1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
    Не е само Шведска, види ја Франција како се слика со 25.000 заболени.

Мислам :x

На LejlaD и green.eyes им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.075
    Допаѓања:
    128.410
    Сега Ремдесивир не чини?? А нашиве ќе го набавуват?? Господе боже.

3. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    @nena2010 znam ne sum ni jas tuku dr strucni lica poinaku kazuvaat a so ogled deka i letovo go imavme nekako logicno e da poveruvam vo ona sto pisav (za sebe si velam, ne nametnuvam mislnje)
    licno se nadevm ke iscezne ko negoviot predhodnik ili oslabi do stepen da ne bide opasen ko nastinka (neli i nastinkata spaga vo korona virusi) no nz nevozmozno e da bide ko sezonki grip (ne se od ista grupa virusi)

4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Нашите ќе го набавуваат преку ЕУ, арно ама 90% од залихите ги грабна Трамп, сега Европа чека нова достава :|

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Којзнае колку луѓе чекаат термин за тестирање и ќе прележат без тест.....
    Сестра ми работи во банка, но вели дека носи маска постојано, немала контакт со некого освен нас без маска, ниту била на журка и слично....последен пат беше на работа минатиот петок, потоа од викендот до средата на планина, со другарка сами. Во вторникот таму симптоми на настинка, мислеше од ладното по планините, гребење на грлото, омалаксаност и баш чувство на настинатост, болку во мускулите....беше и на преглед кај матичната во средата, и дала амоксиклав и и рекла класична настинка, сестра ми денес го загуби чувството за мирис, помалку е омалаксана, но не мириса ништо, од утрово кашла повремено (како со секрет така опиша) и чувствува топлина на градите. Почна да пие цинк, д3, витамин ц....
    Прв слободен термин за тестирање преку цјз е на 24ти октомври, утре ќе закажуваме на приватно, најверојатно е позитивна....ме плаши топлината во градите, ништо друго....
    Мајка ми истовремено е настината од понеделникот, уште не и поминува, омалаксана, повремено тт, друго ништо...и за неа нема термин, но за неа бевме уверени дека е настинка бидејќи нема контакти секојдневни....

Патем Систина го отворија инфективното одделение?

На CameliaMiller, LejlaD, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    261.120
    Ама во Шведска биле со полесна. Значи нема правило.

Кај нас изгледа никој не пази откако ќе прележат па затоа толку случаи има.

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    28.196
    Ок. Не се сите. Многу се.

Прашај ако сакаш на инфективна зошто бараат детално испитување на брисевите на повторно заразените кои лежат со тешка слика.
    И да, за се што пишувам тука сум добро информирана.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.940
    Или тоа или неоздравени ги запишуваат во излечени, па кога се влоши "пак си фатил"

Ако има некој имунитет, колку и да не пазат нема да го фатат пак. А колку што сфатив како нас не е потврдена реинфекција, туку само се претпоставува дека е реинфекција.

За да се потврди треба двата бриса да се споредат за да се докаже дека не е истиот вирус.

На LejlaD и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    28.196
    Јас имам другарка со ковид симптоми и она и детето и маж и. Матичната им вика дека е настинка. Јас сум сигурна дека е ковид. Седат дома, и ќе прават тест за антитела кога ќе им падне темп. Којзнае уште колку вакви случаи има непријавени.

На fana и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Матичнава на сестра ми го смени ставот, не е веќе убедена дека е настинка после ова денес, општо задоволни сме од неа, ама нема термини....
    Познаник од источна Македонија, си шеташе цела недела нормално без вкус и мирис, други симптоми не, не сакаше да се тестира, му помина и толку....раширил зараза.
    На колега па жената, сите симптоми ги имаше вклучително и изгубени мирис и вкус, негативна излеззе...хаос.

На buba4e89, Ahoy, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    261.120
    Еве пример, дечко пред 3 недели излегол од изолација, прележал корона, вчера пак тест и пак позитивен. Имал некои проблеми со синуси. Ова секако не е реинфекција туку недолечен.

На Ahoy, fana, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.542
    Допаѓања:
    261.120
    Братучетка ми летото со сите симптоми, болка и тежина во гради, кашлање суво, омалаксаност, болка во телото, излезе негативна. Она е убедена дека и е неточен резултатот. А и ртг правеше и бронхит во заминување оти додека да и стигнат резултати ја ставија на сумамед.
    Бевме преплашени за нејзе, губеше воздух.

На eliesaab, mal.ecka, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Intel258

Intel258 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Kako moze so 18 zaboleni so Kovid 19 da ima policiski cas,zabrani a sega so 500 da nema nisto,ne e sfatlivo....

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.505
    Допаѓања:
    120.329
    A синуси се симптом на ковид? Мене ме болеа пред две недели и затнат ми беше носот и не осеќав мирис и вкус ама па ништо друго не ми беше. Само силната главоболка од синусите и носот затнат ептен и не осеќав мирис и вкус ама немав температура и не кашлав.
    Матичната ми рече не е корона и ми даде амоксиклав и серапептазе и ми помина :|

На LejlaD и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.398
    Морам да те прашам, што е тоа поради кое ти си сигурна дека е ковид, а матичната вика дека е настинка, зошто имате несогласување со докторката?

17. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.406
    Што генерација проклета ќе бевме. Кога мислиш дека се си преживеал, изгледа ќе да не си. Земјотреси, поплави, војна и сега пандемија во невидени размери.
    Колку само животот ни се смени од корен. Да бегаме и од ближните, да заборавиме на бакнежи, прегратки, еден обичен поздрав со рака. Изгубени контакти, оддалечени пријатели. Купување на маски, па уште се радуваш кога ќе најдеш некој топ дезен.
    Единствено да остане растојанието од 2 метра во маркет.
    Другото нек иде у к**ац веќе.

На dunika, Hellobeautiful, eli25 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.895
    Допаѓања:
    275.617
    Јас имам хронични синуси, и сега пред 1 месец бев на панцеф и капки... не би рекла дека е ковид, цел живот со нив имам проблем.
    Се среди со аб.

На senjorita-v, LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.792
    Затоа што сме банкрот!! А уште еден карантин ни кредити ниту од ммф ,ниту од асветска банка не не спасува

На azelea, LejlaD, Intel258 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.075
    Допаѓања:
    128.410
    Тек ќе биде интересно сега кој настинат кој со ковид.. разлика минимална.. А кој знае колку асимптоматски го имаат а не ни знаат.. Државно не се тестирааат, нема народов да иде приватно. Така да по мене овие бројки не се ни реални. Кој знае колку се всушност позитивни..

На noteforself, azelea, fana и 3 други им се допаѓа ова.