Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

2. Celltica

Celltica Форумски идол

Секаде веќе, да е само еден клуб :( Се знае дека работат, никој ништо не реагира нели. Колективен имунитет градиме де. Упс, чекај, имунитет за следни два месеци градиме :D

..barbie.., cresa-jagoda and mkdvesna like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

АмА мЕнТалИтеТоТ

jacqueline.s likes this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Кожа ми се ежи од журките, ама за волја на вистината, случаите досега се од работните места. Кај нас се жири на работи. Затворија веднаш институции.
    Проблемот е што протоколи и мерки има. Доколку ги почитуваме, бројките нема да се вакви.
    Работодавачите треба да сфатат дека повеќе губат вака.
    Државата потфрли во спроведувањето и контролата на мерките. Мора инспекции на терен да има.
    Затварање не е добра идеа за никого.

5. mareane

mareane Форумски идол

Венко кажал дека ништо друго не можело да се направи освен да се почитуваат протоколоте а ние први и најарни сме биле што за секаде сме имале протоколи.
    А бе за тоа се знае за се имаме секогаш на хартија напишано ,алал да им е на писарите ама начин како тоа да се почитува.Не гледаат што се счучува по дискотеки,по раб.организацои ама секаде секаде...Кој е'ан протокол се почитува Битно болн.капацитети не биле исполенети.Ќе се исполнат може ко ќе и сите ходници и во М. брод и во Пехчево ќе се наполнат?!
    Се повеќе млади се борат за живот смртност секој ден се поголема и се е под контрола...
    А у бетер од србиве ќе испаднеме...

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

И само после некој нека ми рече зошто правам крштенка со 20души...
    Со запазени мерки на растојание, без музика.
    А знам ќе има кометари. И тоа од истите луѓе кои се шетаат по паркови без маски, што одат на журки и што секој трет ден се во кафич или ресторан :|
    Ако јас од Март месец нема испаднато пак јас ќе бидам несовесната. Да зависеше од мене уште од април ќе немавме корона немаше да стасаме до тука...

LejlaD and mal.ecka like this.
  7. Ambitious

Ambitious Популарен член

Јас пак мислев дека веќе и дискотеките имаат добиено дозвола за журки.
    Не е само клубот во Струмица, насекаде низ државата е исто.

Не велам дека е океј што работат, ама искрено не знам каква разлика прави дискотека, од ресторан со збутани маси и жива музика.
    Едно те исто е за мене. А за второто никој не се буни.

fana and candy.cane like this.
  8. queen04

queen04 Истакнат член

Изгледа само во Скопје има корона, зашто само тука сеуште нема журки и официјални поголеми собирања и збутани маси и играње низ кафана...

Bunny2 likes this.
  9. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Како тие што веќе редовно физички одат на работа, така и ние ќе си одиме на факултет. Исто е.
    Нема возраст за некој што не се пази, а образованието страда.

mimiiiii likes this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Нема што да ти рече некој, останува се на твоја совест. Гледај си за себе не за другите. Ако почитуваш мерки почитувај и до следен март ако треба. На кантар што е побитно? Ти ќе држиш растојание на крштевката, а во црква,кумот, попот? Ќе го фатат малото кој гарантира дека немаат корона? Или дома, џабе во двор кога храната тој што ја спремал ја пипкал а кој е сиг.дека нема корона?
    Незнам дали ќе спремаш крштевка или така иронично напиша,ама нека туѓото непочитување не ти биде инат за да направиш крштевка. Оти мене така ми звучеше:вие журка, јас крштевка

Ivan4e04, WildMk, green.eyes and 16 others like this.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Каде? Гледаш малите места највеќе букнаа :(

LejlaD likes this.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Па Италија и со најстрог карантин долго време имаше високи бројки.
    На крај се извлекоа, ама не беа доволни две недели или месец, туку повеќе. Не знам сега како е моментално таму, нели скоро пак имаше пораст.
    Плажите во Грција уште во мај се отворија, Србија кога олабави мерки, на големо ги олабави, бетер од нас беа. И тоа таму и бројки криеја.
    Од Германија уште од кога гледавме слики луѓе во паркови како си шетаат слободно.
    И не реков сега и ние да правиме така, ама не сме само ние стоките.
    За Цаца испојадовме го*на, скоро никој не излезе од неа заразен.

На крај испаѓа ко само од среќа дека зависи:drunk:

candy.cane likes this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па не е баш исто да си на работа со 10 луѓе во иста просторија и во амфитеатар со 100.
    И јас мислам дека треба да се вратиме на факултет, ама дефинитивно не на стариот класичен начин.

cresa-jagoda and mareane like this.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Еден куп народ дојде од Европа и сите истиот муабет.Само на Балкан ја има оваа паника.Не викам дека ситуацијата не е за паничење,ама додека светот оди напред ние уште збориме за полициски час.(facepalm)

Што се однесува до дискотеки и кафичи,од почеток го зборам истото.Страшно ме нервира што ситуацијава е за некој мајка,за некој маќеа.Не може бе само за Скопје за важат мерки.Или барем за поголемите скопски општини.
    Сеуште не е дозволено да работат дискотеки.

15. mareane

mareane Форумски идол

Ќе помислиш не чита:^)
    Screenshot_20200719-133953_Facebook.jpg

Ivan4e04, WildMk, green.eyes and 16 others like this.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мене ми е само криво ако ме разболи некој од тие журки крштевки мекици што прават.ни криви ни должни сме внимавале и сме се држеле до сите препорака. Ради ваквите како нас треба построго да се воведе сметка. Ама јбг

Martka, cresa-jagoda and Angie1432 like this.
  17. queen04

queen04 Истакнат член

Саркастично беше напишано, затоа што во само во Скопје изгледа се вршат тие фамозни контроли и инспекции..

Малите градови ако мислат дека се имуни на вирусов страшно се излажале, со правењето журки само привлекуваат луѓе од другите градови со можност да им го прошират вирусот.

18. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Филипче со постот само покажува дека е најголем лицимер. Каде беше пред избори кога се собираа на митинзи надвор без маски а сите еден до друг нема места игла да падне? Зошто не прокоментира нешто за тие што го пцуеа и му посакуваа да умре на видеото каде никој од нив не носи маска. И зошто не коментира кога во секој град народот си славеше на изборите. Очекувате народот да го сфати вирусот озбилно а владата пред изборите и за време на изборите се однесуваше најнеодговорно ептен убав пример даде за народот.

19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Некој на големо ќе се журка по дискотеки а вие тука ќе кажувате за рестрикции и карантин? Не сме должни да страдаме тие кои ги почитуваме мерките заради некои неизживеани сељачишта а и ради неспособната полиција што не реагира. Ако излегувам, излегувам ради потреби а не по кафичи и излети. Малку им беше реакцијата на народот во Србија. Се надевам дека и кај нас ќе се освестат конечно. Нека ги стават во колосек несовесните. Школи, градинки, факултети седат затворени, луѓе останаа без работа за таму некои идиоти да беснеат по дискотеки?!? Нека ги приберат нив а не сите. Лесно е да седиме дома додека ни пропаѓаат кариери, работни места додека економијата тоне за пак да слушнеме како некој таму не рецкал ни полициски час ни ништо. Тој што е совесен внимава секогаш и секаде.

..barbie.., LejlaD, azelea and 5 others like this.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

"Гледам фотографии на социјалните медиуми" е најнепрофесионалната изјава на светот.
    Кој кур бараш на "социјалните медиуми" да гледаш слики како бабите на прозор што се редат да знаат кој им поминал низ комшилукот.