1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055

Не го бранам воопшто Филипче ама вината не може да биде само на еден човек.
    Факт е дека сите потфрливме, од народ до влада и мвр, толку.
    Народот не почитуваше, владата донесуваше луди одлуки, мвр не казнуваше.
    Се ќе беше во ред да почитувавме барем дел од мерките, ќе имавме мирно лето, ЕУ ќе ни ги отвараше границите, арно ама некој решил да прави журки и триста други тракатанци.

И зошто ги сфаќаш тие што се кријат објасни ми?
    Имав причина за славје, зошто не славев? Зошто не одев на собиранки?
    Имам самосвест, за себе не се плашам, се плашам за блиските, затоа почитувам мерки.
    Високите бројки не се од сега, високите бројки се скоро 2 месеци.
    За митинзите и јас сум бесна исто како и за останатите собиранки, кажавме веќе кои, да не се повторувам по милијардити пат.
    Никој мене нема и не може да ме натера да правам собири, и да одам на митинзи, никој.

Народот е крив, оти не почитуваат мерки, мвр се виновни што не казнува доволно, просто ко грав.
    Отвори вести и читај дека секојдневно се казнат луѓе за неносење маски.
    Треба ли Филипче на секој да става маски? да им тропа на врата и да ги моли да не прават собиранки?
    А ако сакам вечер ќе одам да се журкам со уште други само знаеш што? не сакам, иако имам причина.

На WildMk, oblace1, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.200
    Допаѓања:
    44.615
    Нит ќе има казни, нит ќе затворат локал. Како кога се нивни послушници и поданици? Во мојот град, секој кафич е од некоја партиска страна и секогаш е заштитен кога неговата партија е на власт. Така ќе биде и сега. Како никој не ги опомена бар, ова не е од сношти само, прават забави денови уназад, самите си пуштаат слики и видеа на фб од официјалните профили на клубовите колку се посетени, бар да се приберат малку?
    Никој не ни е виновен, туку самите ние.

На ..barbie.., темјанушка, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  3. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    pa ednostavno e , MVR spaga pod vlasta (kako im kazat taka pravat)
    i ko ke soberes se, ostanuva samo vlasta ,taa e odraz , kakva e vlasta= takva e drzavata
    resile imunitet na stado i toa ke bide ,se dr e manipulacii i izgovori
    pr eden kaj nas drzi kafe bar no e i sovetnik vo opstinata
    si ima ziva muzika, guzvi , ni merki pocituvaat nisto ..koj ke go kazni ?

4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    Пак ќе повторам, ние ја бираме власта, ние правиме журки, мекици и триста чуда.
    Погледни само во Струмица, кој ги тера да се собираат во ноќни клубови? Филипче им вика одете собирајте се? И не, не е бројката од митинзите или не знам што, туку од премногу опуштање.

На Bunny2, Sofi.ja, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    @magnolija09 ако ти одиш во маркет без маска и се заразиш, кој ќе е крив?

На cresa-jagoda, candy.cane, АнеАце и 2 други им се допаѓа ова.
  6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.468
    Чекајте, чекајте луѓе 8-| сериозно постојат луѓе кои ги поддржуваат овие кои одат по дискотеки и журки? :^):doh: Во ек на пандемија? Со рекордни 250 заболени и којзнае колку што се кријат и си шеткаат и разсејуваат вирус? Со преголема бројка на починати на оваа си наша сиротка државичка? Добро можно ли е до волку да се без осет луѓево бре? :x И овие младиве немаат ли родители да си ги приберат дома децата да не им одат по забави и после да си ги разболат и родителите и бабите и дедовците...? Или и нивните родители се по кафани и лежат на тоа уво дека корона е лага.
    Ааау, ау какво разочарување од народов, од културава, од цела држава и нација. Постојано Заев ни е крив, Мицковски ни е крив, Албанците ни биле криви. Да, сите си имаат по некоја вина и грешка ама немој да ми кажете дека они вчера со сила ги натерале оние амебине без мозок да се набуткаат како сардини во ноќен клуб.
    Па уште коментари дека и во маркет можеш да фанеш корона како и на журка. Да, можеш секаде ако не почитуваш мерки. Да, можеш и во маркет да се заразиш ама таму одиш за да си купиш за јадење и пиење, основни намирници за живот, а без диско можеш да преживееш. Во маркет колку-толку барем јас кога сум влегувала сите си носеле маски (само два-тројца имам видено со маската под нос) и нема толкава гужва како на журка. Немојте да ми кажете дека во диско кое инаку собира 200 души ќе примат само 15 души и тие ќе бидат на растојание и со маски. :?::shake::D
    Угостителиве бараа што бараа да се отвори, ете отворија, нека испадеа фер и нека почитуваа мерки. А не они првите 2 дена кога снимаа и даваа по вестиве да проверат демек дали почитувале, се правеа не знам што а после ајдеее на маса наместо по двајца по шестмина. Музичариве можеа да им дозволат на страна во некој ќош да си ѕрмкаат и да вадат основни финансиски средства, ама неее пусто Македонче морало да се вие оро со 100 души, румба думба со тапанот и зурлите. Дека многу талентирана нација сме, сите играорци кој од кој подобар. Верувале или не постојат и такви музичари кои си седат на страна и мирно си свират и пејат.
    (за Стара Нова Година присуствував на вакво нешто, буквално како да си надвор од Македонија се чувствуваш:inlove:)
    Кукаа по фб дека народот немал пари за преживување а кога отворија се можеа сите да се наредат пред Сити мол или да пијат едно кафе од 100 денари. Демек нема корона бе баце уживај, се е тоа лага и политика :mm:.
    И се нервирам. Премногу се нервирам и ми е криво што јас и некој како мене скоро 5 месеци внимава и почитува се и на крај пак ние ќе си настрадаме. И да стават полициски пак истите ние ќе го почитуваме, останативе слободно ќе си се шеткаат и онака се живо и диво извади дозволи за движење за време на полициски. Па уште она сељачанана намерно врти кругови низ град демек еве види ме, јас имам дозвола ти кмиши дома. |(|( И јас одев 2-3 пати неделно на кафе, кога се се затвори ми беше чудно и малку тешко(навика), ама ете се навикнав и вака и ништо страшно. Жива, здрава, права и без да се оди на матурски и разни квази журки. Се се може ако се сака.

Со ваков прост народ, и не ни заслужуваме нешто подобро од иживувањето на Заев. :(:drunk: Ах Македонијо..кој се те гази...(facepalm)

На Ivan4e04, rainbowmama, lonely222 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    i jas pak ke povtoram KOJ IM DOZVOLUVA?
    -vlasta
    koj dozvoli do tolku opustanje?
    -vlasta
    za mitinzite tek ke gledame brojki, samo da ne resat ko vo UK (veke nemalo da objavuvaat br na mrtvi)
    ako narodt e kriv sto izleze i glasase i kriv e za se

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    normalno jas
    sto se odnesuva do mene jas sum za celosen karantin od pocetok ama ja sum nebiten faktor, isto ko i sekoj drug od obicniot covek

9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    Ме мрзи да вртам политика, одговори само на прашањето на @Ahoy кој ќе е виновен ако заболиш доколку не носиш маска у маркет?
    Намали капс лок и смени кирилична подршка, очите ми се ко варен зајак читајки те и не разбирајки те.

Последна измена: 19 јули 2020
    На cresa-jagoda и Mami3 им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693

Знам дека ти почитуваш мерки, само сакав на прост начин да ти покажам дека ако ти не си одговорна не е виновен ни Венко, ни Наќе, ни Заев, ни Мицко, ама никој. Освен ти.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  11. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    907
    Се што си правиме сами си правиме никој не ни е крив,односно реално поливијата трева да коси и казнува па да видиме дали ќе ом текне за журки и веридби ко ние друхите да не сакаме да се журкаме и ред други работи.

На LejlaD, bicycle и Ahoy им се допаѓа ова.
  12. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    nemam kirilica
    morav toa da potenciram so golemi bukvi , izvini
    i ne sfakaj pogresno, jas ne se raspravam nitui mam namera ama ne e se taka crno-belo, krivica ima vo site no ako vlasta dozvoluva ova ponasanje (zurki, mitinzi, grupiranja i sl) ne mozes se na narodot da prepises,
    vlasta e taa e odgovorna, tie treba da naredat na mvr da kaznuva, na inspekciite da vrsat kontroli po fabrikii sl no GI NEMA .. a i da gi ima kaznite se mali, znaes li ti sto veli eden od kaj nas , fabrika ima okolu 400 vraboteni , pred virusot rabtea po 12h ,go kaznija nekolku pati no toj veli kaznata sto ke ja plati e nisto vo sporedba so ona stp ke izgubi ako ne rabotat, i sega otkako pocna pandemijata im namalil rabotno vreme no i plati i im velel vo zaguba bil??? del od niv eden den se bunele i ne rabotele im rekol da ne se vrakaat veke
    koj e kriv pak narodot sigurno a ne vlasta i nivnite zakoni koi se taka napraveni da rabotnikot nema nikakvi prava no rabotodavacot sekakvi i e pod zakrila na vlasta
    i kako i da vrtime vlasta sepak e sekogas kriva,
    aama ako aj nie ke sme nevospitano pleme sami omalovazuvajki se a ke velicame nekoj sto ic ne mu e griza za narodot
    jas tuka prekinuvam
    ubava vecer

Последна измена: 19 јули 2020
  13. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    neka e ko sto velis
    nojas sepak mislam deka se i tie vinovni stom ni tie ne pocituvaat merki nitu pak voopsto se trudat da mora da se pocituvaat i pridrzuvaat do merkite koise realno nikakvi i mora postrogi ,

14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    42.055
    @magnolija09 имаше строги мерки, полициски часови и карантини, луѓе кои не сакаа да почитуват решение за самоизолација. Малкумина почитуваа, останатите останаа со тоа верување дека е само грип и Бил Гејтс сака да не чипира и си тераа по свое.
    Треба да имаш у глава мозок и да се самоизолираш за да не страдат тие околу тебе.
    Среќа па почнаа со казни за неносење маски иначе кај ќе ни беше крајот.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    znam no dodeka imase policiki brojkite bea mali , mal bese i brojot na tie koi ne pocituvaa , vo pogolem br ne pocituvaa albancite od koi i ripnaa brojkite ,i pak se vrakame na isto ne zaradi bil gates tuku zaradi vlasta sto ne smee da im protivreci
    kolku kaznija od tie na mitinzite imas eden kup videa i bez maski se vo period kga imame visoki brojki zarazeni
    nemam sto poveke da komentiram na ova
    kakva vlast- takva drzava (narod)

16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.811
    Допаѓања:
    323.875
    @magnolija09 некако дегутантно стана во секој пост едно исто- власта крива, власта крива...
    Ти шетај, не се штити, па власта шамарај ја|(крива била.
    Имаше полициски, имаше 84 часовни карантини, народ бараше рачка да шета и шеташе.Дури по "секси" беше зашто беше скришно и не дозволено.

Падар на народ неможе никој да биде.
    Пазач секој сам.
    Не е ова ден-два па ќе ангажираме армија да пази да носеле маски и да држеле дистанца, ова ќе трае уште години.
    Ноќните барови и кафичите ги отворија и затварање веќе нема.Нема оправдание за журките, ама ете, им била инспекција и им пишала казна.
    Па, ќе видиме како понатака ќе се однесуваат..и како ќе се зголемува бројот на заболени.

На cresa-jagoda, candy.cane, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.210
    Допаѓања:
    145.401
    Знаете нели, према бројот на население, на 1 милион, сега сме у полоша ситуација од најлошите денови во Италија по број на заразени у ден.

На Ivan4e04, vitamina, Bezimenka90 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    2.279
    Ваквите треба одма да се пријават за непочитување на меррки, кривична пријава и затварање на локалот.
    Само тоае спасот.

На cresa-jagoda, tinka-mace, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.994
    Допаѓања:
    82.081
    По еден цјајкан на секој посебно да ни стават ,пак ќе се најде некој шо ќе се договори со цајканот како да прави прекршоци
    Менталитет јбг

На noteforself, cresa-jagoda, tinka-mace и 5 други им се допаѓа ова.
  20. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    2.279