Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.169
    Допаѓања:
    42.104
    Инаку и брат ми се зарази од колега со кој секој ден беа заедно на работа.
    Ова нема никаква логика ама добро.

Последна измена: 22 август 2020
    На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    2.280
    Организаторите треба да бидат казнети бидејќи свесно не го почитувале протоколот на Петар Грашо?
    Ја незнам со кое право вака се однесуваат.
    Нека бидат Санкционирани, треба да сватат дека ова е Вирус сериозна работа, неможе кој како да се однесува.
    Кај организаториве О свест.
    Ја гледав концерт во Англија, али едно друштво максимум 4 на една платформа, оделена со ограда, падруги до нив на друга платформа, така требаи тука да прават.
    Не можам да замислам па утре на Затворен објект да организираа. Катанга ке биде.

На LejlaD и tinka-mace им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    14.479
    Ваква паника само на форумов има. И пријатели имам доктори, па се гледаме и тие се гледаат со луѓе, не се само во една соба затворени. Дајте малку олабавете на темава.

На burthdaykake, Kitten, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Еднаш имам пишано на темава во врска со ова, не се работи за допазување, мислам дека многу погрешно се толкува работава со стаклените ѕвона и слично. Да се допази 100% никој не може. Ама да минизираш ризик можеш. Има разлика од шетање на отворено и гледање со неколку блиски до свадби, крштевки и присуство на концерт. Знам дека не си била ти, ама ако стварно другарките ти биле, јас би ги паузирала малце контактите со нив зошто ќе ги сметам за ризик. Со тоа минимизирам ризик. Да не зборувам дека ако си допуштиле одење на преполн концерт, тоа е доволен показател дека и во остатокот од активностите не пазат многу :)

На Matea^_^, Peperutce1115, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.375
    Тоа значи дека твоите пријатели би имале предност при тестирање ако е потребно, при лекување ако се заразат, исто и ти. Дружете се слободно.

На Anie93, Ahoy, greenday и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Да, видовме, докторите се најмеродавни во ситуацијава. Да не почнувам колку Цаци има државава и колку лекари што не ги ни праќаа луѓето на тестирање, оти грипче имале. И давање превентива сумамед. Ептен им верувам.

На eli25, Ahoy, greenday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Дали на државна веќе се закажуваат термини или општо на мој термин дали можеш да дојдеш до термин?
    Немам пари да фрлам по приватниве, а имам проблем што више е неподнослив и со месеци го одлагам да го решам.

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.416
    Допаѓања:
    45.429
    Да, можеш.

9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    9.375
    Сега случајно на Ртс видов, Србите денес 8500 тестови, 170 новозаразени, значително помалку отколку кај нас. Не знам на што се должат вакви бројки, гледам и тие се жалат дека мерките не се почитуваат.

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Нит сум пишала нешто за некоја виртуелна другарка нит имам намера да пишам. Тоа што го пишувам тука, го правам и дома и кога излегувам, а тоа е со неколку луѓе со кои сум се видела и се гледам, се гледам на отворено, на дистанца и со маска.

И ти кажав конкретно како можеш да помогнеш да се намали гладот во твојата држава, исто треба да се грижиш за бројот на заразени во твојата држава и да направиш нешто за тоа. Ама продоллжи да пишуваш за Африка и пишувај дека друг е лицемерен не ти.

На eli25, Peperutce1115, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  11. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    simnete si rozevite naocari i videte ja realnosta , lugeto bar poveketo ziveat ko nisto da ne e
    setanja, odmori, koncerti itn
    zarazenosta e na visoko nivo tuku ne testiraat , na drzavno ako cekas pprvo kese izlecis ili umres vi negirajte me kolku sakate ama toa vi e vistinata
    ne sekoj moze da si dozvoli da se testira na privatno i lugeto se lecat kaj maticen paracetamol, antibiotik kako ke proceni maticniot taka zs i na maticnite im e jasno deka termin na drzavno nema ili ke se iznaceka a vo meguvreme ako ne e bas izrazeni simptomite si se setaat
    eve eden tuka bese si pravese uglava so nad 100 dusi i si otide vo germanija i tamu se testriral i pozitiven e a nemal kontakt so 2 ca sto se "oficijalno" potvrdeni
    od kade se zarazil / sam od sebe? abe ajde
    od tie sto bile vokontakt so nego samo eden se testiral na privatno zs firmata platila i pogodete pozitiven e! a dr drugite, drugite nit ke se testiraat nit nisto osven ako nekoj ne pokaze sriozni simptomi i ne stigne do bolnica
    dr muzicka grupa site zarazeni cela nedela svirele vo eden bar ..mislite deka nekogo testiraa?
    a gi ima bar vo moeto mesto 100-na sto ne se testirani i se lecat samo kaj maticniot .. a uste kolku ke izlezat od uglavata ?
    i ponekogas ne stanuva zbor za sovesnost tuku lugeto nemaat pari da se testiraat
    virusot e premnogu razsiten samo ima edna losa rabota to i sto ako go prelezatkoga traen imunitet ne stvara tuku okolu miseci, st znaci zimovo moze pak da go fatat
    a vie uste nosete "rozevite" naocari i otfrlete ja realnosta vo koja sme

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Србите во таа бројка на тестови ги вклучуваат и серолошките тестови, а мислам и контролните, мада не сум сигурен за нив.

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    seriozno?
    da ne repliciram na dr komentari deka ova i ne e tema tuka ama aj
    dali seriozno mislis deka problemot soglad vo afrika e od sega? i dali e toa sto ke sobere nekoj bogat pari i odnese hrana ke resi problemot zasekogas? nema zs nim konstantno im e potrebno a toa e nevozmono. dr e da se pomogne nekomu privremeno koga e vo kriza, no stalno nevozmozno e
    so godini nanazad razni drustva, zdruzenija, crkvi sobiraat pomos , kolku stignuva do zagrozenite dr prasanje e
    nomene se ova mi izgleda ko "zalonistvo" (politika) ..bar denes e lesno moze da investiraat, otvorat fabriki, urbaniziraat sela ili gradovi i otvorat fabriki i vrabotat lugeto pa sami ke si zarabotuvaaat a ne da gi drzat ko zaloznici cekaat nekkoj da se smiluva i odnese hrana.. a i sto im nosat , oriz, mleko vo prav ?debelo nekoj pecali na nivna nesreka ..se ti e toa politika
    od dr strana i po tolku godini zar seuste ne naucija deka uste ne zacnato toa dete e osudeno na glad ???
    a moze mozeda se napravat sistemi za cista voda, moze i el energija se moze da napravat za da otvorat fabriki i vrabotat lugeto ama ne , taka im e "polesno" da izigravaat humanitarci (socest na retki iskljucoci)
    a od treta strana ne gi ni sakaat ko migranti i iselenici
    vinovni se site
    iko za kraj pak ke povtoram ovie deca ne umiraat od glad od kako se pojavi pandemijata, umiraat godini i godini nanazad

На темјанушка и Angie1432 им се допаѓа ова.
  14. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    imam greska zena mu e zarazena na veke zarazeniot toj sto firmata ke mu plati ne e seuste testiran

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    FB_IMG_1598129292582.jpg

На poi, redhead, P.S.love и 6 други им се допаѓа ова.
  16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.715
    Има некоја држава каде што нема корона?
    Да се телепортирам таму мислев:|

На poi, LejlaD, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Има Северна Кореја плус таму демократијата е на многу високо ниво ако ме послушаш ќе направиш одличен избор :D :D :D

На koritsaki, edna_malecka и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Нов Зеланд. :)

На edna_malecka и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Норвешка :D

На edna_malecka и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. LadyMau

LadyMau Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    137
    Северна Кореја т.е. Демократска Народна Република Кореја (сите ги викаат Северна Кореја, но не беа доволно будали да си го сменат името за внатрешна употреба).

На Ева33, LejlaD и edna_malecka им се допаѓа ова.