Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    9.332
    Имам колега кој мислам дека спиеше со маска и ракавици. Менување,дезинфицирање и ене го денес позитивен. Така дане е мерило тоа.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.873
    А на работа се инфицирал? Оти ако не, тоа што на работа пазел, не значи дека после работа спие со маска и дека неговите дома исто толку пазат. Исто, многу зависи дали другите во просторија со него носеле маски и каква маска носел тој.
    А и секако дека не е мерило, не е дека 100% заштита постои, целта е да се заштитиш максимално што можеш, инаку секако стои дека можеш да се инфицираш.
    Ти реплицирам зошто по малце звучи како сеедно е дали носите маска и пазите.

Последна измена: 1 ноември 2020
    На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Не,не ако сте ги гласале сега "добро" прават ќе побара некој амбулантни возила, власта културно им вика нема.
    Да ги гласавте масовно Левица сега може подобри ќе бевме.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    155.017
    Кога се движеа бројките до кај 100, тук таму ќе слушнев за некој преку некого што го познавам дека заболел. Сега секој ден слушам за познати, имам и во блиска фамилија, во секој можен влез во населба, и секој ден по некој од работа.

На NarCis@, CameliaMiller, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    654
    Дали има информации по колку тестови се прават дневно во Битола?

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.355
    Мачкање очи ќе беше ако наместо 1.000 заболени дневно известуваа дека се 10тина.
    Кое мачкање е ова со 1000ка на ден:doh:

На NarCis@, CameliaMiller, Discovery и 14 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.167
    Допаѓања:
    132.073
    Не е нагло,веќе долго време растат.
    И очекувано е кога има поголема раздвиженост на луѓе,од кои многумина не се придржуваат до мерките.
    Власта сега сака прво да проба со помекиве мерки,па потоа со построгите ако нема ефект од првите.Но,мене повеќе ми личи дека се со ставот „штом не слушаат,нека прават што знаат,не нè интересира“, па народот е препуштен сам на себе. :^)

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.114
    Па да ти кажам за глуп народ сосема е океј девизата, ако се глупи нека умрат, ама со сувото и суровото гори.

Во живо гледаме дека демократијата е ужас: глуп народ бира глупави на власт, да беа паметни ќе најдеа начин да се изменаџира ситуацијата, ама очигледно гајле им е.

Кога пратениците се глупи, се дава моќта на интелектуалците, ама така е признавање за неспособноста а тоа повеќе боли од 1000 мртви. Подобро 1000 мртви од уште 10 000 невработени. Само што за нијанса шансата да се вработиш е поголема од да воскреснеш, ама на кој му е гајле?!

Последна измена: 1 ноември 2020
    На LivingGlam, Doozy, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.737
    Допаѓања:
    14.618
    Да,Венко лаже и по цела Европа им диригира на сите да лажат. Превара е,само бидете вие така лабаво.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.527
    Допаѓања:
    38.738
    Мажот ми носел маска цел ден, а и колегата од кој се зарази. Памучни што им даваа од работа. Само за јадење ја извадиле и јаделе во различно време на отворено. Гел за дезинфекција имаа во нив цело време. Мм беше убеден дека нема да префати, ама ете работата му е таква да немаат можност за дистанца постојано.
    Колегата беа заразени цело семејство или од градинка од кај синот или од работа кај жената, и таму имало заразени.
    Штитат маските ама не без дистанца и не сто процентно. Ете мажот ми лесно помина , може и маската имаше улога, а колегата нешто потешко.

На CameliaMiller, M&M, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Памучните маски најмногу од казна штитат, најмалку од вирус.

На Harper, Kitten, Konfetka и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.114
    Ако го гледавте видеото за зараза, вика дека 6 од 10 ќе се заразат иако се со маски, доколку се 8 саати заедно во затворен простор со заразен. Така што во затворен простор по некое време не помагаат.

На LivingGlam, Konfetka, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    37.465
    Уште еден доказ дека таканаречените гаќа маски не штитат од ништо. Само респираторни проблеми може да ти донесат. А и другиве е дискутабилно колку штитат, освен можеби н95 (кн95) која го штити тој што ја носи.
    Ама... стоки сме ние, не сме сакале да си го нарушиме комодитетот, затоа сме се бунеле за маските. Не сме верувале во корона, туку во петЏи и тако даље... Иако... поубаво да верувам во петЏи, отколку во Бил ГејЦ и терористон од СЗО |(

На Konfetka, Waverly Raven, orevokrsacka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    39.318
    И ние тројца дома не направивме тестови, а веќе имаме Корона симптоми. Т.е кое фајде јас ќе правам тест на 11 ден од симптоми, денови да поминат дури да стаса тестот па дополнително да ми дадат решение за изолација, да седам дополнително, да губи мм денови од работа, дете од школо....Еве трета недела од утре сме во изолација и веќе се опоравуваме, а ќе ја доседиме уште оваа. Мене ми се врати целосно мирисот. Ние поминавме без Сумамед, иако мм инсистираше кај матичната,дека сите наоколу пиеле да сме земеле и ние, таа беше цврсто убедена дек ќе поминеме и без атб, така и би. Синко два три дена со затнат нос и изгубен осет за мирис беше. Пиеме витамини од а до з, синко перлите д3 и вит ц.
    @JuLleE те прочитав за цинкот. На почеток пиевме чист цинк, кај мене резултираше со повраќање и гадење а кај мм подуеност во желудникот. Не можев да верувам дека е можно ама еве ако не се лажам и кај тебе имало нус појави.

На LejlaD, kristina.k и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.114
    За кн 95 викаат дека се излегува од неа, ама не можеш да видиш вирус преку неа. Така што ако си заразен, сите ќе ги заразиш.

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.114
    Евтинко си поминавте со витамини?

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    37.465
    Така е, ако си заразен другите ќе ги заразиш, ама ако си здрав само она може да те заштити.
    Јас таква носам :wasntme: Кога веќе мора маски да носиме, ќе носам некоја што ќе ме штити мене. Доволно сум одговорна за да не излегувам и се мешам со народ ако имам симптоми, така што...

На fana и Cka им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    39.318
    Со оглед дека го купивме цинкот 500 ден за џабе,овие од А до З се исто околу 500ден. Она за синко не го сметам, пие редовно сезонски.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Тие платените/памучните како и да се, најубаво да ги носиш само на отворено кај што има секако минимален ризик, ама нели... мораш.
    На сите други места хируршки или кн95.

На Spidy, Angie1432, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.287
    Точно н95 не ја штити околината, ама колешката со мене маската ја става за до вц и дали 1 саат ја носи у канцеларија па ја морам да се гушам 8 саати со н95, некни и ффп3 носев мислев дека ќе поцркам. Кога она би се согласила да носи цел ден хирушка и јас би носела, полесно за мене и за неа ама ете не можеш да се разбереш.