Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Ги спомна ли Филипче оние 200 души кои можно е да се заболени од директоркава? Кога ќе има информација за нив?
    Ептен ми е жал за женава од Дебар. Се надевам дека ќе и се нормализира состојбава. И они грешка направија ама ај...битно е да се излечат сите сега.

На H.VAGA, Irreplaceablee, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    225.579
    негде прочитав дека Србија забранила извоз во наредните 30 дена...
    ако е така гитла по брашно сите...

На emiliana, shz, smile:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.162
    Повеќе штета ќе се направи дур да се изедуцираат сите, отколку едноставно да им кажеш да мијат раце доволно пати во денот. Тогаш нема да мијат раце зошто ќе мислат дека опремата завршила работа. Треба да ја знаете и психологијата на обичниот човек, а не да се надмудруваме.
    Вчера на пример видов на жешкото неколку со ракавици за ладно... како да ви кажам... Не сме експерти за кризен менаџмент!!! Не едуцирајте погрешно, зошто вие сметате така и зошто вие имате доволно образование за истото.
    Факт е дека не можат сите да бидат идеално заштитени, ама се оди на варијантата на минимален ризик.
    Ако ти се осеќаш спремна и одговорна да едуцираш соодветно 2 м кои перфектно ќе те разберат - изволте.
    Така да, миење раце и санитизирање со гел цело време - едноставно, кратко и доволно.

На Thallia, Tajnaotrovna и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Женава колку што разбрав со сопругот биле на шетање. Пази живот да ризикуваш ради шетња. А колку што успеав да го слушнам не кажа. Тек за недела ќе почнат ко печурки да никнуваат. Е тек тогаш ќе биде апокалипса.

На cresa-jagoda, emiliana, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.622
    Башка може палачинки ќе прават, тие лесни се за правење :D

На candy.cane, Dust, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    42.020
    А како без маска да работиш со луѓе кои може се потенцијални носачи на вирусот? Ќе ти кивне, ќе ти се накашла ? Значи маски треба да се носат, секако соодветно без допирање со раце на истата.

Последна измена: 14 март 2020
    На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Точно е кажаа на вести на канал 5.
    Некој тука на темава уште порано алудираше на ова со увозот дека се ќе оди отежнато, ама некако сите на шала тогаш си ја тераа. Ете доаѓа и тоа, лека полека.

На темјанушка, Love 83, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Повеќе ми е тоа што лажеа дека само со брат и биле во контакт, а они изгледа цел Дебар го прошетале. Колку се вкупно заболени во Дебар?

На candy.cane, Doozy, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.162
    Очите ти се изложени над маската, микро честици се шират.
    Мислам дека доволно сите слушнаа дека треба да се кашла и кива во лакт, а не намерно некому у фаца.
    Не драматизирајте.

На Waverly Raven, lovestoneddd, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Тоа што народот не сфаќа не значи дека треба да престанеме да едуцираме, си слушнала за тоа 10 ќе слушнат 5 нема да го сфатат сериозно 5 ќе се замислат од нив 2ца ќе применат? Така се функционира. Некој ќе разбере. А тој што нема да сфати и стави маска и отстрани како што треба нема ни раце да измие како што треба. Па ај да не кажуваме ни дека треба раце да се миеме. Ајде јавачи на апокалипсата јавнете зошто народот се освестува после трагедија, не ја спречува истата. И за крај човекот учи од пример.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.596
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2961246907265777&id=120291344694695

"Ве носиме во Бергамо за да подобро ја сфатите ситуацијата на Италија и Бергамо, за да сфатите всишност колку само е најсерозна ситуацијата."
    Се зборува од гробиштата, ај вака на кратко, на секоја пола саат пристигнува тело за кремирање, печката работи 24 со 24 часа секој ден, нема повеќе место за да се стават и класифицираат па ги носат во гробишта на една црква, на секој пола час кола, на секој пола час тело за кремирање.

Како што можете да забележите не се прави погреби ниту ништо, мртвите луѓе никој не ги гледа, едноставно ги класифицираат кремираат и копаат и тоа е тоа без никого.

На Ivan4e04, Love 83, verymuchso и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.162
    Па точно тоа ти го зборувам. Ама начинов на кој ти кажуваш, ќе помогне во ширењето зошто е покомплексно од миењето раце.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.094
    Допаѓања:
    225.579
    Зборевме тогаш што ќе се деси ако дојде до ова.:|
    Тек сеа следи паника:|

На Tajnaotrovna и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  15. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Лилит ај жити се како ќе се пренесе ако викаш дека треба раце да се мијат? И со раце ако ја фати контаминирана кога ќе ги измие ќе се отстранат. Или пак доаѓаме на исто ако не внимаваат секако ќе се заразат и ќе пренесат на друг.

16. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.167
    А како да купат маски кога нема, луѓе испокупуваа по цели кутии маски, без разлика дали им треба или не, и дали знаат да ги користат или не, па сега нема за тие на кои стварно им треба.
    А нешто слично се дешава и со прехранбените продукти, од тие што можат пекара да отворат со залихи брашно, ќе нема ни 5 кила за другите.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.162
    Добро, ај у право си, ајт.

18. Mrs. Lovett

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Нигде не даваат цели кутии маски. Кажи ми жити се во која аптека даваат цела кутија?

@Lilit Зрел одговор. Како и да е не барам некој да ми потврди дали сум у право или не. Мое е да апелирам твое е дали ќе прифатиш и ајт можеш да си викаш на твоите.

19. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    42.020
    А ти мислиш дека старине ќе стават лакт кога кашлаат и киваат?
    Ко да не го знаеш нашиот народ сега. Да не се праиме будали.
    Оној ден еден носот си го исекна со рака, си го избриша од панталони па пари ми подаде.
    И ти ќе ми кажеш да чекам јас од таков да слуша препораки, да мие раце и не ми кашла во фаца?
    Ако не сакате не носете ама дајте не убедувајте други дека е погрешно да се носат во момент кога пола свет е со маска на уста.

На Love 83, Stephen Amell, anastasijaki и 3 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.231
    Допаѓања:
    181.622
    Јас купив пред еден месец цела кутија, пошто бев болна. Може сега не даваат.