1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.404
    Мене најјак момент ми е Носев маска, визир и ракавици.
    Нема грешка.
    Еден немам видено во пандемијава да носи и маска и визир и ракавици во исто време за пазарење во маркет.
    Така да, сите знаеме дека не си носел :$:$:$

Последна измена: 7 октомври 2020
    На thelittle17, Kitten, butterflysk и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Епа и тие што ги гледате позитивни како шетале и работеле може ете немаат кој да им испазари или помогне финансиски.
    А ракавици многу немаат фајде ако си заразен.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    На 4 дена направив од контакт (и тоа близок) други па излегоа позитивни...немам никакви симптоми ништо, само шубе ме фаќа...дали е имунитет, дали сум прележала не сум знаела којзнае, стварно со вирусов нема баш никакви правила...

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    42.139
    Добро, ајде сега распнете ја на крст и да завршиме со нејзе и сите среќни и весели.

Контрадикторна?
    А колку контрадикторност има во тоа - Па како да ги затворат локалите кога некој од тоа зема пари а сите вработени или некој од нив има симптоми ама мора да оди пошто од тоа зема леб и храни семејство, тоа не е контрадикторно?
    Или чекај, друго - зошто да ги затворат локалите иако врие од гужва некој од тоа зема леб? Двојни аршини ту мач м? или како ви одговара така ја вртите? А истиве места се плодна почва за ширење?
    Има некои што мораат да одат болни на работа ама го тапшате по рамо браво хероју инаку ќе седиш дома ќе останеш на улица ако се пријавиш како болен.
    Што е со нив бе?

Несовесно е нејзиното исто ко што е несовесно и фул кафичите и локалите ама нели се мора зошто некој од тоа пари земал а нема врска што не е дозволено.

Пошо тука нели сме сите Мајки Терези и почитуваме.
    И да, ќе продолжам да пљукам по оние кои свесно во време на пандемија прават свадби, веридби, дипломски и родендени и се собираат по 90385946 души у една просторија иако знаат дека не е дозволено ама нема веза пола од тие што и се нафрлија на девојката се први шо идат на собиранки ама па шо знам јас, ете не сум во право.

@Black girl нели ти се исмеваше за вирусот?
    И ќе те замолам не знаеш како е кога имаш заболен дома.
    Кога бевме во самоизолација, никој ама никој не ни помогна и не се понуди, оставени сами на себе бевме.
    За жал во мојот град немаше опција за онлајн нарачка па се снаоѓавме како знаевме.
    Среќа имавме залихи на храна па истуркавме некако.
    Сите бегаа од нас и пуштија муабети, ама нема да зборувам за тоа пошто јас ништо не знам.

Ај нема да се објаснувам.

На Ygritte, Stephen Amell, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.007
    Немам чуено ниту прочитано некој од маркет да се заразил.
    Ама кога не кажуваат транспарентно, пак ќе се вртиме во круг, т.е. ќе претпоставуваме, аха, заразени од пазар, од леблебиџилница, вирусот скокал, во парк шетал, на зелка преживувал... Близок контакт, 20 минути, респираторен вирус... Растојание, маска, сапун. Толку е.

На Nausicaa, lovemme, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  6. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Распнувајте бе, и онака шо друго у животот имате да праите ? 8)
    Пишав како сум се заразила, а доказ дека не сум заразила никој јас ќе бидат тестовите утре на тие со кои сум била в близок контакт.

7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    И Цаца никого не зарази па тоа не значи дека не треба да одговара. Мислам со доби она казна де.
    А знаеме реакциите какви беа за неа.

На WildMk, tina2018, СуперДевојка и 2 други им се допаѓа ова.
  8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.680
    Допаѓања:
    64.801
    Прилеп болницата е преполнета.

Ќе се бара да ги носат Битола таму да лежат, ваму кај немаат лекари, од тие што 4 што ги имаат, 1 е позитивен.

Ужасен ден денеска, стварно не сум паметна што да напишам. Не дека не сум се видела со пријатели во последниов месец, маска носам секогаш кога сум на затворено и гледам да држам дистанца, ама не дека досега немав моменти ради непретпазливост да сум можела да го закачам. До Август не бев искочена од дома, после тоа почнав полека да се гледам со луѓе.

Не верувам дека ниту еден од нас не остварил контакт со близок или со пријател од како е почнато ова. Август, Септември се подопуштив, време е пак да се стегнам и да не мрдам од дома, освен на работа заштитена со заштитна опрема.

Ужасно, не знам стварно друго што да пишам. Пошто никако не сум во право и правилна стратегија за олку расширен вирус не знам.

На Nausicaa, senjorita-v, neno0o и 6 други им се допаѓа ова.
  9. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Да јас бев сигурна дека сум болна од корона како Цаца да, бреј смешки.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.007
    Burn the bitch :devil:.
    Ти таму во зелките си фаќала, не се вади сега, близок контакт, ова она...
    (facepalm)

Да го повторам прашањето што го прашувам периодично-оти бе во Кина нема есенски бран? Мнмн:^)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Мор си иам у киселото ја зелка цело буре на тераса наложено :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    А што ми вртиш мене муабети за двојни аршини? Ако си ме читала во темава ќе знаеше што мислам за гужвите, локалите и сите останати ср*ња. Исто и за болните што кријат и одат на работа па шират на луѓе што мора да одат на работа а инаку пазат.

Бранете се, тапшајте се по рамо, ама немојте да плукате по се и сешто зашто сте исти како нив, а може и полоши.

И да, таа што ја браниш повлекла тон луѓе во изолација. Тоа од што пишува дека максимално пазела.
    Абе да се чуди човек на бисериве.

На butterflysk, tinka-mace, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.337
    Дали чекаше за тест или резултати кога беше?

14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    42.139
    @ivi1987 дечко и ја заразил неа ако читаш а со тоа повлекол и други.
    Инаку за тебе не кажав дека си скокала за локалите ама има некои што ептен се припотресија за локалите а го напаѓаат девојчево.
    Како и да е, не и ја оправдувам постапката.

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Ти не си слушнала ама вработена во Стокомак се заразила на работа. Не скока вирусот, ама ти дишат луѓе што си пазарат без маски или со маски напикани у врат.
    Застани на каса во Кам или Стокомак, чекај 20 минути од што има страшни гужви и некоја стока што не знае за маска и дистанца ќе ти дише у врат. И пошо е респираторен вирус ќе ти го пренесе ко од шала.
    Исто ко што во канцеларија се зарази девер ми. Не си дишелњ у врат, ама не носеле маски заразените а девер ми праел стави-вади и си се зарази. Јбг, не скока од биро на биро ама сите дишат внатре.

На Nausicaa, senjorita-v, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.366
    Допаѓања:
    279.023
    Не знаеа колку ќе чекам за резултат, ама уште пред да се тестирам имав отворено боледување. Така што на крај имав две различни (едно дур чекав тестирање - еден ден и уште едно кое беше фактички со решението за самоизолација покриено - 30 дена).
    Од моментот на симптоми (и пред да се тестирам) не мрднав од дома, тоа е поентата, освен кога нели, физички морав да одам да се тестирам. Исто и изолацијата ми ја "прекинуваа" за да одам да се тестирам два пати - контролно. Пред тргање и по враќање морав да се пријавувам во МВР.

На Nausicaa, senjorita-v, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Прочитав, ама самата си се заплетка. Максимално пазев, па не знам од кај ова, па неколку души ради близок контакт ми се во изолација, ради мене, па дечко ми си беше на кошарка и другар ми од шишето му се лигавел.
    Па на крај ќе испадне, немав дома нишо за јадење, па си тркнав до ресторанче да кснам нешо.
    Не си пазела, си се заразила. Крај, нема потреба од вртење и праење на тошо.

На Nausicaa, butterflysk, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    8.397
    Ти си комедија жива.
    Пред некој месец тука филозофираше како морале да се отворат граници, не можело вечно затворени да бидеме, бла бла...пошо твоите требало да се вратат од странство на одмор па пак да одат (затоа и не те боли кур кој останал без работа, мама и тате праќаат пари, тоа е битно, а у Мкд се нека се затвори)

Сеа по 3 пати у денот млатиш празна слама како никој не почитува мерки стока народ, карантин, полициски пак треба, леле вчера 156, лелел денес 195, ете ви реков јас што ќе биде, бла бла абе се утепа од критикување и верглање ко југо у јануар, ама затоа сеа се потепа да ја браниш цурава шо се закренала со Струмица по патики, а после и по маркети, пошо нели никој не може да и испазари, ниту пак постои достава.

На Kitten, Purplelilac, butterflysk и 11 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.410
    Многу вработени по маркети ги држат маските под нос, или носат крајно лабави маски. Да биле соодветно ставени, не би биле под ризик.

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Знам Каме, тоа е процедура што мора да се заврши. И девер ми мораше да оди до Сингелич до пултот за тестирање. Ама не одевте по маркети, макар и со маска.

На tina2018, CameliaMiller и candy.cane им се допаѓа ова.