1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.767
    И со овие бројки како се организираат тури во Истанбул за викендов? Прашање кое ме мачи...:?:

На Harper, happygirl, candy.cane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Значи во Дебар само еден и единствен човек има на 65 годишна возраст? Вауу, не сум знаела.
    По некоја случајност и јас и ќерка ми бевме на инфективна сега скоро, и доктори и сестри беа со маски. Има ред и не може да влезе човек внатре и да се рашетува. Докторот пред да ми ја земе книшката прво дезинфицираше раце, чисто колку за информација.
    Имаше луѓе што сакаа да остават лични работи за пациентка што лежи од корона, само еден смееше да влезе и да ги остави работите на масата до сам влез ставена.

Не верувајте, ама од вакви рекла-казала чешма муабети ми се лоши.

Нека не те чудат бројките, од денес почнав на работа и 90% не носат маски во затворен простор.
    До сега можев да пазам, сега иако сум со маска 8 саати, колешките ми дишат у врат без маски, киваат и кашлаат без да стават рака.
    Ништо чудно да се заразат со вакво лњфтерно однесување.
    Во Центар е хаотично, преголема гужва е и никој не носи маски.
    Поминав од градинката кај син ми, во дворот седнале на куп сите негувателки и си муабетат а децата од сите групи на куп се гушкаат, трчаат фатени за рака заедно и си дишат у фаца.

И да, баш ме заболе кој и колку се меша, ама веќе толку е раширено што и ние што пазиме и мора да одиме на работа ќе го јадеме стапот.

На candy.cane, emiliana, tinka-mace и 11 други им се допаѓа ова.
  3. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Ах, дај бе Филипче карантин за викендов, се излеа Скопје пак накај Маврово, Охрид и Берово.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    Дебар милионскиот град со 13000 жители преку сила, и тоа сите заминати ако се вратат, па се убија луѓе од умирање да не можеш некролозите да ги дочиташ.

На Harper, fana и Cka им се допаѓа ова.
  5. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.767
    И зошто толку се запнале со кафиќиве и рестораниве кога никој не го спомнува јавниот превоз во кој освен два-тројца како мене и шоферот никој не носи маска и се гураат едни во други.
    Edit: И гужвите пред банка секој работен ден

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    И сериозно има некој што чита некролози само за да си потврди дека човекот што го кажале на телевизија е човекот што не умрел од корона? :?:

Па и родител да ми е, не би го правела тоа искрено.

На candy.cane, СуперДевојка, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    49.358
    Јас да прашам оти не сум паметна веќе и не знам што да правам. Нареднава недела имам закажано ехо на дојка во поликлиника Железара, таму обично гужви нема, ама ете пак ми е шубе, докторот ќе ме гледа едно 15 мин. Немам правено долго време и затоа закажав :( лани кога беа морбилите откажав па после термин додека начекаш на државно.. Би оделе ли вие? :?:

На LejlaD и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Ќути ќе ти скокат дека паники креваш.
    Како тоа нема доктори и кревети?
    За толку слаб, а според некои непостоечки вирус, паники ќе креваш?

Сите знаеме дека кафеани и кафичи не се проблем туку куќни слави и собири...Ама ќе се правиме наудрени.

На candy.cane, Waverly Raven, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    45.531
    Оди си, нормално и докторот и ти ќе носите маска.

На buba4e89, anastasijaki и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.088
    Јас само кажав што виделе и како било. Нема потреба од расправања и отварање непотребни дискусии. На крај на денот секој си верува во што сака. Имајте убав ден. :)

11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.369
    Допаѓања:
    279.065
    Па еве, не знам која мерка да се донесе, немам идеја најсериозно.
    Штета мене никој не ме прашува, ќе го убиевме корона до сега, ус пат и демократијата.

На fana, candy.cane, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.174
    Допаѓања:
    42.150
    Сакав да го свртам почетокот на постот малку на шала ама ваму има и такви што ќе ти го свртат муабетот како ќе им одговара па затоа решив да си ќутам.

Ништо, ама ништо не може да ни се погоди нам, баш сакам да видам какви мерки ќе измислите вие.
    Дека се катастрофа, се, ама да немаше мерки ќе цвилевте зошто нема.
    Крајот не се наоѓа.

Бројкиве се алармантни, колку и да внимаваш не можеш да довнимаваш.
    Има и од тие што веруваат во разни теории дека вирусот не постои, и за тие исто ќе молчам.
    Вчера додека бев во маркет си влезе дечко без маска, си испазарува, вработената ништо не му кажа, а дистанца уште помалку држеше.
    Решив веќе никој да не пријавувам зошто сите те сфаќаат лошо и те гледаат ко да им имаш убиено фамилија. Секој на своја одговорност.
    Разно разни вакви примери има.
    И да, не гори само Скопје, тука се и Кочани, Берово.

Премногу се опуштивме, народ умира, болниците се преполни, не сакаме карантини, не сакаме полициски часови ниту маски на отворено а веќе многу од земјите го воведуваат истово а само ние сме тука многу нежни и се нешто ни пречи и до слави на некому му е дојдено.

Друго немам што да додадам.

На Bela Vela, tinka-mace, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.944
    Па сериозно се гледа дека ден немаш живеено во мало место.
    Не викам дека верувам во приказната, лично знам тројца во исти ден што починаа од мојот град и нема мртов случај од корона уште таму.
    Ама мене ми е смешно колку ви смрди привилегијата, колку радо би да им се скрати на другите смао вам да не ви се крати.

Не, Скопје да не се затвара, таман работа просторно да се ограничи ширењето на вирусот. Таман работа да им се забрани на Скопјани за продолжениот викенд да се расшетаат. ама строго направете комшиска стража во малите места кај што има големи броеви полицајци на глава на жител, кај што луѓето и онака од казните се пазат да почитуваат оти немаат за казни. Направете да не можат кај најблиските да идат што се цело време заедно за да не ги казнат. Што се помириле дека ако фати еден ќе се "семеен кластер".
    Се гледа дека надвор од голем град не сте биле оти блага веза немате каков е животот по малите места, дека различно фукнционираат заедниците, дека си помагаат и дека се целини.

На Harper, fana, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.369
    Допаѓања:
    279.065
    Отпусните писма (и цели истории) се кварцаат 24 часа во посебна меѓу-просторија, пред воопшто да бидат предадени на администрација.

На nena2010, LejlaD и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Епа тоа е, џабе се сите мерки, тоа и јас го зборам. Знаеш она акл со инка не се тура?

Полициски час кога беше уште живеев во стан, знаеш дека цела зграда на гости си идеа едни кај други? Лифтот не застана. Пред влез сите пензионери си се собираа. И што дека беше мерката? Да не зборам дека се напикаа по 100 луѓе по викендици.

Многу порационално ќе е стварно да пуштат инспекции секаде, па и по фирми, оти една фирма не знам од овие каде што се оди физички на работа кај што се носат маски активно. Ама што дека кога Петко е врзан со Курто, Рајко со Мурто. Знаеш колку бремени жени одат активно на работа? И колку фирми работат физички зошто газдата сметал од дома немало ефективни да се?

Ете ова да успеат да го регулираат, барем одењето на работа во смени и слично, доволно голема работа ќе завршат. Ама тоа на куково лето кај нас. Оти ризикот на тие што се пазат е таму кај што мораат да одат. За тој шо му се иде во Мош искрено ме заболе, се дури не седне до биро на некој мој близок. Јбг, не се мали деца. Ама друг ќе настрада од нив.

На candy.cane, LejlaD, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.216
    Допаѓања:
    145.488
    Јас вчера требаше да одам на магнет се исплашив и откажав.

На anastasijaki и mira.mira им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.369
    Допаѓања:
    279.065
    Да, да, сигурно не носат маски на инфективна.
    Еве веруваме.
    Свашта.

На ivi1987, redhead, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    6.015
    Мора од нешто да се прават пари и да се живее, ако гледаш така баш сега им текна да отворат граници, се обратно прават.

На Lollipop_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    334.997
    Јас минатата недела правев компјутер на глава, ехо на срце, екг.Тоа шо мора и е битно нема откажување. Да одиш

На mal.ecka, candy.cane, anastasijaki и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Рушиме рекорди ама луѓенца од утре до 12 имаме Викенд без ДДВ. Треба да го прекрстат Викенд без ДДВ ама тоа не е се ви следува гратис корона 2 во 1 :clap::clap::clap::clap: