1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    31.562
    Кај е мвр, во сите градови забави без око да му трепни. Како одат на забави не ми е јасно.
    Мене ме интересира само училишта, факултети да не работат, а забави на најако, без никаква казна

Немам коментар, први по број на жители и по починати на Балканот сме, браво за нас.

На sierra, candy.cane, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    А и да пиша гледам народот ќе се потресе ептен.
    Треба да се има самосвест ама очигледно е дека тоа за нас е непознат поим.
    Ете ќе напише збор два и?
    Решен е проблемот? Не.
    Никој не ги тера да одат на митинзи исто ко шо никој не ги тера да прават собиранки ама такви сме, со глава у зид.
    Зошто па Филипче цело време да пишува, статуси? Кај е претседателот, техничкиот премиер, Заев и Мицко, заменик министерот за здравство или не, сите ќе удриме по еден, само он крив другите цвеќиња за мирисање се.

На Ahoy, deskarada, noteforself и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Он е МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО тој се фалеше дека според сите протоколи ќе сме имале безбедни избори. Како можеше да спореведе со маска да се гласа а неможеше да ги забрани митинзите? Цело време да пишува статуси да не се измори до сега? Немој така ама затоа прв е сега оправдено да ги критикува младите. А овие другите не се проблем иако те пцуат и ти посакуваат да умреш а во исто време групирани без маски на нив ни казна ни некој да ги искритува ништо Двојни стандарди ама ок ќе го правиме херој Филипче.

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Не знам што ви е поентата со ругање на луѓе што се собрале или кој што ставал на стори и кај бил, мислам стварно ни ќе ве прочита ни па еве дома ќе се затвори, кога стравот им помина.
    Тоа митинзи, тоа штабови, прослави кај што пола членство се заболе, цели фабрики се заболеа овде коментари ко на селска чешма кој што правел, мислам ако сам не си свесен нема некој со инка памет да ти стави...
    Далеку дека оправдувам такви гужви по дискотеки и свадби да се прават ама да се изолирам од сите не можам.

На jacqueline.s, christinnn и The Saturdays им се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    Па што ако е министер и?
    Цело време он треба да парадира наоколу? Само он? Кај е МВР?
    Земи го Конте, премиерот на Италија колку се залагаше, уста му се пенеше од зборење, таму сите беа заедно, сите.
    И да за критики сме, оти не почитуваме.
    Јас гласав на избори, безбедно беше ама ниту еднаш не праев собиранки, ниту еднаш оти колку толку имам осет.

Да едитирам - Кај е МВР и надлежните да реагираат на свадбата во Велес или и таму Филипче треба?

Последна измена: 19 јули 2020
    На oblace1, cresa-jagoda, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  6. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Леле ова е исто како што ако Адеми е министер за образование друг треба да ја спроведи онлајн наставата во секое школо. Во ред е што критикува ама зошто не критикува рамномерно и таму кај што треба најнмногу еве заради овој пост од денес негов ќе ги затварале клубовите значи сепак има влијание. И друго тој како министер за здравство во време на пандемија тој си тераше политичка кампања за тоа имаше време на фејзбук да објавува ама нема време да ги искритува овие што се собира по митинзите ахам.

7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    @WaitTillTheEnd те разбирам ама јас ако сакам ќе идам на митинг, ако неќам не одам, едноставно е.
    Исто важи и за собиранки, ќе направам со 20 луѓе ако треба ама ете не сакам.
    Митингот во Штип ќе го земам за пример, не научија изгледа кога ги ставија во карантин заедно со Ск и Тетово и тоа со причина ама изгледа не учат од грешките.
    Треба да искритикува, ама народот пак ќе си тера по свое.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Си го знае народот дека свеста му е на најниско можно ниво тој да не си го знаеше народот и да оставеше на свест и на изборите кој сака да носи маска за да гласа да не е задолжителна знаеме дека од 900 илјади гласачи пола дали ќе гласаа со маска. Мене проблемот ми е зошто остави за битна работа како митинзи да зависи до свеста на народот. Инаку за МВР дека не си ја врши работата се согласувам ама ете гледаме и Филипче потфрли кога сите тука знаевме па и мало дете знаеше ако се дозволат митинзи тоа ќе бидат големи собири ама сепак се одржаа насекаде.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Тој што прсвел ме загрозума и мене ј тебе и сите. Друго е да си прави што сака, а тоа да влијае само на него :)

На ..barbie.., ada21, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Во последните 24 часа се направени 904 тестирања, а регистрирани се 127 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 57
    -Куманово 4
    -Штип 13
    -Тетово 6
    -Струга 10
    -Охрид-7
    -Кавадарци 1
    -Гостивар 8
    -Пробиштип 2
    -Демир Хисар 1
    -Кратово 2
    -Свети Николе 12
    -Кичево 4

Починати се 8 лица, пет пациенти од Скопје, еден од Тетово, еден од Струга и еден пациент од Кичево.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 83 оздравени лица од:

-Скопје 35
    -Штип 8
    -Тетово 33
    -Велес 1
    -Гостивар 5
    -Пехчево 1

Досега во земјата се направени вкупно 85.820 тестирања на ковид -19. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 9153, бројката на оздравени пациенти е 4810, на починати е 422, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3921.

На WildMk, cresa-jagoda, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    Бројот на тестови за разлика од вчера преполовен, секако и бројот на активни случаи исто така...
    Значи исто ко вчера.

На oblace1, cresa-jagoda, The Saturdays и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Починати се 8 лица, пет пациенти од Скопје, еден од Тетово, еден од Струга и еден пациент од Кичево. На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби починаа двајца пациенти на возраст 70 и 93 години. Во ГОБ „8 септември“ починати се пет лица на возраст 34,45,78 и 87 години, а кај 62 годишен пациент, вирусот е потврден постмортем. Во КБ Тетово почина пациент на 78 години.

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Да не загрозува, ама со пишување овде кој и како се собирал ништо не правиме, нит па можеш на друг да му кажеш што да прави.
    Единствено што делуваше е полицискиот и локдаун, колку и да го нејќам тоа е факт дека тогаш имаше во просек 30-40 болни, баш кога почна да делува сите мерки ги укинаа.
    Овде на свест на народот оставен сам на себе не можеш да се надеваш, колку и да се штитам многу е веројатно дека еден ден ќе заболиме сите...

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    da, licemer prva liga i nz kako moze da go branis,
    da drobi od mart no gi vidovme na mitinzite i koga slavea po izborite,dali toj istiot venko, "sv venko' kaza bar eden edinstven zbor deka itie gresat i ne e vo red toa? NE! , toa vo red e tie imuni se (politicarite) ama mora narodot sekogas da se obvini
    i da gi razbiram lugeto sto se krijat doma so simptomi i sto i na rabota idat so simptomi nadevvajkise deka ke pomine lesno i nema da prenesat na drug, a pritoa i znaes deka dodeka da go testiraat ke pomine i nedela dena, gazdata nema da go pusto doma (tebe izgleda ne ti e jasno deka rabotnikot nema nikakvi prava , odma ke dobie otkaz , a toa mu se edinstveni sredstva da prezivee od prvi do prvi ! .. , znas li deka denes e recisi nevozmozno da najdes rabota? se dodeka ne osetis nema ni da razberes.. do mart ni jas ne razbirav nisto, no od mart razbiram se!
    nikoj dr samo vlasta e kriva na celo so filipce , da tokmu toj treba da kritikuva i negvite "prijateli politicari i samiot sebe si
    na sto lici da kazuva nema veke da ima restrikcii (toa narodot se znae kako ke go sfati i zemajki pr od vlasta t.e nivnoto ponasanje), nema restrikcii no prita najavuva vtor bran , ova ona
    da da se kazni narodot, kakvi se tie sobiranki?a akvi bea nivnite sobiranki na mitinzite? vo sto e razlikata?
    i ne ne bil toj licemeren,jas sum!
    abe javno mandatot im pomina skandal do skandal, da bea vo dr drzava sami ostavki ke si dadea a ne uste da mi izigravaat "svetci"
    bitno narodot sekogas mora da bide kriv i sto e najtazno toj narod dozvoluva , na nekoj sto od narodot e na taa pozicija, toj nekoj da go pravi idiot i ponizuva

15. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Само дали ќе има казни за она дискотеките, кои лабаво си работат и фураат...сите таму знам дека им е до забава, ама мора да се казнуваат...како бе вака. Ненормална држава навистина..
    Филипче најави дека доколку се пополнат местата во болниците, ќе има полициски час...

На oblace1, cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    А бе тука муабет си правиме :)

18. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    a zosto politicarite da se na strana i ti da se ponasaat sto se ponasaat , da se grupiraat, mitinzi, ova ona a narodot gledajki od niv pravi istoto i narodot da e idiot no politicarite ne se?
    vlasta e krivai nikoj drug

19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.468
    Опис на 90% од граѓаниве кои се прават експерти на статуси во коментари на фб.

ПС. Ништо немам против тебе Магнолија, само го искористив твоето напишано за да не го пишувам истото одново. Да не ме сфатиш погрешно. :)

20. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Од нив не очекувам ништо разумно одамна веќе. Не ги оправдав, баш напротив.
    Залудно ми е да ги дискутирам.