1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.358
    Допаѓања:
    279.001
    Не знам, претпоставка на епидемиолозите е на работа (ковид центар) моја претпоставка дека имало момент кога сум запалила цигара или коистела тел. а не сум се дезинфицирала.

На LejlaD и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  2. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Не те разбрав, што не мора да значи?

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    62.532
    Јас не сум нулта па ептен ретко се разболувам, дали еднаш во две години, и тоа лесни настинки најчесто што поминуваат за 2-3 дена. :)
    Мислам дека нема врска крвната група и сите треба да внимаваме без разлика дали имаме јак или слаб имунитет, не можиме да знаеме како короната би ја прифатил нашиот организам.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.215
    Допаѓања:
    145.468
    IMG_20200823_163708.jpg

На LadyMau, oblace1, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    38.789
    @Cka Ај, те молам.... Кои мерки? Па зголемувањето на бројките почна додека имаше “мерки" Ќе се лажеме сеа? Сите знаеме како и зошто почна да расте бројот. Да не се повторуваме, глупо е.

На TheDongerino и DAngel им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.975
    Допаѓања:
    265.918
    Чекам да поминат 21 ден од негативен тест, се пријавив за да донирам плазма. Ми се јавија од Институтот и мислам дека после 1 септември треба да ми се јават да одам на тестирање и проверка на антитела. Испитуваат и други работи, дали си компатибилен. На Инфективна ми рекоа да одам.

На green.eyes, LejlaD, Lilit и 4 други им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.169
    Допаѓања:
    42.106
    Истиве овие шо јадат трици се први што не почитуваат мерки, кукаа за полицискиот час, паѓаа у депресија оти не може кафенце да пијат заедно со уште 10 души.

На green.eyes, oblace1, TheDongerino и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Зашто Комисија за заразни болести и сите епидемиолози каде треба да има експерти за ова, сметаа дека полициски час е мерка за при пандемија?
    Полициски час има друга намена и неколку пати е кажана. Можда имаше корист при празнициве, ама цело време, не баш.
    А карантин немавме ние ниеднаш.
    И зошто не се најде еден, еден, ама само еден паметен да предложеше да се ограничи ПРОСТОРНО движењето на народот, наместо временски?

Сериозно, од обични прости и секакви луѓе прочитав попаметни предлози него ли од некои што таму земаат плата за тоа.

Али јбг, отиде све у курац сеа.

Последна измена: 23 август 2020
    На butterfly6223, An-na, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.169
    Допаѓања:
    42.106
    Све забегало.
    Донесен беше нов протокол за контролните тестови и порано излегување на асимптоматските случаи.
    Прашавме полиција кога ни беше дојдена контрола кажаа дека ништо не знаат, да не сме верувале многу што кажале на тв.
    Да де, Филипче не знаел, они знаат.

На poi и Laufinam им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Има објава на влада.мк

11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.169
    Допаѓања:
    42.106
    Може баш линк? не можам да се снајдам.
    Ми кочи се.
    Фала ти.

Демек полицијата ништо не знаела, чекале официјално.
    Ебате неспособните.

Последна измена: 23 август 2020
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743

https://vlada.mk/node/22263

На денешната седница Владата го прифати новиот протокол за изолација согласно препораките на Светската здравствена организација, Европскиот центар за контрола на болести и МАНУ за промена на стратегијата за тестирање и ослободување од изолација за лицата со позитивен ПЦР тест, врз основа на следењето на здравствената состојба од матичниот лекар.

Согласно новата стратегија за асимптоматските лица ослободувањето од изолација е 10 дена од денот на тестирањето, за лицата со симптоми ослободувањето од изолација е 20 дена од тестирањето, додека за блиските контакти изолацијата ќе трае 14 дена од денот на последниот контакт со потврдениот случај.

На LejlaD, referentka, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.405
    А што е со овие што биле над 40 дена во самоизолација?

На LejlaD и Laufinam им се допаѓа ова.
  14. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Тие слободно нека истераат сега гости во три куќи. ;)

На DAngel, nena2010, Cka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Браво Јуле. Се надевам ќе можеш да дадеш плазма.

На LejlaD, Sofi.ja, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Laufinam

Laufinam Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    295
    Изгледа е или пу-пу не важело/не морало или еј, па те заборавивме...:D

На LejlaD, poi и bicycle им се допаѓа ова.
  17. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Од денес званично се откажувам од мислењето дека нешто може да тргне на подобро во оваа наша банана држава.
    Денес си одам од на работа ( за Струга зборувам) гледам гужви низ чаршија, океј. Овие албанциве си одржуваа некој си фестивал кој патем се одржува секоја година, но мораше и оваа нели, смак света е ако не се соберат играорци пејачи и еден куп со извинење глупава маса на луѓе. Знаете што значи игла да нема кај да фрлиш? Ете, буквално така беше. Воопшто не преувеличувам, за да си продолжам по патот морав да минам низ турканици, ама не фала, си го продолжив патот и си свртив по друга уличка.:headbang:
    И тоа повеќе заради тоа што не можев да ги гледам, без маски, без растојание, 200 души.
    Ај Струга што имаме скоро секој ден по 10-15 души, ај што има забави СЕКОЈА вечер, уште фестивали фалеја. Секоја втора кола беше со тетовски или гостиварски таблици.|(
    Ало МВР, уште ќе спиете?
    Ова што се случува кај нас е хаос.
    Од институции, до менталитет, не знам како уште се надеваат на свеста на народот.
    Се виде што луѓе сме, барем властиве малце да реагираа, срамота, пола милион народ не можат да соберат,мизерија. Не дај боже колку Индија да бевме.
    И колку глупаво или песимистички да звучи, јас навистина не гледам излез од ситуацијава во која што се наоѓаме. Освен ако се случи чудо.
    Се одјавувам, ке си ги облечам розовите очила од Вело во врска со колективниот имунитет и преувеличувањето на ситуацијата.:sun:
    Па чак и ќе верувам во вакцините чипирани од Гејтс, петџито и останатите глупости и следна цел ми е да се насочам кон пишување коментари под постовите на Филипче од типот : Ostavetego narodot da zivee dosta befme zatvoreni popustifme psihicki.
    Или: Jas licno znam na od drygar moj zenskamu prv braaced mu dale da potpisi deka ima corona i zel 2000 evra !!!11!
    Некогаш и треба да се прилагодиш на околината за да ти е полесно .
    Со лес.:inlove::hai:

На Ivan4e04, Frosty!, dayla и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    19.193
    Немав некој близок слушнато ама денес чув дека девојка млада со температура, повраќање си се рашетавала, па и нејзините додека чекала тест, па и одела на работа. Добиен резултат позитивен, не верува, она сега била добро и поминало темп. Значиии луѓево се хаос, а во меѓувреме си се измешала. Значи некои луѓе нит ќе пријават, нит ќе кажат контакти, нит ќе веруваат и на тест. Си мислев малце за бројкиве дали се реални, едно друго ама после вакви дешавки се што имам да кажам дел од луѓево се глупаци, себични, неодговорни, жално;(

На tinka-mace, JoyJoy, babydust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.358
    Допаѓања:
    279.001
    Не мора да значи наследување на крвна група, има и отстапки, од двајца не-нулта родители, нулта дете.

20. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Зборот ми беше за конкретната комбинација на крвни групи О и АБ, дека не може детето да има крвна група О ниту АБ. Што значи дека секако има отстапки, во случајов таа е загарантирана.

Последна измена: 24 август 2020
    На Spidy, JuLleE, poi и 2 други им се допаѓа ова.