1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Сигурно.
    Пред тоа добра си беше жената.
    Сношти била супер, ноќеска починала.
    Короната предизвикала згрутчување на крвта и толку :(

:(:(
    Женава си била во добра состојба, не била потребна хоспитализација :(

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.975
    Допаѓања:
    265.919
    Некако како народот да се опушти скроз, како да му е сеедно, исто ко да нема корона, и кога ќе се разболат не пријавуваат симптоми.

@Ahoy мислеш тромб се откачил?

На candy.cane и Ahoy им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.170
    Допаѓања:
    42.122
    Eптен, во мојот град сите да ги тестираат пола ќе излезат позитивни.
    Од муабет со матичната пациенти и барале лекови да им препишат ми кажа дека не сакале да се тестираат за да не биле затворени, а со сите симптоми, лапат парацетамоли, витамини, кога се влошува тогаш бараат чаре а претходно шетаат низ град и го шират вирусот.
    Првин не ми се веруваше после многумина ми го потврдија тоа.
    Баш пред некој период пишував овде за еден што одбиваше да се тестира и седи во самоизолација, минимум 10 луѓе зарази.

На mal.ecka, candy.cane, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. TheDongerino

TheDongerino Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    142
    Со оглед на економската состојба на народот, короната ни е најмал проблем

На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Ја следеле? Значи одма треба да се земе крв на сите со корона и да се следи баш ради вакви работи . Матичните премногу утки прават. Некои не се ни тестирани, ги носат со сатурација 50 на инфективна.

На candy.cane, LejlaD, GirlRose и 4 други им се допаѓа ова.
  6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    4.446
    a koj ke im zima krv nikoj nema da saka da dojde doma kaj zabolen da zeme krv, a nk zaboleniot ne smee do laboratorija da otide :(

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Има протокол за работа со позитивни пациенти кои матичните од х причини не го следат. Сите градови имаат определена болница во која може да отиде пациент на преглед и да ги направи сите испитувања. И болните секако дека смеат да излезат за да отидат на доктор.

Ама и на матичните им е полесно по телефон да кажат пиј сумамед и витамин Ц. Немој да не се заразат..

На candy.cane, GirlRose, noteforself и 6 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.975
    Допаѓања:
    265.919
    Исто е и кај нас. Само јас кога бев позитивна колку не беа во изолација и не се тестираа.

Инаку, мора да почнат да вклучуваат лабараторија при короната. КС обавезно, односно д димери.
    На мене ми рекоа дека и повисоки ми биле.
    Да одам деновиве пак да ги проверам, кај мене ниски беа, ама се исплашив упм.

На candy.cane, GirlRose, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Немаш гајле Јуле, пројдено е време од твојата болест. Првите 10 дена се клучни за позитивен исход. А не, над 30 души да се во животно загрижувачка состојба зошто матичен ги испуштил од рака или оно сами се лечеле.
    Тоа е лошо со вирусов.

мислиш дека си добар и добро се чувствуваш и одеднаш за кратко време се менува состојбата, и веќе е касно.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Другарот што е позитивен, вчера правеше крвна слика, хаос параметри. Од симптоми нема ништо, само темп 37.4 два дена. Денес ни температура нема. И мисли дека е супер, а мора да прима терапија.

На candy.cane и JuLleE им се допаѓа ова.
  11. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    3.564
    Каде правеше? Дур е во изолација или?

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    4.446
    Ne znam sto da kazam veke tolku sum isplasena od se ova, a kraj kako da ne se ni nazira :( a sto e so devojkata od Gevgelija sto se iskompliciralo imala problemi nekoi pred toa ili ne e navremeno lecena? :(

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.975
    Допаѓања:
    265.919
    Мене ова лаборантот ми го објасни, дека со оздравувањето ми паѓале параметрите.

Ова температура значи ја имаат повеќе заразени.
    Кои параметри реагираат? Детево ми е ваљда настинато, кашла, нос затнат, ама кс добра е.

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Да, асален матичен доктор ќе ѕе прати да провериш се.

На LejlaD и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    Каде ги наоѓате тие матични?
    Знам човек што умре од мозочен удар оти не сакаа да го примат 3 дена во болница. Дома лежеше па на третиот ден кога му стигна негативен тест го примија. После умре.
    Знам блиски луѓе со реални проблеми што не одат на доктор оти "не примаат ни итно ако е, а не па за некоја ситница"
    Знам близок човек што е заразен оти помогнал на некој човек кога се срушил пред него од удар, после му рекле дека имал корона, веројатно постмортем дијагностициран.
    Сето ова се случаи од последните 10 дена. Ништо ни од недели, а не пак месеци назад...

На eli25, Biljarkata, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Па така тој позитивниот ќе треба да излезе. Значи за такви прегледи смеат?

На molikaMk и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.975
    Допаѓања:
    265.919
    Мислам да, со посебен протокол. Ама не сакаат матичните да се замараат, инаку треба да те прегледат.

На candy.cane и Tan4ence им се допаѓа ова.
  18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.882
    Допаѓања:
    42.693
    Да, нема што друго.

Ја следеле, супер си била.
    Сношти пред легнување се слушнала со матичната, редовна контрола, треба/ не треба хоспитализација, ама женава си била скрос океј и рекла нема потреба, ништо од симптоми.
    Утрово ја пронашле мртва :(

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    28.419
    Смееш да излезеш за да отидеш на преглед.
    Па тоа викам и јас. Дека матичните не примаат, освен неколку доктори, што се исклучоци. Се штитат од зараза, само не знам зошто учеле да бидат доктори.
    И тие носат најголема одговорност за смртните случаи кај касно донесените на клиника.
    Исто е и со матичната на син ми. Педијатар, не прима буквално никој од март. А главна е на фб како работела во ризик.

На JuLleE, Ahoy и Fifi84 им се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    38.789
    Па јас колку што знам уште е на сила протоколот од Филипче кој што вика лечење по телефон? |( Или нешто се сменило во меѓувреме? :?:
    Па, тие направија се, за да се сведе на минимум посетата кај матичните, и после се чудиме зошто умираат луѓево? И матичниве биле криви?!
    Освен корона, не постои ниту една друга болест во државава и такви се препораките и протоколите од надлежните. Сите други болести се ставени во втор план и се одложуваат се додека луѓето не умрат. И за ова не се виновни матичните :!:
    Јас имав контакт со заразен т.е со двајца во исто време. Со хроничен бронхит сум и кога побарав да се тестирам, ми рекоа дека алгоритмот е таков што ако немам симптоми не можам да се тестирам. И за ова се виновни матичните?

Али еј! Битно Филипче се испофали пред некое време дека на пластична хирургија имало интервенции :^) Тоа што луѓе со канцери ги враќаат и одложуваат, нема врска. Тоа што луѓево не можат навремена дијагностика да добијат, исто не е битно. Коронава е битна. Сите од неа ќе изумреме, па не треба ни да размислуваме за другите болести. И така ќе не пишат дека од корона сме умрени :x

Последна измена: 6 септември 2020
    На prvaB, Konfetka, Hristinakiki02 и 6 други им се допаѓа ова.