Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Дали сериозно ќе праќаат пациенти во Србија и Косово?
    Па од Косово доаѓаат во Македонија да се лечат а они таму ќе праќале пациенти.

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Ајде де, кажи решение.
    Убаво ќе беше да бевме швајцарија, независни од никого, да бевме толку идеални и свесни што ако некој ни рече да менуваме име, да му се изнасмееме во фаца пошо ние толку убаво си функционираме внатрешно, не ни треба некој да ни ветува подобри услови.
    Јас ти велам дека луѓето рмбаат од јутра до сутра и викенд е мисловна именка. Кај се паритe, не можам на државно да се породам со епидурална анестезија ко 15ти век да сме.
    Ако некој ми вети подобри услови ич не ме допира името, сфаќаш? Може до мене е проблемот, ама мене повеќе ме допира кога воспитачката во градинка ќе ми го удри детето по глава и немам што да направам пошто партија ја штити.
    Јас тврдам дека секој хард кор патриот не осетил доволно штета на своја кожа и поради тоа не може да ги сфати другите.

Last edited: Nov 9, 2020
    CameliaMiller, dunika, WildMk and 6 others like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

4. bicycle

bicycle Форумски идол

Баш за во Италија спомнав вчера во СДК темата.
    Во карантин е, само со писмена дозвола можеш да одиш во маркет/аптека и на работа, рашетување од град во град нема, освен за работа ако си во друг град, секако со дозвола.
    Вчера пред зградата на моите родители беа казнети луѓе по 400 евра затоа што виселе пред маркетот повеќе од дозволеното, полицијата најпрвин ги предупредила, потоа се вратиле и си кркале казна, не е од рекла казала туку и цимерот на моите родители бил таму, и тој добил казна.
    Ваму не знаат по колку луѓе да се собираат, плачат и поставуваат дебилни прашања дали е во ред да се прави слава, свадба, небаре невестата неебана ќе оди.
    Ваму се смееме на мерките и пола не веруваат во вирусот.
    Пред некој ден се карав со стар човек, галами дека не постои корона вирус, се рашетал а тој е еден од тие кои спаѓаат во критичните групи.
    Другарка ми исто, со две деца кои страдаат од бронхопнеумонија си прави журки и се шета нон стоп.
    Утре шири паника за бројките.

ALISA0000, M&M and WildMk like this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Изборите во Америка ти ги спомнав за да ти направам паралела каков ментален склоп имаат луѓе што гласаат за такви политичари.
    Прогресивни луѓе кои бараат квалитет на живот сега и овде, не се лупаат в гради за патриотизам по цена на секакви грди услови на живот.

CameliaMiller, WildMk and JuLleE like this.
  6. Ева33

Ева33 Популарен член

Не ти е ништо јасно.
    Некои држави многу повеќе сакаат да влеземе во еу од што ние сакаме, ама друга тема е тоа.

На пример кои држави? Некој нас не турка со сила да влеземе?

И јас сум за влез во ЕУ, не се противам на тоа, но не по секоја цена.

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

@Mantub , абе се тоа убаво што кажуваш, ама патриотизмот и непатриотизмот ништо не сменија ко што гледаш. На крајот бетер стана!

Ева33 likes this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Дај олабави од политика веќе.
    И колку пати ќе воскреснуваш?

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Ќе ни го избришат муабетов пошо е скрос политика ама се збореше еднаш на истава тема во Актуелни политички муабети за причини поради кои други држави туркаат да влеземе во еу, не многу од љубов кон нас, туку од сопствена корист.

10. WaitTillTheEnd

11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Кажи им го тоа на Французите, Германците, Американците...на прогресивните нации. Затоа сме коси црти, и во документи, и во здравствените картони. Ти кажав, ја немам таа болест.

Ева33 likes this.
  12. Ева33

Ева33 Популарен член

Збориме за бесплатно здравство за сите нас, за кое патем и си плаќаме, а го немаме баш, но државава ќе ги удостои другите..

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не е баш исто. Ама ова важи доколку ние имаме капацитети, а ние немаме. Во приватна што сакаат нека прават.

Mantub likes this.
  14. WaitTillTheEnd

А тие па колку имаат. Од нив најмногу може да има Србија капацитети иако не ја пратам ситуацијата кај нив може и тие да немаат.

JuLleE likes this.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Јас. Ко демек до вчера блескаше и денес сум преизненадена за судиите. Не треба ништо да ме изненадува веќе.

16. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

a nie maloumni sme pa ne znaeme sto znaci 'toa'
    samo memoandum potpisale "ako slucajno se zatekne'
    i vmro gubrinja nad gubrinjata se ama pak ovie sds ni zbor nemam za niv , ne unistija do kraj
    me zabole mene filipce sto ke kaze (nespooben ) ja si znam i bez toj da kaze ..maska, distanca ko nekoj papagal povtoruva ..a da si rabotese ona sto mu e rabota? a ne da okrivuva nardot za negovata nesposobnost
    more im se pluknam u semeto nivno a posebno na sitnite partiski potrckvci i gazolizaci
    ne gledam jas sto se slucuva tuku nekoj si tamu ke mi kazuva i soli um
    od narodot od ovoj narod se izbrani i neka se grizat za nego, ako ne neka se gonat u pm

Cherry333, Fleur-De-Lis and Ева33 like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ме зезаш нели? За нив воопшто јас не сум изненадена.

Туку сериозно мислете дека Македонија може да прими пациенти од други држави? Ние нашите не знаеме кај да ги сместеме...

TheDongerino and Spidy like this.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Не за нив туку општо.
    На секој нов циркуз изненадена сум за момент, а не треба ни за момент, треба се' да очекуваш.

19. Nithya

Nithya Истакнат член

Јас сум три недели со температура и после две дози Сумамед, една доза Панцеф и сега една доза Моксирал. И уште кашлам.
    Од инфективна ме вратија дека сум имала добра сатурација, само ми направија рентген и крвна слика.
    Уште за утре имам терапија, после и јас не знам што да правам.

20. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Можеби живееш во Америка, ама искуствата и видувањата се различни. Наводно за Трамп гласа просечниот американски работник. Американската елита што живее на грбот на работникот не може да го смисли Трамп, не бидејќи е патриот, туку зошто не работи за нивните глобалистички интереси.
    Така што перцепцијата е обично различна, во зависност од чии очи се набљудува.

Ева33 likes this.