Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.167
    Допаѓања:
    50.563
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Која и партија да победи на изборите, апелирам обавезно да си го земат Венко Филипче за министер за здравство :!: Алал да му, човек за пример како треба да се работи и известува :bow:

На Ivan4e04, Bibi30, Konfetka и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Elaine

Elaine Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    332
    Има и за тоа чаре, спринт околу трпезариска маса у дневна. Кардио по скали низ зграда не е пожелно се уште:D

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    9.280
    На Mrs. Lovett му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Инаку мислам дека ако не се затегне повеќе дека овие мерки ќе се покажат како контрапродуктивни и ќе се постигне контраефект. Дај боже да грешам, но градскиот парк е прилично раздвижен малово исто, училишните игралишта се полни со деца. Продавниците исто, коцкарниците исто.

На SuperGirl24, Peperutce1115, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Само полициски час за нашиов менталитет треба (facepalm)

На ku4ence, LejlaD, Irreplaceablee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Се си мислам дека ова ќе испадне голема грешка и наеднаш ќе бувне дури повеќе и од други земји...не може толку луѓе накрцани едни до други во кафичите, со кучињата децата во Градски парк. Не мириса на арно.

Сепак да не се избрзува со фалење да не не знаеме што не снашло после.

Последна измена: 12 март 2020
    На ku4ence, SuperGirl24, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Затоа кажав уште на почетокот требаше да се воведат поригорозни мерки,но тука ми велеа ширам паника,е сега ке си патиме.

На cresa-jagoda, Kimberly11, emiliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    38.498
    Кој почеток? Ова е почетокот. Имавме само еден случај изолиран, без ширење и случаите во Дебар. Да не беше Цаца немаше ни вакви мерки да има сега. Во сите држави исто е, какви се тие поригорозни мерки?

На Irreplaceablee, An-na, Elaine и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Pincpanter

Pincpanter Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    знаете ли ако некој дојде од не кризно подрачје, дали треба да се јави некаде во врска со вирусот? Дека стигнал во државата и слично ??

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    КАКВО Е ОВА ОГРАНИЧУВАЊЕ КАФИЧИ ДО 18,КАФАНИ ДО 16 ЧАСОТ АБЕ ДАЈТЕ НЕШТО НЕКА НАПРАВАТ СКРОЗ ДА ГИ ЗАТВОРАТ НЕ ИДЕ ВЕЌЕ ВАКА. И јас сум тинејџер и мене ми се искача ама гледам дома да седам да се заштитам, ама што родители имаат тие деца што им допуштаат слободно да се шетаат надвор и да се мешаат меѓу луѓе??

На LejlaD, Irreplaceablee, SuperGirl24 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.916
    Допаѓања:
    272.703
    Почнувајќи од тие околу мене морам да кажам дека младиве а и постарите најнеодговорни.Арно викаат стар човек и дете исто сега само му иде тинејџер и старец ...А и маживе се тука некаде...(чест на исклучоци меѓу сите категории)
    И искрено дали овде на форумов се учиме едни од други или сме се собрале најсовесните 8) незнам ама ретко каде другде гледам вака совесност и претпазливост Барем така пишуваме.
    Што велите мене почнаа будала да ме прават прво домашниве па блискиве и сл.
    Ако ова со меркиве не вроди со плод следно е полициски час.
    И јас мислам дека Филипче на ниво си ја одигрува улогата и гледам повеќето го делиме мислењето.
    Ама недај боже да дојде до влошување на состојбата верувајте половината ќе плукаат пак по него а нема да ја најдат вината во самите себе.

На Ivan4e04, Lolipop23, ku4ence и 29 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ко да им рече Филипче ајде излегувајте што повеќе пунете ги кафичите и парковите, не за џабе ви дадов 2 недели слободни, зарем на ова убаво и сончево време вие дома ќе седите. Одете гушкајте се, пикајте се што повеќе еден во друг :x

Може треба ова и да им го рече, дека тие сè спротивно прават, ко за инат :| Па може ќе седат дома :?:

Туку на оние младине, малолетнине, родителите да земеш да ги тепаш што им даваат пари по кафичи да одат, наместо да седат дома, фраери ќе се прават. После корона кога ќе фатат за нив ич нема да ми биде жал, туку за невините на кои ќе им пренесат :envy:

На Ivan4e04, ku4ence, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.557
    Германската економија не смее да трпи.
    Тоа е стратегијата.
    Колку е паметно ,ќе видиме.
    Паника не смее никако да се дига,затоа од почетокот се критични само 9 ,починати малку,а останати починати впишани дека починале од последици на основните болести.
    Се надевам дека наскоро ќе има стопирање на сите што ќе дојдат од таму ,бидејќи ќе биде весело околу Велигден.

Едит.
    За тинејџерите, до родителите е.
    Имам и јас две,од дома не се излезени.
    Па имаат интернет ионака дремат цел ден,нека седат дома бар овие критични 7-10 дена.

На Ivan4e04, ku4ence, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не требаше ни еден да се дозволи,уште кога почна во Вухан од тогаш требаше вакви мерки какви што се сега,сега веќе кога се прошири и во Европа тогаш целосен карантин како што е сега во Италија,но не ние ќе чекаме до се прошири па тогаш ке паничиме.

17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    55.880
    Значи кафичите, кафаните и рестораните скроз треба да се затворат. Нема никаква потреба од одење таму, плус се виде еве народот колку се придржува до мерките со тоа што ги наполна сите кафичи и ресторани.
    И јас сакав утре да одам в ресторан за роденденот да прославам ама решив дека нема да одам. Грижа на совест имам.
    Решив да останам дома или евентуално в природа каде што нема луѓе да се поседи.

Не требаше ич да се ограничува времето, директно да се затворат. :smirk:

На Ivan4e04, ku4ence, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    670
    Јас не сфаќам зошто кафичите и рестораните ќе работат до 18часот? Преку ден се преполни, таман и времево е погодено.. Мислам дека воопшто не треба да работат, која е поентата вака?

На ku4ence, 1209, Ambitious и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Ми изгледа дека има дел од луѓево што дури се молат да тргне ситуацијава на полошо само за да кажат еве сдсм не ја бива. Болни умови. Не знам што мешате партии, тука критикуваме одреден министер и неговата работа а не партија. И многу е важно народот да препознае и кога се прави нешто добро, да знаат дека добрата и лошата работа ке бидат критикувани без разлика која партија се. Без разлика каков е исходот, министерот презема исти мерки што преземаат други држави само додека имаме мал број на заболени. Ако резултира обратно, што не би требало, пак сигурно нема да е негова вина оти народот е по кафичи во време кога се преземаат вакви ригорозни мерки.

На ku4ence, Elaine, Mrs. Lovett и 5 други им се допаѓа ова.
  20. girl1233

girl1233 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    83
    Едни комшии кои сакале да дојдат од Италија тука, ноќеска стигнале до граница и ги вратиле назад.

На ku4ence, Magic13, glosipgirl и 6 други им се допаѓа ова.