Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Првиот пат кога го гледав видео ми се насолзија очиве, вториот пат се расплакав...
    Браво за италијанскиот народ и да не сме им во кожа... се надевам дека ќе се стабилизира ситуацијата како во Кина.

Last edited: Mar 13, 2020
  2. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Маж ми работи во кафана и денес кафанана е преполна. Не се разбираме ние за нас требит карантин

Alishan30, Glimmer and BlackNight like this.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

За тие што месечно плаќаат по 300 денари не важи забраната. Тие можат колку им душа сака да се развозуваат :envy:

4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

На кратко што конкретно кажа претседателот, може инфо, бидејќи не успеав од почеток да го проследам пресот.

cresa-jagoda likes this.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Леле дојде време инфомакс да го пофали претседателот за добро одржаниот прес, не верував дека тоа ќе доживеам да го видам.

Инаку реално убаво објасни претседателот, што се опциите, што моќ има, да не го тупат со лажни информации да бидат одговорни да не дремат по кафичи, партиите да издржат месец два од покажување прсти кој е крив и да не се крева беспотребно паника. Ќе имаат совет или што и да е во понеделник да видат како ќе се постапи понатака.
    Едино тоа со изборите, све е вртење околу, едноставно треба да каже ако биде лошо ќе се преместат, ако биде добро ќе се одржат.

6. smile:)

smile:) Популарен член

Рече дека многу добро се справуваме со ситуацијата според директорот на сзо на Европа односно најдобро во поширокиот регион.
    Упати апел да се информираме исклучиво од сигурни извори.
    Дека ќе свика состанок во понеделник што ќе направи војската доколку дојдеме во ситуација и тие да се вклучат во борбата.
    Да се почитуваат препораките и за тоа упати апел.
    И останато за политика (нато,избори итн.)

emiliana, smooch, Alishan30 and 4 others like this.
  7. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

И што кажа за избори, ќе има?

cresa-jagoda and smile:) like this.
  8. smile:)

За сега нема потреба да бидат откажани, доколку ситуацијата се влоши ќе бидат одложени.

cresa-jagoda likes this.
  9. pianogirl

pianogirl Популарен член

Луѓе А каква е ситуацијата во Италија да каже некој член што е моментално таму?

10. P.S.love

P.S.love Популарен член

@No Makeup
    Во 11:25 и 16:30ч.

No Makeup and cresa-jagoda like this.
  11. smile:)

@vitamina ни дава инфо секој ден врати се неколку страни наназад за да ги прочиташ нејзините мислења.
    Инаку и едно големо благодарам до неа за тоа што секојдневно не известува и ни упатува апел.

12. Bridget

Bridget Форумски идол

Митинзи ќе има?

13. smile:)

По вчерашната лидерска средба одлучено е митинзи да нема за да се спречи ширење на вирусот.
    Сите изјавија дека ќе се изнајдат нови начини за да ја претстават својата програма до граѓаните

14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

@Peperutce1115
    Џабе се расправаше, кога коментарот не сакаше да го упати кон тебе.
    Ти пиша и самата дека бил за други кои зборувале за дезинфицирање на кваки и клучеви т.е. за мене.
    Јас пишував совет до Дузи, а некој тоа го нарекува глупирање.
    Ама на тој некој јас најмалку му должам објаснување за било што, така да јас ќе продолжам да советувам а кој не му се сака да примени нека не применува.
    Да се расправам и терам некого со сила да применува мерки за заштита, немам намера.
    На крај на краиштата, доволно ми е да знам дека мојата совест е чиста и сум направила се' што е во моја можност за да подигнам свесност и кај други.
    Кој и како ќе си сфати, си е негово/нејзино. :)

Праша Референтка што применуваме за имунитет овој период.
    Ацерола, витамин Д, витамин Б12, свежи сокови, свежи салати, помалку преработена храна и помалку мрсна храна (всушност ова јас скоро секогаш го применувам), здрави грицки (лешници, ореви, бадеми, индиски ореви, пуканки), доволен број на оброци на ден, доволно сон и отприлика тоа е тоа. :)

Воедно многу ми е мило што Кина ѝ помага на Италија.
    Буквално ми се наежи кожа кога прочитав.
    Браво! :f:

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ве замолувам без расправии во темава. Ситуацијата е доволно затегната и така, без тука да се надмудруваме. Дури и да не се согласувате со нешто можете тоа да го кажете со смирен тон и без навреди, така и дискусијата ќе продолжи да тече смирено.
    Ќе следуваат банови доколку се продолжи така.

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

И Ц витамин од 1000 обавезно. Јас цела бременост пијам секој ден и да не се урочам ама толку вируси поминаа и ништо не ме фати. Купете си алкохол за дома ако не можете средства за дезинфекција да најдете, ставете по некој антисептик во влез. Јас само што завршив со бришење на лифтот, вратите, кваките колку толку да помогнам со нешто.

17. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

Вухан ги вади маските и затвора болници. Браво! Значи тоа што може да се научи од нивно искуство е дека за ваков несoвесен и неедуциран народ што мислат дека е паника и казна седењето дома и излагањето стрикно по потреба да се апсат ко кучиња надвор и трпаат у комбиња. Прво културата ни е таква што кога некој ќе излезе надвор не е сам. Второ што маркетиве се пуни од баби и дедовци со деца и обложувалниците, јас нз татко со дете што утакмици уплаќа кога скоро се' е откажано. Трето ако сите решиме да излеземе да се шетаме по улици и полјани крајот нема да ни се фати на никој. Што е бе одвикнати сме како нација да поминеме квалитетно време со семејството дома? Толку ли се отуѓивме? Се испозанесе македонче глуми лудило иде по празни улици у светов и снима како има највеќе *уда да шета по улици дури другите се дома. Што ќе било понатака ако сме седеле дома уште од сега? Ништо нема да биде и понатака квалитетно време ќе поминуваме заедно. А јас да прашам шо ќе биде понатака ако нема болници и ако селектквно се бира чиј живот ќе се спасува? Тогаш ќе мислите ли која пољана ќе ја распослате? Мислам дека поголеми паничари се оние што не сакаат дома да седат не тие што седат дома.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Каде ја гледате таа табелата со нови случаи и вкупно?

19. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Mimmi39, Jana06 and cresa-jagoda like this.
  20. smile:)

Mimmi39, Jana06 and cresa-jagoda like this.