Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. shz

shz Форумски идол

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Која и партија да победи на изборите, апелирам обавезно да си го земат Венко Филипче за министер за здравство :!: Алал да му, човек за пример како треба да се работи и известува :bow:

Ivan4e04, Bibi30, Konfetka and 28 others like this.
  3. Elaine

Elaine Активен член

Има и за тоа чаре, спринт околу трпезариска маса у дневна. Кардио по скали низ зграда не е пожелно се уште:D

Purplelilac likes this.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Mrs. Lovett likes this.
  6. Mrs. Lovett

Инаку мислам дека ако не се затегне повеќе дека овие мерки ќе се покажат како контрапродуктивни и ќе се постигне контраефект. Дај боже да грешам, но градскиот парк е прилично раздвижен малово исто, училишните игралишта се полни со деца. Продавниците исто, коцкарниците исто.

7. cresa-jagoda

Само полициски час за нашиов менталитет треба (facepalm)

8. Mrs. Lovett

Се си мислам дека ова ќе испадне голема грешка и наеднаш ќе бувне дури повеќе и од други земји...не може толку луѓе накрцани едни до други во кафичите, со кучињата децата во Градски парк. Не мириса на арно.

Сепак да не се избрзува со фалење да не не знаеме што не снашло после.

Last edited: Mar 12, 2020
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Затоа кажав уште на почетокот требаше да се воведат поригорозни мерки,но тука ми велеа ширам паника,е сега ке си патиме.

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Кој почеток? Ова е почетокот. Имавме само еден случај изолиран, без ширење и случаите во Дебар. Да не беше Цаца немаше ни вакви мерки да има сега. Во сите држави исто е, какви се тие поригорозни мерки?

Irreplaceablee, An-na, Elaine and 9 others like this.
  11. Pincpanter

Pincpanter Истакнат член

знаете ли ако некој дојде од не кризно подрачје, дали треба да се јави некаде во врска со вирусот? Дека стигнал во државата и слично ??

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

КАКВО Е ОВА ОГРАНИЧУВАЊЕ КАФИЧИ ДО 18,КАФАНИ ДО 16 ЧАСОТ АБЕ ДАЈТЕ НЕШТО НЕКА НАПРАВАТ СКРОЗ ДА ГИ ЗАТВОРАТ НЕ ИДЕ ВЕЌЕ ВАКА. И јас сум тинејџер и мене ми се искача ама гледам дома да седам да се заштитам, ама што родители имаат тие деца што им допуштаат слободно да се шетаат надвор и да се мешаат меѓу луѓе??

13. mareane

mareane Форумски идол

Почнувајќи од тие околу мене морам да кажам дека младиве а и постарите најнеодговорни.Арно викаат стар човек и дете исто сега само му иде тинејџер и старец ...А и маживе се тука некаде...(чест на исклучоци меѓу сите категории)
    И искрено дали овде на форумов се учиме едни од други или сме се собрале најсовесните 8) незнам ама ретко каде другде гледам вака совесност и претпазливост Барем така пишуваме.
    Што велите мене почнаа будала да ме прават прво домашниве па блискиве и сл.
    Ако ова со меркиве не вроди со плод следно е полициски час.
    И јас мислам дека Филипче на ниво си ја одигрува улогата и гледам повеќето го делиме мислењето.
    Ама недај боже да дојде до влошување на состојбата верувајте половината ќе плукаат пак по него а нема да ја најдат вината во самите себе.

Ivan4e04, Lolipop23, ku4ence and 29 others like this.
  14. cresa-jagoda

Ко да им рече Филипче ајде излегувајте што повеќе пунете ги кафичите и парковите, не за џабе ви дадов 2 недели слободни, зарем на ова убаво и сончево време вие дома ќе седите. Одете гушкајте се, пикајте се што повеќе еден во друг :x

Може треба ова и да им го рече, дека тие сè спротивно прават, ко за инат :| Па може ќе седат дома :?:

Туку на оние младине, малолетнине, родителите да земеш да ги тепаш што им даваат пари по кафичи да одат, наместо да седат дома, фраери ќе се прават. После корона кога ќе фатат за нив ич нема да ми биде жал, туку за невините на кои ќе им пренесат :envy:

Ivan4e04, ku4ence, LejlaD and 14 others like this.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Германската економија не смее да трпи.
    Тоа е стратегијата.
    Колку е паметно ,ќе видиме.
    Паника не смее никако да се дига,затоа од почетокот се критични само 9 ,починати малку,а останати починати впишани дека починале од последици на основните болести.
    Се надевам дека наскоро ќе има стопирање на сите што ќе дојдат од таму ,бидејќи ќе биде весело околу Велигден.

Едит.
    За тинејџерите, до родителите е.
    Имам и јас две,од дома не се излезени.
    Па имаат интернет ионака дремат цел ден,нека седат дома бар овие критични 7-10 дена.

Ivan4e04, ku4ence, LejlaD and 11 others like this.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Не требаше ни еден да се дозволи,уште кога почна во Вухан од тогаш требаше вакви мерки какви што се сега,сега веќе кога се прошири и во Европа тогаш целосен карантин како што е сега во Италија,но не ние ќе чекаме до се прошири па тогаш ке паничиме.

17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Значи кафичите, кафаните и рестораните скроз треба да се затворат. Нема никаква потреба од одење таму, плус се виде еве народот колку се придржува до мерките со тоа што ги наполна сите кафичи и ресторани.
    И јас сакав утре да одам в ресторан за роденденот да прославам ама решив дека нема да одам. Грижа на совест имам.
    Решив да останам дома или евентуално в природа каде што нема луѓе да се поседи.

Не требаше ич да се ограничува времето, директно да се затворат. :smirk:

Ivan4e04, ku4ence, LejlaD and 14 others like this.
  18. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Јас не сфаќам зошто кафичите и рестораните ќе работат до 18часот? Преку ден се преполни, таман и времево е погодено.. Мислам дека воопшто не треба да работат, која е поентата вака?

ku4ence, 1209, Ambitious and 3 others like this.
  19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Ми изгледа дека има дел од луѓево што дури се молат да тргне ситуацијава на полошо само за да кажат еве сдсм не ја бива. Болни умови. Не знам што мешате партии, тука критикуваме одреден министер и неговата работа а не партија. И многу е важно народот да препознае и кога се прави нешто добро, да знаат дека добрата и лошата работа ке бидат критикувани без разлика која партија се. Без разлика каков е исходот, министерот презема исти мерки што преземаат други држави само додека имаме мал број на заболени. Ако резултира обратно, што не би требало, пак сигурно нема да е негова вина оти народот е по кафичи во време кога се преземаат вакви ригорозни мерки.

ku4ence, Elaine, Mrs. Lovett and 5 others like this.
  20. girl1233

girl1233 Истакнат член

Едни комшии кои сакале да дојдат од Италија тука, ноќеска стигнале до граница и ги вратиле назад.

ku4ence, Magic13, glosipgirl and 6 others like this.