Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Купи си филтер срц, не е скапо ич и во секој момент ќе си пиеш чиста вода, да не мислиш дали има или се потрошила водата во маркетите. Ние втора година по ред го котистиме и сме многу задоволни.

2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Одма во самоизолација да биде или пријави го. Таквите можат да бидат преносители на вирус. И озбилно нека го сфатат.

3. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се знаат резултати за тие што се тестираа во Битола?

4. piksooki

piksooki Популарен член

IMG_20200314_163335_302.jpg Знаеме тука дека има личности на кои не им е гајле. Ама искрено што сум јас крива ако вас не ви е гајле. Јас или некој друг? Ништо не ви е ако седите дома додека да потрае ова. Јас имам 21 година и веќе две години не сум излегла повеќе од десет пати од дома. Да можеби моето е затоа што немам со кого но сепак сум жива. Знаеме дека сте многу јаки и дека не ви е гајле за вас. И мене не ми е не се ни плашам ама знам луѓе кои се плашат. Знам луѓе чиј живот може да згасне поради оваа болест. И покрај тоа што ми е досадно дома и сакам да правам нешто јас сепак избирам да бидам човек.

5. Herrera

Herrera Популарен член

И јас се прибрав.

Нека им стојат твоите зборови и да ги научат форумџиите како оче наш за да се смират како што сме јас, ти и уште неколку членки. Штом си здрав и со јак имунитет, не е опасно.:muscle: оти погрешно сфатиле дека сите ќе умреме од корона вирус , исплашени се :worried:

Исто и тука беа сите излезени, во маркетите на големо се пазаруваше и сериозно нема повеќе тоалет хартија. (facepalm)

Изгледа тие што се одлучија да се изолираат ќе јадат и ќе серат само оти нели надвор бомби паѓаат :D

А колку убаво надвор, чист воздух , човекот е дел од природата и колку е мизерно да се изолира насила .

Да бидеме искрени, вие не сакате да си признаете ама човек може да се разболи ако седи затворен дома со денови.......си треба прошетки во природа, ем ќе се оттргнете од мисли.

Ај да одам да правам сутлијаш.

Бидете умни и едвај чекам да почнам да ве читам во позитивно расположение.

Гушки :hug:

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Па како превентивно ги тестираат 2цата доктори од дебар?

cresa-jagoda likes this.
  7. Fifi84

Fifi84 Популарен член

пасигурно биле во контакт со мн.заразени и тоа во подолг период.ги тестираат зашто прегледуваат пациенти и можат да го шират.мн. јасно е дека медицински кадар мора да биде под по строг режим што не е јасно

8. Fifi84

Fifi84 Популарен член

едниот е доктор другиот е лаборант

cresa-jagoda likes this.
  9. Annora

Annora Популарен член

Мислам дека од Министерство за здравство веќе докажаа колку сериозно се пристапува кон ситуацијата со вирусот, така да не гледам потреба да го преиспитуваме бројот на луѓе кои се тестираат. Тие најдобро знаат кој треба да се тестира, а кој да се стави во карантин па нахнадно да се тестира ако има потреба. Не знам зошто се оптеретувате со такви работи.

10. No Makeup

No Makeup Популарен член

Друга ствар што ме плаши како ова ќе влијае кај анксиозни личности а посебно кај оние со опсесивно компулсивно нарушување,како што сум јас ? Јас работев како собарка ,па дури и коса ја пребришував со ракија:$ а сега се фаќам како секој портокал темелно го мијам... :|(facepalm)

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Вие што се тешите дека вирусот не е опасен за здрави луѓе, немате никој близок со хронична болест или близок постар човек или па воопшто не ви е гајле за другите за кои е вирусот поопасен? И од од кај сте толку сигурни колку ви е вас добар имунитетот, м?
    Помалку паметни правење и помалку себичност.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

сите лаборанти, дијагностичари и доктори кои се одговорни за лаборатории се тестираат од време на време за болеста која ја работат.

13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

А што треба да прават ?
    Те молам појасни ми.

Herrera likes this.
  14. Dust

Dust Game Over

Мислам дека епидемиологот е оној што го збореа дека бил во контакт со тие од дебар, кога се пожалиле на симптоми..
    А бидејќи се во контакт со свашта не е чудно ниту поради претпазливост да се тестираат. Особено покрај толку заболени кај нив во дебар

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Да не се тешиме со: мене ништо не ми е, ќе правам што сакам, туку сите и ризични и неризични групи да следиме исти препораки.
    Затоа што гледам и околу мене таков менталитет и тука на форумов.
    Не треба ни апсолутна паника, ама игнорирање уште помалку.

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Кај мене во населба никој не носи ништо :(

17. honest girl

honest girl Популарен член

Ова размислување е себично така само се пролонгира ширењето и времетраењето на епидемијата, се апелира да се воздржиме од кафиња и собиранки за колективно добро можеби јас и ти сме имуни на вирусот но има некои кои не се, нечии мајка, татко, баба, дедо, сестра...

18. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Според мене кафичите воопшто не треба да работат, а не ова со скратено време е безвезе...
    исто така и моловите како рамстор, сити мол, џамбо треба да работат само по 2 саати на ден ете ако нешто треба да се купи а не вака по цели денови...

19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Во право си ама за жал тука треба казни да почнат да лупаат за да им текне дека треба да следат препораки.

queen19, Herrera and Angie1432 like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

У реду е тоа. Се кажа дека превентквно не се тестира дека дур нема симптоми, нема болест. Еми овие како?

cresa-jagoda likes this.