1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.848
    Допаѓања:
    17.777
    А од друга страна, сите вакви постови поттикнуваат, замисли, исто така страв за губење на права, слободи и се друго по ред.

Побиваме еден страв со друг?

Да почнеме кампања, за кој страв да гласаме.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    14.479
    Девојката имала и лупус.
    Кај мене еден комшија почина дома од срцев удар,а тие го ставија од Корона и дека починал во болница. Не знам што прават, ама чудни ми се некои работи.

На The Saturdays, Konfetka, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    40.023
    Нема јас што да докажувам.
    Сам Караџоски рече дека половината од починати и повеќе, се починати од друг смрт фактор, скроз нерелевантно со короната.
    Зошто девојка од 24 години би била исклучок.

Знам. Знаеме и ние вакви случаи на десетици. Последно за Албанец, човекот срцев удар на нозе доживува, изненада, го пишуваат починат од Корона.
    Врска нема официјалната статистика, и тоа може да се сфати и од изјави од професионални лица, еве не мора да слушаат 'народски приказни.'.

На Black girl и No Makeup им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    A мене ме плаши со жештиниве сега
    Порано секој ден по вестиве ќе чуеш не излегувајте во период 10-16 саат, особено постари и хронично болни, пијте вода, па во која фаза сме ( жолта, порокалова)
    Сега ништо од тоа. Да падне некој на улица, јас сум сигурна дека нема никој да му помогне, да ги разбереш или не, се плашат да не се заразат.

Последна измена: 15 јули 2020
    На Konfetka, 1209, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.252
    Допаѓања:
    204.982
    Ептен се плашат. Само од непознати фаќала корона, од познати по збиранки и журки-јок(facepalm)
    Нит претходно некоj помагал ниту сега. И не е од страв:(

На Konfetka, green.eyes, Mishela и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.848
    Допаѓања:
    17.777
    Поголем број на луѓе имаат нагон за самоубиство од теорииве за заговор.

Колку луѓе помислиле да се лансираат на Марс после читање теории на заговор, свесно знаејќи дека нема да преживеат таму?

Баш ти шириш страв дека ќе не угнетат до даска. Шириш игнорантност која може да чини живот. Шириш слепо верување на една страна, без никаква претпазливост.

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јас сакам да го запознаам човекот кој одредил или напишал мерка дека може во кафана да се иде ама опасно било да се игра одбојка на плажа. Стварно сакам да ми биде таа логика објаснета бидејќи стварно не ја разбирам, ми личи мене ова као што да напишеме и некој дофрла од страна, абе пиши нешто бе и така кој чита тоа.... да има нешто... Као семинарска да праи за факс...

На kukla21, Konfetka, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Aбе веќе видовме од сам почеток дека некои мерки благи везе немаат, ама колку да се рече има нешто мерки ово оно.

9. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.848
    Допаѓања:
    17.777
    Епа кога играат одбојка, може преку капките од потта или извиците на победа да се пренесе вирусот на соиграчите.

За разлика од тоа, во кафана имаш повеќе реквизити за одбрана. При емотивниот дел кај што ќе зариба певаљката, креваш на пример чинија пред лице и си заштитен. Потоа ја кршиш од под, бидејќи е контаминирана и извикуваш "Умри короно!".

BTW, достапна сум за вработување во PR тим. :D

Се извинувам, знам дека е сериозна темава. Престанувам овде. :bandit:

На Yipman2, candy.cane, zhap4e и 10 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.534
    Допаѓања:
    69.364
    Избришани се мислењата со навреди. Дискутирајте смирено и без лични напади, нема потреба од тоа, само се полни темата со оф-топици.

На redhead, cresa-jagoda, Mami3 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.252
    Допаѓања:
    204.982
    Чија цел е тоа и што сакаат да постигнат со таа цел?:^)
    Проми, не мора ако се согласуваш со нечија порака и да му го оправдуваш вокабуларот. Еве, и @lovestoneddd ја брани истата теза па нема опцуено и навредено денес, и стои мислењето. Е ако исчезне нејзиното мислење, да почнеме да се плашиме:worried:

На No Makeup и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.250
    Каква точно е целта и зошто се случува сево ова, не би можела да кажам. Здравата човечка интуиција ми вели дека нешто тука е многу, многу гнило. Никогаш не сум застапувала теории на заговор и не мислам дека не постои вирус. Напротив. Мислам дека вирус постои, но паниката, мерките, сите постапки околу тој вирус не се соодветни со реалната слика. Премногу нелогичности, противречности, апсурди...

Инаку, да... секако дека може и треба да се дискутира без навреди, за тоа не станува збор.

На Cherry333, Leviosa2503, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.130
    Уште на почетокот пишав пари се во прашање. Ќе се добие голема сума на пари од светската банка ли или од каде не знам точно и беше најавено дека “Земја членка на Балканот со најмногу заразени случаеви ќе добие голема сума на пари”.

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DomD

DomD Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    55
    Izvor?brojki?kredit ili donacija?

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.333
    Допаѓања:
    15.583
    Ко божем наградна игра е ова.

На ElenaOfRivendell, buba4e89, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  16. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Ништо не ви чини
    Ако не го вбројат во корона умрени тогаш државата е крива затоа што дозволува да се прават погреби и да се шири вирусот, ако го вбројат повторно државата е крива затоа што телото го сокрила од семејството и намерно им го умрела човекот. Не знам што не ви е јасно кога луѓе умираат СО корона и не е хумано некој со сила да се прави глуп и свесно да става у опасност други луѓе заради погреб типичен за наш народ. Дури и да умрел од 10та болест ако тој некој човек во себе го имал вирусот иако не умрел од него никако не е во ред да им се дозволат нормални погреби. Сите тие срцев удар, оштетувања на мозокот кај тој 20 годишник во Скопје што е симнат од респиратор се последици на вирусот. Да не се заразил тој човек немало да има згрутчување на крвта или срцев удар или оштетувања во мозокот или милион други работи. Како тоа не умрел од корона па не е битно, вирусот придонел на пациентот да му се влоши состојбата ама најлесно е умрел од срцев удар ни е гајле го сокриле телото од семејството за државата пари да земе по 2000 евра даваат дај и мене нека ми дадат 2000 евра ќе се пишам позитивна

На deskarada, chocolateheart, tinka-mace и 15 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.130
    Абе те сфаќам и се,не го измислив јас. Аи се е за пари ќе ти посочам пример. Британија со по 700 заболени дневно има дозволен престој овде,а Мкд со по 200 заболени има рампа.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Британија има 2 милиона жители стварно незнаев многу добра споредба.

На Bunny2, cresa-jagoda, cooll и 5 други им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Уште постојат луѓе кои не веруваат дека висрусот постои? И после толку месеци истото ќе се верга?
    Или, па, слаб е вирусот и не може да убие човек, па овие 580.000 души што умреле лажат.

Ете и кафани и плажи и граници е отворено...Се е отворено...Што сакате сега? Да го игнорираме вирусот и да се правиме дека не постои? Мене ми е мил животот, а вие игнорирајте.

Млади луѓе починаа, а вие овде за завери зборувате. Па и да имале претходни болести, битно короната влегла во нив и партал им ги направила органите, а без короната со терапија ќе живееле со години.

Татко му и мајка му на дечко ми беа заразени. Мајка му заврши на кислородна поддршка, а татко му со темп. беше дома. Двајцата се здравствени работнци, без претходни болести. Иако се мнооогу заштитени на работа, сепак мајка му фатила од работа.

Младите останаа негативни. Само тие што имаат блиски заразени знаат како поминале, ама за среќа сега сите се добри.

Двајцата имаат два негативни тестови, вратени се на работа и замислете не им дале по 2000 евра (facepalm)(facepalm)

И сите ние што се грижиме за здравјето, не седиме затворени во 4 ѕида.

Лично јас се грижам за себе и најблските, одбегнувам гужви и собири, ама секој ден пешачам по 7-8км.
    На отворено сум, во природа, парк, двор. Шетам и се дружам.

Кога сакам се гледам и со другари, братучеди, баби. Со сите на отворено во двор на дистанца.
    Лето е и убаво е времето.
    Дома не сакам никој, ниту јас имам во некоја куќа влезено...Туку пак повторувам двор, дистанца, маски.

Со дечко ми кога беше во изолација не се гледавме, а сега пак сме постојано заедно. Пешачиме, трчаме, одиме да пиеме пиво. Нормално живееме и притоа пазиме.
    Ако го фатиме вирусот тогаш ок, битно што е до нас максимално внимаваме и сме свесни за пандемијава.

Не одиме со глава во ѕид дека се е лага, дека лажат со бројки, дека ова за пари го прават (facepalm)
    Туѓ срам да те изеде.

Постои вирусот и тука е помеѓу нас.
    Некои поминуваат лесно, некои потешко, некои умираат, а вие слободно и маските фрлете ги.

На noteforself, Ivan4e04, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.333
    Допаѓања:
    15.583
    Па не е исто 700 од 60+ милиона, и 200 од 2 милиона народ.

На tinka-mace, Cherry333, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.