1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.375
    Линк од каде ги црпиш информациите? Може си ставил веќе ам не сум налетала.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.766
    Допаѓања:
    19.854
    Ако мислиш на Скопје таа журката кај Палас..се беше освен добро организирана. Бар другаров што ставаше Инста видеа никој со маски ни дистанца веројатно напиени ... ни редари ни бутур.

3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Од Worldometers :)

На Biljarkata и Abel им се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Не не, на Skopje Unplugged мислев.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.766
    Допаѓања:
    19.854
    Тоа на камник беше да ги гледав сликите беше по протоколи...Ама ова другово е како да ми се смеат во фаца стварно фрустрира веќе.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Имаше некое соопштение по портали дека до 31 декември ќе важеле карантините и тако даље ко кретно за италија кон балкан. Не знам кај читав.
    Најтрагично е што и јас го мислам истото.
    Моите прогнози беа ќе си одам мин за велигден макс другото лето
    Дај боже да грешам.

Кај нас се накачува таму спаѓа и обратно. Круг е.
    За жал....

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Среќа има најави за вакцини доста брзо... тоа дава надеж само :|

На koritsaki и vitamina им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Дозволено е на отворено колку што знам, а концертот на Грашо во Битола беше во Хераклеа.
    Ама сепак можеле подобро да организираат, не да се еден до друг.
    Организаторот имаше напишано дека има само 600 карти пуштено во продажба и задолжително е носење на маски, а многу повеќе изгледаат и не носат сите маски.

На LejlaD, Ahoy и vitamina им се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.375
    Италија ќе забранува влез за Балканци до 31.12? Како бе, јас некаде читав до октомври....

10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    21.675
    Можеби маските биле задолжителни само додека да влезиш и да се сместиш на место. Нема смисла да одиш на концерт со цел да се забавуваш и да пееш и маска да носиш 3 часа. Освен шо нема смисла, не е изводливо.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    А која е поентата да носиш маска додека да се сместиш? Ризикот ти е ист како кога ќе се сместиш ако нема растојание. Всушност, нема смисла самиот концерт воопшто на сред пандемија. Ако нешто е ризик тоа се масовни собири.

На tinka-mace, DAngel, noteforself и 6 други им се допаѓа ова.
  12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    21.675
    Можеби ради гужвата на самиот влез и турканиците.
    Секако кога ќе се сместам околу мене сум со познати луѓе со кои се дружам, со останатите немам контакт никаков.
    Нема смисла ама еве бидна, и било забавно, од луѓе шо слушав кои биле пошто јас не бев.

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.375
    Нема смисла и маска да се носи 8 часа на работно место, па се носи. Едно време кога сериозно се контролираше носењето маски и н аотворено, на кеј трчав со маска зашто џандари застануваа и малтретираа, наплаќаа казни. Летно кино во Кинотека со маски, Скопје анплагд со маски, епа извинете, и на Грашо можеше и мораше со маски

На tinka-mace, dayla, Celltica и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    Извини, ништо лично....ама реченицава ми е мех :D.

Одам на концерт, не носам маска заради тоа што со моето друштво си седам, нема врска што околу мене има 500 души, не сме во контакт :rofl:

На Biljarkata, tinka-mace, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    21.675
    Па не се гушкам и не се бацвам со тие останатите чупче, сосила не разбирате шо ви се пиши очигледно.
    За тебе контакт е некој да седи до тебе во непосредна близина без да размените ни збор? Мхм, океј. :D
    Тогаш значи и на кафе не треба да мрдниме, ни во ресторан пошто замисли не можам да јадам и пијам со маска, а во моја непосредна близина на масата седат други луѓе и седиме така неколку часа. Мислам, мислам, од шо толку уживате да одите контра повеќе не знајте шо да кажите. :drunk:

На redhead му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    Па ваљда чупе на концерт не идеш за да седиш со затворена уста и да го слушаш Грашо.

Ок, еве и ти тоа да го правиш на пример, луѓето на концерти, пеат, се веселат, скокаат, тоа се идеални услови за респираторните капки во кои го има вирусот, така наречените аеросоли да се шират од една на друга персона. :)

На ElenaOfRivendell, H.VAGA, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    21.675
    Да да, баш некој дури пее ќе ме плукни и тие капки ќе завршат во мојата уста,нос,очи. Па ако ми пее мене лично во лице можи и би се случило тоа, вака не знам како некој шо седи зад мене, пред мене или во моја близина ќе ме зарази со капките. Ко досега да не се докажа како се шири вирусот. Тоа често домашните на заразените не се заразени со секојдневен близок конкакт, не па вака ќе се заразат од концерт, нема грешка.
    Ама ајде, доста беше препуквање, баш да видиме колку и дали ќе има заболени од Грашо кластерот.

18. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    Ахам, не се докажа како се шири вирусот досега.

Извини чупе што ти го реметам уживањето. Ама во право си....кога ќе размислам. Што знаат докторите, инфектолози, епидемиолози кои апелираат низ медиумите за социјална дистанца и носење маски, ти си знаеш чупе голема си! :D

На ElenaOfRivendell, tinka-mace, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.410
    Не си во право. Еден од починатите, кој патем беше премногу млад да си замине, не знаеше од кај се заразил. Неговите дома не беа заразени. И во секое семејство има patient zero. Дека понатака полесно се шири, ДА. Што значи, за да се зарази семејството, блиските, доволно е еден да го донесе, од не толку близок контакт. Не знам, само во која земја беше, каде имаше масовно заразување од фудбалски натпревар. Исто е и со концерти.

На tinka-mace, oblace1, Peperutce1115 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    21.675
    Ама тоа шо накурчени полицајци, партиски вработени, одлучиле да малтретираат наоколу за да ја исполнат квотата на казни, не значи дека е правилно.
    Немој да ми кажиш дека оправдуваш извршување било каква физичка активност на оваа жештина со маска на тебе, па и сама си била. Ќе се угушиш. Мене искрено грев ме фаќа кога ги гледам на велосипед со маска на лице на + 30 степени. Не само шо не се штитиш така, полошо си прајш. Ама секој си знај за себе.

@GrimTheReaper Не можам да те цитирам, ама секој си ги сноси последиците на своите постапки. Чим не се забранети такви масовни собири, ќе има луѓе шо ќе одат. Еве јас не бев, пишав.