Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ќе се среди само треба време да ги видиме резултатите од мерките кои де превземаат на светско ниво.
    Пола од заболените тие 100 и нешто илјади се веќе излечени,меѓутоа брзината со која се шири особено во Италија е застрашувачка.

На cresa-jagoda, Kimberly11, poppie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    На Elaine му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Не знам дали сте пишале наназад, во соседството расте бројот на заболени.

Србија 23, Албанија 24, Бугарија 23.

Последна измена: 13 март 2020
    На cresa-jagoda, Feminka22 и smile:) им се допаѓа ова.
  4. stefanijata

stefanijata Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    139
    Многу ме интересира во Вухан како се излечени сите? Нели нема уште конкретен лек/вакцина за вирусов? :(
    Аман веќе ке полудам , бремена сум у двор немам излезено од страв. Главата ме боли дома цело време ама тоа е..

На Feminka22 и BY<3 им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.620
    Допаѓања:
    43.234
    Не се излечени, само стопирањето на ширењето со мерките помогна да нема многу случаеви и тие што беа повеќето заздравуваат.
    Во двор можеш да прошеташ, пробај да се смириш, не е убаво ниту за бебето, плус сеуште нема многу случаеви кај нас и во комбинација со тоа што си дома нема сигурно да се разболиш, излези на воздух ти треба и најди начин да се смириш.

На Ivan4e04, Elaine, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  6. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    FB_IMG_1584060853723.jpg

На Ivan4e04, Elaine, Magic13 и 33 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Ве молам немојте да се осекате лошо, кога ќе се осетите помислете на мене и на 60 милиони како ни е во карантин со полиција наоколу ве молам.
    Јас сум тука, ама осевен што ми е преку глава не осекам добро. Добро се држам. Сега за сега.

Чуатвувам дека и детето сега за сега добро се држи, ми вика ај ке одиме на лулашки, му велам не смееме има полицијаци надвор и не смееме да излегуваме има вирус, аааа океј вирус има.

Значи глава горе ви испракам силна подршка јас што се борам со демонот.
    Не знам ни кога ќе ми го донесе маж ми од работа вирусот ама сепак сум добро и со добра мисла.

Сега на темата, врнат како дожт пријавите и сите казни овде, од извинувања како "ќе одам да пазарам во 1 по полнок" до "ќе одам да ја исперам колата во 1 по полнок" сите се казнети без остапки, сега фатиле еден како вози на 62 год пијан одозгоре по автопат, друг викал дека ќе оди на стадион да се види со љубовницата.
    Видете им ги изговорите на дебилите гнасни!

Ајде ќе бидеме добро сите.

На Ivan4e04, Elaine, Magic13 и 37 други им се допаѓа ова.
  8. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.400
    Замислете сценарио да останеме само на овие девет заболени,па треба Филипче за народен претседател да го прогласиме без око да ни трепне :D
    @vitamina имам едно прашање до тебе.Како го поднесува детето психички карантинот,колку долго сте и уште колку ќе бидете во карантин?
    Не се плаши ли кога му објаснуваш што се случува?
    Прашувам за да знам како да постапам во такви ситуации со мало дете,ако дојде до тоа.Мојот е многу плашлив и од најмали ситници,и многу се грижам што ќе се прави.

На vitamina, Purplelilac, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    И по 1 смртен случај во Албанија и Бугарија

Едит: И Грција со 117 заболени, еден смртен случај..

На cresa-jagoda, smile:) и ku4ence им се допаѓа ова.
  10. stefanijata

stefanijata Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    139
    Не ми е јасно каде се тие 200+ жени што беа за 8ми март да тераат ќеифови??? Некој ги прегледа ли нив

На glosipgirl, Mrs. Lovett, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  11. anitza123

anitza123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    30
    Samo da ti kazam deka cesto mislam na tebe deka od site devojki sto gi citam mislam deka momentalno ti e najtesko. Si vikam daj Gospode olesniim malku barem po smireni vo tekot na denot neka bidat.
    Da znaes deka odlicna si, fantasticna majka, se drzis sebe i deteto, izdrzi uste malku bidi silna kako i sto si
    ke zavrsi, mora da zavrsi ili barem da stagnira pa da pocne da opaga da dade vreme za lek ili vakcina sto i da e. So zatopluvanjeto na vremeto ke se namali obavezno bez razlika ovde na forumot expertive sto si pravat teorii virusot ziveel na toplo ne znam sto. Fakt e deka na toolo vreme potesko niz vozduh se siri bilo sto, a posebno taka debel/tezok virus kako nego. Kolku tolku ke namali. Od covek na covek ne samo ova leto.. godini ke si postoi isto kako sars itn.. samo verojatno ke go skrotat so vakcina.
    I nie sme zatvoreni so bepceto. Ne izlegivam nikako.. mene mi e vtora nedela a maz mi se zatvori od ponedelnikot go zede cel mozen odmor sto moze od rab (po nasa inicijativa). Mi paga tesko doma, od pozitvno rapsolozenie do plcenje 2 min vo wc, ili ako se naskasla maz mi mallu odma kosa mi se diga.. ama probav da izmisluvam da si oravam plan za nareden den za sekoj saat sto da gledame, sto da pravime, sto da gotvime.. i go preporacuvam ova na site ankziozni tuka, ako ne mozeme da kontrolirame sto se slucuva nadvor malo cuvstvo na kontrola za kako ke tece denot pomaga. Sto e do nas pravime se, pa kako ke bide neka bide.

Bidete bezbedni site!

На ane.bella, vitamina, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.628
    Допаѓања:
    3.907
    Грција 133 :o

На Elaine, cresa-jagoda, smile:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549

За ова со чашиве будала ме направија вчера. Откако букна во Италија, море уште пред тоа не одам по кафичи, јадам исклучиво дома, само и само домашно приготвено. Не јадам по пекари никогаш, така што за тоа немам проблем. За детево исто важи. Пред да се засили и кај нас, викав ако треба ќе си пијам минерална вода од шише со цевка од дома што ќе си ја земам, ама сега од кафиќ подалеку, па нека ми се смеат.Во маркет мора да одам, во банка исто, ама ако видам дека некој кива, кашла во близина, маска на мене и тоа.

На Elaine, Mrs. Lovett, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  14. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.048
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.048
    Исто и јас синоќа.. Откако се разнесе веста , односно откако секој ден се ажурираат податоците за заболени, особено во Германија,готово, секојдневно немир чувствувам. Мм вози камион баш во Северна Рајна Вестфалија и баш сум загрижена:(

На Elaine му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Реков 'некомерцијални' места.
    Ливада без луѓе, не на Водно, е исто добро место за пикник, како и било кое друго.

На Elaine, Amellie13, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    52.175
    А зошто воопшто да се ризикува да се прави пикник во толку критично време?
    Шетање, излегување, кафиња, не се нешто без кое не може да се помине некој период, кога би се лимитирало движењето само за неопходни работи (работа што не може од дома, купување намирници итн.) многу ќе се успори ширењето на вирусот.
    Не можам да ја разберам потребата од непочитување на основни мерки за заштита, не се зборува за џабе со денови за истото.
    Не е дел од карактер “таква сум ја морам да шетам надвор”, туку е разгаленост и непочит на ранливи категории.
    А секој од нас еден ден ќе биде ранлива категорија.

На Ivan4e04, poppie, Nausicaa и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    14.425
    Па не е баш така. Ние денес ќе одиме во викендица на неколку дена. Имаме таму голем двор, комшиите ни се одалечени. Барем ќе бидеме на воздух и сонце. Буквално со никој нема да сме во контакт. Мислам дека баш добро ќе ни дојде, иако сме сите возрасни. Подобра изолација од ова- амин. Плус и немаме интернет ( освен нели 4g на тел кој фаќа само на одредени места), па и паниката ќе ни стивне малку.
    Не знам, не сметам дека сум неодговорна со одлукава да бидеме неколку дена во викендица...

На Ivan4e04, turist, Elaine и 15 други им се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    52.175
    Ама добро, тоа е исто ко во двор да си седиш, или на тераса. Проблемот се луѓето што лабаво си се шетаат наоколу без буквално никаква причина, во парк, Водно итн.
    Како би се одлучило кое место е доволно безбедно за пикник, а кое не? Зошто воопшто да се ставаме на ризик?

На poppie, Elaine, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @koritsaki случајно да не знаеш каква е ситуацијата во Волос да не има некој случај? :)