Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сличен термин и тука во Шведска употребуваат “поврзано со Ковид 19”. Сите починати кои имале позитивен тест во последните 30 дена од животот се пишани како починати од корона. Имаше дискусии дали е во ред евидентирањето на овој начин, ама наводно секаде така ги заведувале.

Туку, што е со тврдењата од 239 научници дека се пренесува преку воздух? Уште една завера или можно е веќе да мутирал во таков? :(

На gjoker4e и duffi им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    120.149
    На christinnn и Ahoy им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.668
    Допаѓања:
    192.486
    Прочитав негде, мутирал некако имал не знам колку пати повеќе пипци или штознам што, демек полесно се закачувал. Ама за аеросолизација ништо релевантно немам видено, стивнаа со ковид информации кај нас, не е во мода:bug:

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Дур луѓево рипаат за своите права, ние овде дискутираме за тоа кој кај славел и што, се пријавуваме меѓусебно и бараме казни и рестрикции самите за себе.
    Отсекогаш сме биле мизерија од народ.
    Никогаш нема да пркнеме.

На noteforself, No Makeup, Корнелија и 2 други им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.189
    Допаѓања:
    27.427
    Ако мислите дека ова што го прават Србите е во ред, тогаш немам зборови.
    Гледате ли по колку се собрани???
    А имаат по 50 умрени на ден.
    Кога ми текне дека сме стока, текне ми дека Србите се 100 пати побетер од нас.

На smooch, rainbow_bb, Ivan4e04 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.796
    Допаѓања:
    41.892
    Да де, попаметни се Србиве што во ек на епидемијата кај нив протестираат без маски 1000+ луѓе, нит растојание ни бутур. Ако сме ние дно, тие се дно дна.

На smooch, rainbow_bb, Ivan4e04 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Ги мешаш некои работи
    Не е проблемот ако се против полициски часНивно право е тоа..Ако е забранто јавно собирање поише од 50 на отворено пак е прекршок.
    А друго е тоа ти свесно да ризикувас јавно здравје да правиш прослава и викаш дома 50 души.
    Нормално дека треба да се пријават тие што го кршат тоа.

На Ahoy и tinka-mace им се допаѓа ова.
  8. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не зборам за маските. За менталитетот зборам. Нашиот менталитет боље да не е. Трај си, ќути си, барај си уште, затоа што леле-леле поцркавме. Мислам... :envy:
    Мене лично не ме засега туѓиот избор на тратење на време. Ако сметам дека ќе се заштитам, нема да отидам на прославата. Ако некој одлучил да ризикува, како мене лично би ме засегало тоа. Едноставно е, не се дружете со луѓе за кои сметате дека се ризик фактор, ваљда дотолку можете да процените. А за тоа дали е легално или не, си има закон. Си има казни и полиција. Да сакав тоа да го работам, ќе бркав кршачи на закон.

На No Makeup и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  9. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.761
    ОМГ што се случува со Србиве, се надевам нема да го видиме истово сценарио кај нас :x

На Ahoy и tinka-mace им се допаѓа ова.
  10. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Како тие се дно дна кога далеку подобро се справуваат со кризата од нас?

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.189
    Допаѓања:
    27.427
    Шалеш ли се?

На koritsaki, Waverly Raven, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Не.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Eве јас сум против тие што прават на пр прослави или се собираат повеќе луње, и треба да излезат Властиве да кажат
    еве таму каде што ке пријават дека имало прослава повеќе од потреебното парична казна 2000 евра.
    Ке видиме дали ке слават на велико.
    А да не затвараат допрва нас не ни е потребно барем летово.Не пиеме нафта.

14. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ама што има да сум против некои други, што мене тоа ме засега? Јас одговарам за самата себе и за своето здравје. Тој што прекршил закон, државата нека се занимава со него. Што има да му посакувам 2000 евра казна, демек толку сум огорчена што не сум била на забавата од страв да не се заразам, па ќе се ситам на некој што демек имал мадиња? Времето ми е максимално исполнето за да се замарам со туѓи животи.
    Не летото, не ни е потребно скроз! Затоа ги одбранив србите. Со или без маски, луѓето се свестиле дека ги влечат за нос со има па нема па има рестрикции и се бунат, нормално е. Сфатиле дека локдаунот е чисто изживување врз здравото население. А ние сме светлосни години зад нив во ставот, штом место да се бориме за своите права, се замараме дали Трајче правел мекици во Мариово, демек исплашени за јавното здравје. Демек нема полиција, па сеа ние еве паметните дојдовме до заклучок дека Трајче крши закон, а за седење дома беспотреба, нееема проблем, ќе си седиме.

На lovestoneddd, LovelyGirl3 и monibejbi им се допаѓа ова.
  15. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Мислев на тоа место да не затвараат таму каде што ке има прекршување да има парична казна.
    Така ке се освести друг Јанко , Петко и нема да се заразат.
    На тој дел мислев свеста ако ја нема.Само така ке се намали.

На Alisa22 и NovusOrdoSeclorum им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.527
    Допаѓања:
    38.738

Не функционира тоа така ко ќе има широка локална трансмисија. Не секој заразен правел мекици, свадби, веселби. Повеќето да, ама не сите. Еве и на темава има примери. Познавам жена што е 4 месеци само на работа и дома, не е медицинско лице, и е заразена со корона. Секој и сегде е потенцијално во ризик ко ќе излезе од контрола работата. Србите уште полежерно од нас си ја сфатија работата, ама и манипулирани беа бројките многу. И сега нема друго решение, и во ред нека се борат за правата и против карантинот, ама ништо добро за обичниот народ нема да донесе- освен уште поголеми бројки на заразени.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ако сака Јанко да прави мекици и да собере екипа, џабе е се. Ќе најде начин тој, не се секирај. Твое е да не отидеш. Или ако отидеш да си спремен да се заразиш. Јас така бегам од стомачен вирус секоја година. А излезе стомачниот не се мешам со луѓе, затоа што лично знам дека тешко го поднесувам. Ама не можам да терам друг да пази.
    Баш поради тоа што е распространет до тој степен вирусот, што и некој што пазел може да се зарази. Нема вакцина, има вирус. Не можеме вечно да ги окривуваме луѓето дека се невнимателни, кога знаеме дека не е така.

На Dentina, kristina.k и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.492
    И ние треба вака, ако му текни пак да не затворат.
    Ама не, македончето е проклето.Ќе дреми на прозорец ќе пријавува, ќе изиграва полицаец и ќе му аплаудира на оној кој му ги ускратува правата и се понаша ко Господ.

На NovusOrdoSeclorum, Afrodite¥ и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Каков бре пораст на смртни случаи ? Ноторна лага исто како и бројот на заразени.
    Ставија се што можеа во починати, се дрзнаа и човек кој се самоуби да го стават у починати од корона. Дно.
    Човек од Куманово кој умре поради докторска негрижа и починал од сепса, ставен у починати од корона. 5 дена да седи човекот со затнат катетер еј ! 5 ебани дена. Убаво им се најде коронава, за да си ги исперат рацете од одговорност. Срамота!
    Screenshot_20200708_012703.jpg

На joy1, No Makeup, Cherry333 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Озбилно?

На Mishela, Waverly Raven, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.