Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.472
    Допаѓања:
    260.559
    Откако ќе се наполнат капацитетот на болницата. А од Систина уште некни изјавија дека не примат се уште.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во систина старата се пораѓаше, мала богородица.

Многу ми се интересни порталиве :) Ко на времето со Грујо, се против сдс се пишуваше. Сега улогите сменети. Да биде на чисто, ич не ми е симпатичен Мицко, ама ни Заев и другарите не ги можам.

Дали на приватно, дали државно со "специјален" третман, исто ти иде. Мене мицко со неговите ми е ист ко другите што фаќаат врски на државно или "подаваат едно кафе" да се напијат докторите.

На azelea, Stache, Среќичка и 2 други им се допаѓа ова.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    28.171
    И нормално не примаат пациенти со инфективни болести во Систина или др приватни болници Нема инфективно одделение.

Да фатиш грип или рота вирус ќе ти речат оди на државна. Мене ми рекоа оди во Козле со малото што е родено таму и штп имаше грип во Јануари кога имаше 3 месеци. Нема операција, не те примаат.

Сега ќе примаат ако ептен нема каде, ама претходно све државно треба да се пополни. Не за џабе све државно се пренамени за ковид.

Ова со родителите на Мицковски е чиста глупост. Медицинскиот директор на Систина се лечи на инфективна. Еве и Милошески фамилијарно се на инфективна. А и ја би одела на инфективна да треба, сепак повеќе знаат за вирусов и поспремни се од Систина. (не зборам за услови на хотел со 5*)

Последна измена: 2 јули 2020
    На oblace1, Dentina, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Сите летови овој месец кон Србија и обратно се откажани.

Хаос е таму,а Вучиќ победил пак и направиле хаос,се гушкале,пиеле шампањско,без маски и дистанца. Најмногу заразени Белград и Врање. (facepalm)

Неспособни прости политичари.

На candy.cane и kikin им се допаѓа ова.
  5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    7.459
    Ама зошто тогаш на тв изјавуваат ако не примаат?

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Исто.
    Ем немаат инфективна, ем немаат искуство .

На oblace1, fana, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Во принцип не сакам да коментирам на тема партии и политичари и не го сфаќајте коментаров како хејтеризам во таа насока. Зборуваме на тема корона и сакам да ве прашам дали го видовте клипчето што излезе пред некој ден како Мицкоски се поздравува со луѓе со ракавици и со истите тие ракавици си каснува лепче. Не пратам многу што се случува периодов ама нели мајка му имаше корона? Нели е свесен дека постои болеста (ако можеби претходно не верувал, нели луѓево имаат секакви ставови, не го знам неговиот на темава) и дека постојат последици од неа? Нели му е страв дека ќе се зарази? Па и независно од коронава, да се поздравувам со повеќе луѓе, прво ќе измијам раце пред да бутнам нешто во уста. Бљак ми беше клипчето и не знам зошто ризикуваат вака за кампањава :envy:

На nena2010, oblace1, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    А вчера во Кичево?

FB_IMG_1593676747173.jpg

Мене ни луѓево не ми се јасни, го ризикуваат нивното но и туѓото здравје, ризикуваат животи само за да отидат на митинг.

На Ivan4e04, CharmedGirl, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Дебилна нација, само политика ја интересира.

На CharmedGirl, темјанушка, Среќичка и 5 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ракавиците кога се користат на начинот на кој ги користи тој, не само што не штитат, туку и се понечисти од раце без никаква заштита. Буквално само ѓубре собираат. Бљак.
    Ама баш се зачитав нешто, сега ќе ја барам и книгата. За колку ракавиците влијаат на психолошкиот момент „вие сте опасни за мене, јас морам да се заштитам од вас“. Пишувана е пред корона :D

На CharmedGirl, candy.cane, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  11. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Луѓето ризикуваат да се заразат за партија небитно која сите се исти. Што после 15 Јули нема да ги е*е 2% сите тие што ги влечеле по митинзи и што гласале за нив. Па и Сдсм биле подобри од Вмро бидејки Мицковски мајка му ја лечел на приватно. Да да беше на Заев мајка му строго на државно ќе ја пуштеше па ако беше полна болницата дури и дома ќе ја лечеше само за да не зафаќа кревет во државната болница ама никако на приватно :rofl:

На candy.cane, ЕденЧлен, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Како не примаат со рота и грип?! На другарка малото лежеше со рота во Систина зимово. Мене со грип никогаш не ме вратиле. Лично со мм примавме инфузија, а малово доктор си ја следеше редовно!

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    28.171
    Нас не вратија ни рекоа идете у Козле. Може дека беше ептен бебе па не им се презема ризик.

На LejlaD и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    Никаде не спомнав дека другите се подобри, ама до пред неколку дена не сакаа избори зашто здравјето им било пред се, а сега го докажуваат спротивното.

На candy.cane, oblace1 и elenaxbbg им се допаѓа ова.
  15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Не е проблем што се отвори све,ако нека се отвори,но ПРОБЛЕМ се ПРОТОКОЛИТЕ што РЕТКО кои ги ПОЧИТУВА.

На candy.cane, tinka-mace, темјанушка и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Луѓе каде да пријавам Анонимно заразен од Корона,во фирма каде што Газдарицата го крие дека е заразен,а имал,и има Контакт со 60% од колегите.Сабајлево се дознало сето ова,а Газдарицата се прави како врска да нема,за жал е голема фирма од 200 вработени,кој има хронично болни,и доста постари Луѓе.Вработените се плашат да пријават зашто во ова тешко време ке бидат избркани од работа.

17. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Која дебилка ејјјј, не ми се верува. Па сега од тоа знаеш што може да се деси???
    Мислам дека имаше број каде да се пријави ама не го знам на памет, ако го има некој ќе го остави сигурно...

На buba4e89, 1209, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Се по список нејзино,знам што може сеа да се сличи,а ке биде деф хаос.Зашто го крие,само да не се дознае,да тече работата.И еве сабајлево дознале колегите,и сеа се тресат,а лудата Газдарица уво не и чуе...

На PureEnergy, LejlaD, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.490
    Од вакви "газди" ми се :puke:
    Кога немаме закони овде ццц... да плати дебела сума на пари и казна. Како не се наситија од пари јас не знам, само тие, другите не се луѓе.

На Ivan4e04, PureEnergy, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.452
    Допаѓања:
    120.081
    Во дсзи да прашаш? :?:

Ебати к*роглавите такви, ми се снеможува кога ќе прочитам ваква игнорантност:@

На PureEnergy, LejlaD, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.