1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Во право си, мислат најголем дел дека се имуни. Тука мантрата е: "Нема кај нас, тоа во Скопје е страшно".
    А да не зборувам дека половина од матичните лекари овде не ни праќаат на тестирање, зошто не веруваат дека постои вирусот. И после ќе се чудат што да им прават на критични случаи дома што се лечеле, 5 за 12 ќе ги препраќаат на клиника. Ужас е мал збор.
    И ова е страшно со лекарите, не знам слушав ќе работеле со нив од министерство да им го менувале мислењето. Доктор еј што не верува дека постои вирусот! Земај таму лиценца и дозвола за работа, нека ги погалат ако не...

На mimiiiii, eli25, queen04 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Ги критикувате младите а овие видете ги кој не носи кој ја ставил ради реда ама само младите се криви нели :)
    Случајно митингот бил на Дуи пред изборите нема везе.
    20200719_141003.jpg

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.438
    Ау, ова го имав видено кај колега на стори пред некој ден, имаше видеа и се чудев за шо се собрале толку луѓе и шо се дешава ама никаде не прочитав, ни видов после за тоа.
    Значи митинг бил...
    Партиите се канцерот на општеството. (facepalm)

На MrenaRiba, BlackMistery, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Не знам кој би го осудил едното, а не другото. Освен некој партиски полтрон, ако е неговата партија пример.

На WildMk, cresa-jagoda, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.073
    Допаѓања:
    54.043
    Ноќните клубови уште немаат дозвола за работа, не знам каде е мвр и остали инспекции да ги санкционираат ваквите дешавки.

На ..barbie.., Ivan4e04, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    27.456
    Вчера кај нас журки со чаше, флаше. Изгледа да прослават за новите 60.
    Гниди.

На cresa-jagoda, Ahoy и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Ах бе луѓето немаат памет Венко ќе ни дал:( Ми се смачи искрено, досега не ли разбраа...

https://mms.mk/155439/видео-свадба-...b2-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80

Јуху , кластериште !!!

На WildMk, cresa-jagoda, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.811
    Допаѓања:
    323.875
    Аман, аман(facepalm)
    Од 08 до 16 е на.работа.
    Во 16.05 што сака тоа ќе си прави;)
    Друго...знаеш дека ФБ профилите на министрите и пратениците ги "води" официјална ИТ фирма во соработка со ПР на министерот, така да...нема место за до толку безобразни изјави.

Бај д веј, ти Дангел во Мкд си или и ти се придржуваш на она " како баба на пенџере следиш што се дешава"

На WildMk, cresa-jagoda, Leviosa2503 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    Стварно не знам што да искоментирам. Кога ќе видам како некои мои колеги, наместо да бидат пример за другите, споделуваат сториња на инстаграм од кафичи, кафани, дискотеки, што друго останува да кажам?!

Јас лично дремев дома три месеци и сега дојдов до тоа дереџе да се запрашам себеси, за кого тоа јас седам дома кога некој неандерталец си го живее животот до максимум?! Директно или индиректно, сакала или не, ќе дојдам во контакт со тој некој и се ми пропаѓа во вода.

Не знам што да ви кажам. Ова што ни се случува е полошо од Италија, еквивалент е на Америка и Кина, ако споредите по број на жители. Со вакво темпо, останува од септември да ги опремиме и спортските сали со душеци, затоа што места по болници веќе нема да има. Касно е и за карантини, касно е за сè. Сега нема веќе bolje sprečiti, nego lečiti, сега е само lečiti. Секој со својата среќа.

На WildMk, Hellobeautiful, monibejbi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Еве кај мене во маало казнуваат рандом луѓе за неносење маски.
    Зашто двајца души заедно што шетаат се поголема опасност од 50 луѓе начичкани во мал простор. Сериозно, вчера бев сведок.
    Не викам да не казнуваат и за тоа, ама логикава им вришти

На noteforself, sierra и candy.cane им се допаѓа ова.
  11. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Па баш ова каде беше Венко да ја искоминетираа таа слика или случајно не ја видел партиски лицимер. Да он неможе да им стави маска на луѓето на сила ама може јасно да критикува и да превентира да нема митинзи туку само преку лајв на фејсбук ама не партијата ја стави на прво место и сега најдел да се прави паметен гледал фотографии на социјални медиуми. До 15-16 Јули изгледа немаше интернет па затоа не ги гледал собирите по митинзите.

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    Венко е крив шо некој нема два грама мозок?

На WildMk, LejlaD и sierra им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
  14. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Искрено политичарите секогаш ги оставам на страна, не ги ни сметам нивните изјави за релевантни зошто се водени пред се од партиски и популистички цели. Не ни се однесуваше моето на нив.
    Мислев повеќе на луѓето, не знам некој што стварно пази да осуди диско, а да рече браво на митинг. Ако има такви нека си се преиспитаат на стандардите.

15. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Читате само што ви одговара изгледа види што пишав -неможе да им стави маска на луѓето на сила ама може јасно да критикува и да превентира да нема митинзи туку само преку лајв на фејсбук. Или на митизните не се пренесуваше корона? Одговори искрено дали мораше да има митинзи пред изборите неможеше ли само преку лајв на фб политичарите да се "собираат" со нивните подржувачи. И кој беше должен за да одлучи да нема митинзи на овие избори? Министерот за здравство и комисијата за заразни болести еве и ќе ти одговорам право ама не битно беше кампањата да тера. Па и тој како министер имаше постови гласајте за нас за подобра иднина еј таков лицимер само вие овде можете херој да го правите.

На темјанушка и magnolija09 им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    Немам социјални мрежи :D
    ПР-от на министерот треба да знае што се објавува на социјалните мрежи, никој нема да објави како седи дома и ништо не прави. Ме потсети на тоа кога "гледале на социјалните мрежи дека не држеле дистанца луѓето"
    Па нормално дека на социјалните мрежи ќе види тоа, сите објавуваа слики за "мЕнТалИтеТот" да го покажат. Имаше 1-2ца што ги знам, познати личности во државата што за инат објавуваа слики од луѓе што ги почитуваат мерките за да докажат дека не е сѐ како што се гледа на социјалните мрежи.
    Реков, не сакам ФБ министер. Не сакам ако дојде ред да ми треба итна медицинска помош да морам по ФБ помош да барам.
    И да, јас сум уште жител на Македонија, и здравствено во Македонија имам, и можно е до крајот на месецот да се вратам во Македонија.
    На крај краева, кај сум јас треба најмалку да те занима, со оглед на тоа што и вработена сум во Македонија, и придонеси плаќам таму, и министерот кој го критикувам е министер за здравство, здравство кое целосно го имам само во Македонија. Нормално дека ми е гајле, ако дојде ред таму мора да се лечам.
    Така, може помалку да се мешаш во сечија манџа. Вегета одамна не користам.

П.С. да не зборам дека министер е функција во која и те како е битно што прави после 16:00. За секој државен службеник е. При углед, интегритет, етика. Ваљда знаеш што е тоа?

Последна измена: 19 јули 2020
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.811
    Допаѓања:
    323.875
    Ами Фемина што е:D

Им здодеало на децата па се журкаат:|..и онака сите ќе не фати, некој порано некој подоцна...а некоИ и по два пати:)

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    Форум.
    Жално што не ја знаеш разликата...

19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    Лицемер бил Венко? Ај сега се митинзите, пред тоа беа мекиците, крштевките и свадбите, ифтарите... Да продолжам да набројувам?
    Луѓе кои одбиваат да носат маски, луѓе кои се кријат дома, луѓе кои кријат симптоми, луѓе кои не веруваат во постоењето на вирусот, луѓе кои не почитуваа полициски час и правеа собиранки, малку е ова?

И по толку бројки народот пак се собира, што треба да прави Венко? Од Март се дроби истото цело време, маски, не се групирајте, држете дистанца, ама не бе, баш спротивното се прави.
    Ништо чудно да кренал раце и оправдано, на народ памет со инка не можеш да му ставеш.

На WildMk, Ahoy, noteforself и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Не оправдувам ништо од тоа ама он е лицемер бидејки едни критикува а на другите не смее збор да им каже по 3 пат дали имаше храброст да критикува некој пред изборите и тие што се собираа да слават победа после изборите? Зошто не напише 2-3 збора за нив?