Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    496 новозаразени во Босна.

2. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    ne e vo red, no da ne se povtoruvam toa policijata treba da si odraboti, zaradi nekoi ne moze da trpat site

3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Епа и вработените трпат, ако на пациентите не им е мил животот, на докторите им е.
    И ние трпиме поради невоспитани ама... секогаш друг е крив нели?

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Почекај да се врати ситуација во нормала па дај си отказ. Помош бараат државите од други земји, од Кина од Германија од пичкуматер одат насекаде да помагаат, овие виделе шанса за поголема плата на сред пандемија и заминале. И таму ќе лечеле луѓе, да, елитата ќе ја лечат, обичен народ нека умира.

На Biljarkata, BoaVista, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Колку сме за никаде значи... Им го препуштивме 1 место. И за ова не не бива.

На Just.do.it, tinka-mace, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Кажаа колку заболени има денес, штом опаднал бројот пред избори????

7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    63.490
    Цитирај ме де, шо. Никој не те напаѓа тебе, ти се објаснува зошто на некој му дошло преку кур и си дал отказ.

Ја бараш државата да одговарала и да превземала мерки, да вработела уште доктори и да сме увезувале од странство. За Македонистан ли збориш, за таа држава каде на 200 пациенти на ден идат на митинзи? Каде покрај тоа што во двете главни партии имаше позитивни а тие не ги затворија штабовите туку напротив дополнително ги тераат кафиња, пенкалца и бомбончиња да делат? За државата во која плата на доктор може да се случи да е минимална, односно 14.500 денари? За државата која дозволува доктор да е максимално експолатиран?

За која полиција, за онаа што наместо да казнува кафани иде, си седнува на маса и порачува за пиење? За онаа полиција која не казнува само нас а не белите мечки во државава и фиљан луѓето? За полиција што ако отидеш да пријавиш семејно насилство ти викаат е тоа е де се караат ситеподома. За полиција што дозволи скандал каде животот на стотици девојчиња беше уништен заради тоа што 7000 говеда си праќале слики од нив и никој да не одговара за тоа? За полиција која не казни ниту еден директор, шеф, некој прокондурен тиквар а беа директно одговорни за ширењето на пандемијава? За полиција која и да е коректна (во минимален број на случаи) не може да дреме 24/7 пошто овде живее стока што тепа доктори?

Ако разбираш дека се преоптоварени, тогаш можеш да разбереш од кај им е одлуката. А за тоа дека ќе остане државава да ја лекуваат неспособни кои се пикнале пошто мама и тато се некој кур фактор и оти бакнале некој политички газ тоа ќе остане. Сами сме си виновни.

Ќе правиме муабет коа ќе завршат избориве. Ќе видите тогаш тек колку е саатот.

На flower30, glosipgirl, Mery92 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    kako moze pacient koj e na respirator , neli vo koma e, kako voopsto moze da bide nevospitan?
    jas kolku sto razbrav bas takvi 2 anesteziolozi koi rabotat so tie pacienti ke begaat?
    a na tiepacienti sto ne im e milzivotot ne ni odat na doktor
    jas rekov nevospitani za onie sto vo cekalni za nivni bliski pravat problemi, za niv da reagira policijata
    pacient na respirator ili na kislorod ne moze da pravi problemi
    aj ne izvrtuvajte

9. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Фамилиите на тие на респиратори знаеш што прават?

На tinka-mace и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  10. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    ne sakam da repliciram ne za drugo
    da za taa i od taa drzava baram . mesto kon narodot doktorite kon vlasta da pokazat "zabi" dokolku se da lecat ne kafinja da pijat
    kolku sto znam plata na doktorite e mn povisoka od kade sega gi napravi na minimalec?
    i da bas od sto znam "kolku e saatot" reagiram vaka , i nikoj ne moze da me ubedi deka e vo red nekoj doktor sega da ostavi pacientite za da zeme pusta poglema plata i izbega od odgvornost
    moze da zakaci i toj virusot i da umre , ke mu trebaat li togas tie pari? vo grob ke si gi odnese?
    sega ne e vreme za toa pa plukajte me do sabale ako sakate
    sega treba da sme site zaedno ama ne sme

Последна измена: 6 јули 2020
  11. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    33.076
    Се чудам како издржаа досега да не дадат отказ. Па, кој друг би го трпел ова? Не се должни да одат 4 месеци без пауза на работа за стока од народ. Плукаат по нив, не им веруваат, викаат дека не постои вирус, едните одат на забави и базени, другите по мекици, третите по митинзи. И после докторите се криви кога ќе умре некој, не знаеле со респиратор да раководат....
    Ако вака ни треба, дури и полошо. Животни да бевме досега ќе разберевме, срам сме за човечкиот род. Не сме само ние, еве и браќава Срби се со нас и целиот заостанат Балкан.
    Само чекам да видам што ќе биде после избори.

На tinka-mace, KuklickaSk, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    znam i zaroa rekov policijata treba da reagira

13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    :drunk::drunk::drunk::drunk::drunk::D
    Ами колку што ја следам ситуацијата не се сите на респиратор.
    Земи ги за пример тие од Струшките села, поточно ајде да земеме за пример Лабуништа - Криење на контакти, лечење на своја рака.
    Друго - не сакаат да примат решение за самоизолација се рашетуваат, па кога ќе дојде тек најлошото трчаат по болници, докторите им се криви, Филипче е крив, Бранко е крив.
    Ќе умре пациент, фамилијата ќе ги нападне докторите, само за да си го земат умрениот.
    Пишуваат на статуси по социјални мрежи - намерно ги ставате на респиратори, сакате да ги умрат а у меѓувреме планираат собиранки со Лиле од трети и Петре, комшијата на дечкото на сестра ми. |(
    Ете што е непочит.
    Ти мене не ме почитуваш, зошто очекуваш за возврат јас да те почитувам тебе кога свесно правиш собиранки, мекици, матурски, родендени при што се исполнува капацитетот по болниците посебно ако еден е заразен па ќе се рашета ваму таму мислејки обична настинка е?
    Изнемоштен е докторскиот кадар, работат со дупли смени, не можат да си ги видат најблиските додека некој си планира собиранки, утре ќе ќења за бројките во Мкд, и ќе им биде крив се шо мрда.:drunk:

На Ivan4e04, Happyinlove, tinka-mace и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    @Bridget Бриџо питај ма кај вас има ли радиоактивен јод на онкологија?
    Ако има да фаќаме патот.
    Гратис ќе работи мојО како др, а јас да се долечам ќе влезам како сестра.

Кај нас нема јод.
    Нит државно нит приватно.
    А како што ми личи муА никој не го лази.
    Каснел ради коронава и сеа шо да правеме ти вели.

Побрзо од нервози ќе си умрам него ли од коронава:whew:

На ohlalalala, H.VAGA, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.891
    Косово во текот на вчерашниот ден регистрира 152 новозаразени, односно 47% според број на тестирани, со што се најде на 4. место.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dev08

dev08 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    491
    Ало drama queen, ќе заминел, ќе закачел вирус ќе умрел бла бла бла. Просто е ко грав, не ми се допаѓа си одам, преку ми таквата ми е си одам. За која одговорност ми трубиш тука? Заборај изгледа дека живееш во Македонија. Као некој мисли на мене па ја ќе мислам за него. Да мислеше некој на докторите не ќе бевме на ова дереџе што сме сега. Кој ќе им ги врати нив непреспиените ноќи, нерви, како што знам и тоа влијае на здравјето, или само корона вирус имаме? Ааа да бе заборајв, и нив во гроб ќе си ги однесат. 21 век е ало, секој си гледа за себе и своите. Поголема плата? Абе моментално си давам отказ, ич уво не ми чуе, нека испаднам себична, ама сигурно нема да бидам посебична од овие што прават матури, парк збиранки, swinger party, кафани и што ти знам таму.

На katte82, tinka-mace, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    120.141
    Филипче од кај си сигурен мајка дека министер ќе бидеш и во септември?

Реков и порано, ровови ќе ископаме ко во војната и таму ќе се пикниме. Ние што одиме на работа ок ќе ја чекаме височеството корона да не фати да умреме, а овие другиве ќе умрат од глад, од рак итн.

И после си заминале докторите. Е не ќе седат за к*рташак да си играте со нив.

Сиктер!

На flower30, tinka-mace, candy.cane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Само што те прочитав и веднаш отворив да видам што чудо е тоа и дали се продава во аптека :^)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Не ги окривувам. Ко може племето да се заканува по живот за обични сертификати, не можеле за нивен рода. И нивниот живот е мил, и тие имаат фамилии.
    Се виде во циркусов, кој е и што е. Не доведоа до тој степен. Колку и да сум морално чиста личност, не жртвувам свое.

На flower30, candy.cane, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    Нееее.
    Само во болница го даваат. Зрачи тоа.
    И мора во изолирани услови да се прима.
    Овде во соба по две ги заклучуваат и само јадење пред врата им се остава.

На candy.cane и LejlaD им се допаѓа ова.