Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.889
  2. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Секаде веќе, да е само еден клуб :( Се знае дека работат, никој ништо не реагира нели. Колективен имунитет градиме де. Упс, чекај, имунитет за следни два месеци градиме :D

На ..barbie.., cresa-jagoda и mkdvesna им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    АмА мЕнТалИтеТоТ

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    265.915
    Кожа ми се ежи од журките, ама за волја на вистината, случаите досега се од работните места. Кај нас се жири на работи. Затворија веднаш институции.
    Проблемот е што протоколи и мерки има. Доколку ги почитуваме, бројките нема да се вакви.
    Работодавачите треба да сфатат дека повеќе губат вака.
    Државата потфрли во спроведувањето и контролата на мерките. Мора инспекции на терен да има.
    Затварање не е добра идеа за никого.

На ..barbie.., green.eyes, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.742
    Допаѓања:
    284.650
    Венко кажал дека ништо друго не можело да се направи освен да се почитуваат протоколоте а ние први и најарни сме биле што за секаде сме имале протоколи.
    А бе за тоа се знае за се имаме секогаш на хартија напишано ,алал да им е на писарите ама начин како тоа да се почитува.Не гледаат што се счучува по дискотеки,по раб.организацои ама секаде секаде...Кој е'ан протокол се почитува Битно болн.капацитети не биле исполенети.Ќе се исполнат може ко ќе и сите ходници и во М. брод и во Пехчево ќе се наполнат?!
    Се повеќе млади се борат за живот смртност секој ден се поголема и се е под контрола...
    А у бетер од србиве ќе испаднеме...

На green.eyes, fana, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.268
    Допаѓања:
    13.775
    И само после некој нека ми рече зошто правам крштенка со 20души...
    Со запазени мерки на растојание, без музика.
    А знам ќе има кометари. И тоа од истите луѓе кои се шетаат по паркови без маски, што одат на журки и што секој трет ден се во кафич или ресторан :|
    Ако јас од Март месец нема испаднато пак јас ќе бидам несовесната. Да зависеше од мене уште од април ќе немавме корона немаше да стасаме до тука...

На LejlaD и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    11.906
    Јас пак мислев дека веќе и дискотеките имаат добиено дозвола за журки.
    Не е само клубот во Струмица, насекаде низ државата е исто.

Не велам дека е океј што работат, ама искрено не знам каква разлика прави дискотека, од ресторан со збутани маси и жива музика.
    Едно те исто е за мене. А за второто никој не се буни.

На fana и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Изгледа само во Скопје има корона, зашто само тука сеуште нема журки и официјални поголеми собирања и збутани маси и играње низ кафана...

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    10.552
    Како тие што веќе редовно физички одат на работа, така и ние ќе си одиме на факултет. Исто е.
    Нема возраст за некој што не се пази, а образованието страда.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Нема што да ти рече некој, останува се на твоја совест. Гледај си за себе не за другите. Ако почитуваш мерки почитувај и до следен март ако треба. На кантар што е побитно? Ти ќе држиш растојание на крштевката, а во црква,кумот, попот? Ќе го фатат малото кој гарантира дека немаат корона? Или дома, џабе во двор кога храната тој што ја спремал ја пипкал а кој е сиг.дека нема корона?
    Незнам дали ќе спремаш крштевка или така иронично напиша,ама нека туѓото непочитување не ти биде инат за да направиш крштевка. Оти мене така ми звучеше:вие журка, јас крштевка

На Ivan4e04, WildMk, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Каде? Гледаш малите места највеќе букнаа :(

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Па Италија и со најстрог карантин долго време имаше високи бројки.
    На крај се извлекоа, ама не беа доволни две недели или месец, туку повеќе. Не знам сега како е моментално таму, нели скоро пак имаше пораст.
    Плажите во Грција уште во мај се отворија, Србија кога олабави мерки, на големо ги олабави, бетер од нас беа. И тоа таму и бројки криеја.
    Од Германија уште од кога гледавме слики луѓе во паркови како си шетаат слободно.
    И не реков сега и ние да правиме така, ама не сме само ние стоките.
    За Цаца испојадовме го*на, скоро никој не излезе од неа заразен.

На крај испаѓа ко само од среќа дека зависи:drunk:

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.409
    Допаѓања:
    45.378
    Па не е баш исто да си на работа со 10 луѓе во иста просторија и во амфитеатар со 100.
    И јас мислам дека треба да се вратиме на факултет, ама дефинитивно не на стариот класичен начин.

На cresa-jagoda и mareane им се допаѓа ова.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Еден куп народ дојде од Европа и сите истиот муабет.Само на Балкан ја има оваа паника.Не викам дека ситуацијата не е за паничење,ама додека светот оди напред ние уште збориме за полициски час.(facepalm)

Што се однесува до дискотеки и кафичи,од почеток го зборам истото.Страшно ме нервира што ситуацијава е за некој мајка,за некој маќеа.Не може бе само за Скопје за важат мерки.Или барем за поголемите скопски општини.
    Сеуште не е дозволено да работат дискотеки.

На christinnn, candy.cane, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.742
    Допаѓања:
    284.650
    Ќе помислиш не чита:^)
    Screenshot_20200719-133953_Facebook.jpg

На Ivan4e04, WildMk, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Мене ми е само криво ако ме разболи некој од тие журки крштевки мекици што прават.ни криви ни должни сме внимавале и сме се држеле до сите препорака. Ради ваквите како нас треба построго да се воведе сметка. Ама јбг

На Martka, cresa-jagoda и Angie1432 им се допаѓа ова.
  17. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Саркастично беше напишано, затоа што во само во Скопје изгледа се вршат тие фамозни контроли и инспекции..

Малите градови ако мислат дека се имуни на вирусов страшно се излажале, со правењето журки само привлекуваат луѓе од другите градови со можност да им го прошират вирусот.

18. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Филипче со постот само покажува дека е најголем лицимер. Каде беше пред избори кога се собираа на митинзи надвор без маски а сите еден до друг нема места игла да падне? Зошто не прокоментира нешто за тие што го пцуеа и му посакуваа да умре на видеото каде никој од нив не носи маска. И зошто не коментира кога во секој град народот си славеше на изборите. Очекувате народот да го сфати вирусот озбилно а владата пред изборите и за време на изборите се однесуваше најнеодговорно ептен убав пример даде за народот.

19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    31.443
    Некој на големо ќе се журка по дискотеки а вие тука ќе кажувате за рестрикции и карантин? Не сме должни да страдаме тие кои ги почитуваме мерките заради некои неизживеани сељачишта а и ради неспособната полиција што не реагира. Ако излегувам, излегувам ради потреби а не по кафичи и излети. Малку им беше реакцијата на народот во Србија. Се надевам дека и кај нас ќе се освестат конечно. Нека ги стават во колосек несовесните. Школи, градинки, факултети седат затворени, луѓе останаа без работа за таму некои идиоти да беснеат по дискотеки?!? Нека ги приберат нив а не сите. Лесно е да седиме дома додека ни пропаѓаат кариери, работни места додека економијата тоне за пак да слушнеме како некој таму не рецкал ни полициски час ни ништо. Тој што е совесен внимава секогаш и секаде.

На ..barbie.., LejlaD, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    "Гледам фотографии на социјалните медиуми" е најнепрофесионалната изјава на светот.
    Кој кур бараш на "социјалните медиуми" да гледаш слики како бабите на прозор што се редат да знаат кој им поминал низ комшилукот.

На mimiiiii, eli25, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.