставивме многу подобро и поспремно во однос на други посилни од нас земји. Навистина ми влева надеж тоа што сериозно се пристапува кон новонастаната ситуација од страна на надлежните и искрено се надевам дека кај секој од нас поединечно ќе преработи свеста. Сфатете ги препораките сериозно, па да му покажеме на светот дека можеме и умееме да бидеме самодисциплинирани.

На Ivan4e04, Bunny2, Orchidea и 17 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Министерот јасно рече на пресот зашто сега во оваа фаза се спроведуваат овие мерки. Зашто во Италија сега не смеат да мрднат од дома. Човекот апелира и апелира да се слушаат препораките. Сам е најсвесен колку капацитет ни има здравството. Ама, за жал, вака како што сме тргнале на крај ќе мора и да се затворат кафаните и се комплет. Еве замина татко ми во кладилница, дека до 18,00 работеле нели. Сега ќе има повеќе гужви до шест, да искористат сите времето.
    Што народ ќе бевме еве не знам.

На Ivan4e04, LejlaD, tina2018 и 34 други им се допаѓа ова.
  13. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    206
    Ova e najdobriot nacin da se zapre i mienjeto race

На Ivan4e04, glosipgirl, smooch и 13 други им се допаѓа ова.
  14. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    врие од сториња и радости во кафиќи за не одење во школо/на работа

На Elaine, cresa-jagoda и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.645
    Ја не можам на мајка ми да и докажам ништо. Од нејзиното “ама нема ништо да ми е” и “ајде таму ништо нема” мислам ќе оболам.
    Пред само 2 недели праеше операција, сега е месец дома нормално - неплатено, ама фала к*рцу и на тоа. Тетките мои си шетаа низ Србија околу 8ми март. Вчера и отишле на мајка ми си праеле гости. Ама битно раце миела често. Ќе ме умре!

На Ivan4e04, mal.ecka, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    206
  17. sierra

sierra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    908
    Ти им викаш седете дома, избегнувајте гужви, наставата е прекината, некои се ослободени од работа... они се тупнале во кафич, маса до маса наредени како сардини зошто времето било убаво. И добро луѓе, после кој ќе ни биде крив???

На LejlaD, Elaine, Irreplaceablee и 2 други им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.751
    @vitamina маскиве што ги порачав се од 100% памук изработени , може да се перат на 60 или 90 % во машина и може да се пеглаат. Нема никаде од обичните хируршки, се се продало и видов дека овие се достапни па порачав вакви. Ќе ја носам , ќе ја перам често и тоа е..

На Elaine, Alishan30 и vitamina им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Во меѓувреме ова го видов на фб, прекрасно:

Добро, дали сте нормални, кој ви е проблемот?
    Само полициски час за неразбрани луѓе како нас. Цццццц, немам коментар, еден преку друг ќе седат ако треба на пола газ на едно столче, ама нема да седат дома.
    Што ви е?????

И кај да ги пријавиш ваквите? Ни препорака, ни враг. Срамота!

На Ivan4e04, Lolipop23, LejlaD и 35 други им се допаѓа ова.
  20. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Луѓе дали сите имате по дома мед. алкохол, ракавици и маски за секого барем по една за секој случај.Ние немаме никакви на моиве дома неможам да им објаснам си кулираат:envy:

На кои броеви и каде може да се пријават Цаците што не сакаат да се изолираат, а се дојдени од странство па дури и јавно се фалат:doh:

На LejlaD, Elaine, emiliana и 3 други им се допаѓа ова.