Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Па нели бројката е ×10 поголема на заразени тоа би било 90000 заразени а 450 починати =0.5%

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.297
    Допаѓања:
    70.947

Толку е супер што плажите, кафичите,дискотеките вријат од народ.

Не знам дали ја сум будала што ни ум не ме тера да излезам некаде, или сите околу мене се будали. Значи, буквално сите околу мене си го живеат животот скроз исто како претходно.
    Фала Богу дека секој ќе си сноси последици сам за себе, ама како се толку слободни стварно не сфаќам.

На kukla21, tinka-mace, Hellobeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  3. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Најверојатно со помислата дека дури и да се заразат ќе го поминат без проблем и нема да бидат во таа кобна статистика од 5% или 0.5% иако пореално за мене е 5%.

На eli25 и Celltica им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.224
    Ааа, аха.
    Отпосле сконтав што зборите:tmi:

5. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    3.089

Боже што се нема да прочитам (facepalm)
    Ние живееме во некој наш свет или ти живееш на друга планета не знам.
    Те читам неколку дена и не можам да си поверувам на очиве какви глупости пишуваш, па и дури не убедуваш дека вирусот имал 00000,1% смртност. Гледам дека како и повеќето и ти не веруваш во вирусов.
    Не сме живееле со баби и дедовци, па тука скоро сите членки имаат по 30 години а нивните родители се 50 60 години, тие години се ризик за овој вирус. Или не ти оди добро математиката или зорле си правиш бајрам на паметот.

На tinka-mace, Martka, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Па секој ќе си сноси последици за себе, ама ризик е и за другиот.
    Зошто луѓево на работа што одат не можат 100% да се заштитат, па и да не се мрднати од дома-работа секогаш се на ризик од колегата што оди на крштевки, родендени, журки. Не секаде е можна дистанца, ни па можеш 100% од времето да го минеш со маска, зошто некогаш мораш и вода да се напиеш или да јадеш. Така што она "Што ви е гајле, седете си дома вие, ич да не ви е гајле кој кај шета" автоматски паѓа во вода зошто веројатно е дека некој од моето семејство работи со тебе или со некој со кој што имаш контакт. Ама се мислам дека џабе се објаснуваме.

На tinka-mace, Hellobeautiful, Среќичка и 6 други им се допаѓа ова.
  7. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Најди пост каде не верувам во вирусот и баш против сум собирања како што беа по кафичи и митинзи. Ама цела дискусија почна бидејки членката пиша дека ќе си го крстела детето неможело да чека веќе и ја разбирам кога голем дел од населението не се замара зошто она за една крштевка што кога тогаш мора да се направи и плус пиша дека со маски и се тоа ќе била крштевката.

8. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    3.089
    Многу убаво се сеќавам јас кога ми реплицираше пред 1 недела на моето мислење со вакцината ама ај. Индиректно го кажуваш тоа ,,прајте шо сакате, вирусот ништо не ви може''
    За тоа со крштевката не би да се мешам, секој за себе си одлучува и своето здравје. Ама имам став дека ако ме поканат на крштевка, веселба, роденден, нема да одам па сакале се лутеле сакале не.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    19.851
    Јас правам го пребришувам секој производ. Крај краева баба ми тоа го прави цел живот иако нело пандемија. Реално работев комерција да знаете по кои магацини и прљавштини седат производите... бришев и пред тоа само сега со алкохолни марамици не гледам нешто лошо во тоа. Храна е. Немам против детето да си го крсти. Ама да разграничиме сакате славје крштевка со гости со музики или го крштеваш зошто си религиозен? Има многу разлика тука

На tinka-mace, thelittle17, Среќичка и 5 други им се допаѓа ова.
  10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ова е исто ко да речеш дека нема да возиш ко идиот, ама пошо Трпе поминал на црвено, Станко возел 200 кај што е дозволено 60, таму некои сообраќајка верижна направиле. Па ајде и ти да почнеш да се курчиш по улици.

На Ivan4e04, tinka-mace, Hellobeautiful и 15 други им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    4.444
    Pravam da, pisuvav pred nekoj den, sekoj proizvod go brisam so alkohol na pamukce.
    Sto saka neka pravi clenkata , ako drugite nemaat pamet neka nema i ona.
    Moze da go krsti deteto i bez 20 dusi ,neli?

На tinka-mace, Angie1432, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Интересно како за членка што се собраа за внук пред 2 недели со 28 луѓе со изговор секој ден се гледале сите овде ја оправдивте. Сега слична ситуација може членката има контакт со тие луѓе секој ден па затоа ја прави крштевката. Ама на едната и викавте убаво да си помини а сега на @ocicka2014 и пишувате дека нема памет. Филипче дволичен ама и вие овде сте полоши од него толку од мене на темата.

На ocicka2014 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  13. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    3.089

Ама зошто ако Трпана се фрлила у Вардар и ти да се фрлиш? Зошто гледате другите што прават и вие тоа да го правите? Немате ли свој став и размислување?

На noteforself, tinka-mace, Martka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    4.444
    bez generaliziranje ke molam, ne znam ni koja e taa clenka a nitu pak sum vikala nitu ke vikam na nekoj ubavo da si pomine na sobirankite vo sred pandemija.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.811
    Допаѓања:
    323.875
    Се шпекулира со карантин за 2ри август.
    Ќе заседавала Комисијата за заразни болести.
    И што??
    Пак сите во Охрид ,Струга,Маврово и Дојран?

На candy.cane, noteforself, tinka-mace и 5 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.338
    Ја правдаа оти е 'дел од тимот'.
    ---------------------------

Се зборува дека од септември ќе немало баш пари во буџетот.
    Сметката ќе ја плаќаме доправа... сите.

Покрај тоа, уште и по 100+ заразени секој ден, па ко ќе отворат школите ќе се направат 300-400 на ден.
    До Нова Година, ќе нема ни кој да учи, ни кој да работи, ни некој плата ќе зема.

На noteforself, green.eyes, tinka-mace и 4 други им се допаѓа ова.
  17. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.265
    Нека одат кај сакаат, нека лумпуваат и се собираат, па на кров по болниците ќе редиме болнички кревети и у подруми. А ќе ги лечи некоја баба Рада и надрилекари.

На noteforself, green.eyes, tinka-mace и 7 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Наш пријател бил во Струмица, па и јак, јако си поминале "бе браааат" орден да им се закачи за "машкоста" а?

Па барале женски, па сакале и да си платат реметеле обезбедувањето (facepalm) со каков народ делиме воздух ох.

Од друга страна, гледаат бројки, к.. не ги боли искрено, се додека бројката засега некој кој го знаеш нели ;(

Нит се напија, нит се изжуркаа нит се изнаживееја камен пијани грејните они.
    За жалче.
    Некои расмислуваат као ако не го праат од ова погоре ќе умрат за алхохол и журки оф бе.

Абе 2 пати сме полоши од италија англија и шпанија, разликата е што медиумите непрестано работеа за да продрат до народот.
    Во мк е се под контрола стандарт. Кој ги слуша докторите и инфективна? Никој.

Ем затворени, нит смеете да мрднете на воздух и плажа ниту па ние не можеме да дојдеме, зоштооооо?!
    Оти не можат да се воздржат од пиење и дружење од партии и остали срања, оти до тука е животот. Подалеку од носот не се гледа.

Газдиве олоши, желни за уште повеќе као сироти немаат за жалење се, кај ќе му оди душата на газдава што почина еден вработен, млад со 3 деца мали... одел на работа, со висока темп. Припаднал таму.
    И медиумски као затворени конфекции. Да, обавезно и сигурно се затворени верувајте на бајки.
    Еден не ја сфати сериозно работава.
    И ќе поминало. Да ќе помине ако вирусот ни се сожали на паметот што го носеме. Во спротивно шанси нема да запре.

На noteforself, green.eyes, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.338
    Ќе ги видиме кога ќе нема повеќе кој да им работи.

На tinka-mace, cresa-jagoda, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.338
    111184515_10157464583186198_5710230401000013378_n.jpg

На Ivan4e04, candy.cane, noteforself и 11 други им се допаѓа ова.