Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. An-na

An-na Форумски идол

Епа тогаш читај убаво и давај точни одговори, а не од ракав. Членката праша дали е забранет влез само за странци или и за МК државјани.

cresa-jagoda, Dust and Just.do.it like this.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Дечки знам дека сме во критична ситуација сите, ама да бидеме смирени е најбитно и позитивни да не мислиме на најлошото.Морам да кажам дека нашава влада позитивно изненади со сите мерки што ги презеде во краток период.Наше е да ги почитуваме превентивните мерки и да бидеме колку што можеме посмирени.Мислам дека многу добро се справуваме со ситуацијава за раЗлика од многу други држави,за краток временски период се применија многу превентивни мерки. Можеби не можеме да го спречиме ширењето на вирусот, ама можеме да го ублажиме.Можеби бројот на заболени ке порасне ама мислам дека нема да биде енормно голем ако продолжиме вака.
    И се додека немаме смртни случаеви мислам дека имаме големи шанси ова да помине ублажено.
    И бравос уште еднаш за владата и за министерот кој многу се залага.

3. Doozy

Doozy Форумски идол

@koritsaki јас не би идела со две мали деца

Здравје дотогаш, нека биде се' ок... ама ако не е, може да се заглавите овде непотребно.

Уф, Грција наеднаш експлодирала... бидете добри и нека нема повеќе случаи :(

4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Некогаш некој да ми спомнел дека може да постои ваква ситуација, би го направила луд.
    Оваа година долго ја очекував и требаше да ми биде една од најсреќните. Со мало бебе, наместо да се радувам, без стрес да гледам како расти, сите знаеме колку брзо растат децата и колку овие моменти се скапоцени, јас буквално се гушам од страв.

5. friendy

friendy Форумски идол

Да, тоа е точно.
    @Magic13 @stefanijata Ќе помине не грижете се, избегнувајте контакти, раце миење и малце позитивност. Сите сме што би се рекло во иста каша. Нема човек во моментов што не си помислил ех да не беше вирусов ќе правев тоа, ќе одев таму... :hug:

6. Dust

Dust Game Over

Ова никаде не се продава во мк или јас го немам видено?
    Од алкохол во бугарија имам купено The Glenlivet виски со 62% ама кај нас го нема

cresa-jagoda likes this.
  7. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Верувај исто се осеќам. Анксиознодта ми ја немаше оддамна, ми се активира 200. И јас се плашам за мајка ми и татко ми исто постар е.. Работам во туристичка агенција, работрв и денеска..и слушајте ме најголем дел од народов не се свесни..си бараат карти..си летаат..и се понашаат ко да не е важно ова.. немаат страв.. денеска ме збеснаа. Даваат пари и лижат прсти.. толку.

8. queen19

queen19 Популарен член

Па гледај ако патува по копоно и е забранет логично не од нашите туку од другите но ако патува со авион не е и можеби требаше и тоа да го потенцирам
    Ете кон Грција не се што прашала погоре

9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

lovemme likes this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Другар мој дојде од Словенија прееска.Со авион од Словенија до Белград па пак со авион до Скопје.
    Рекоа немало да пуштаат наши Србиве ама пуштаат изгледа.
    Можда презимето ги прелажало (ИЌ) ама наш пасош има

11. didi1982

didi1982 Популарен член

Ова е сосема неточно! Во Германија на ниво на секоја покраина училиштата и градинките се затвораат од понеделник или вторник. Во некои од покраините и универзитетите се затворени. Сите јавни собири се откажани, научни конференции и слично.

Туку за случаи во Охрид, во карантин, а со симптоми има некој информација или се шпекулации?

kukla21 likes this.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Последниве неколку денови им е заострена ситуацијата и веќе се превземаат мерки, порано и да сакаат не можат, не е село од 2 милиони туку 82 со развиена економија и не може заради неколку примери цела држава да ја стават во карантин. Кои седат дома во Мк? Деца, учителки и јавна администрација? Ети ти третина од цела Мк |(

13. queen19

queen19 Популарен член

Епа моите комшии не ги пуштиле ни да влезат во Србија

cresa-jagoda and Feminka22 like this.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Од Бугарија го знам, кај нас и да го има не би го купила. Шпиритус од 62 % до скоро имаше за бадава, исто ти иде само амбалажа различна.:D
    32% -от го имам пробано и знаеш како лаже?!:wasntme:

Dust likes this.
  15. lovemme

lovemme Форумски идол

Јас сум од Охрид и има во домашен карантин доста луѓе ... се пријавиле и седат дома до сега без симптоми се.

cresa-jagoda, didi1982 and k.frosina like this.
  16. P.S.love

P.S.love Популарен член

17. An-na

An-na Форумски идол

Се извинувам тогаш, јас од пишувањава на членките тука, така сфатив.
    Како и да е, угостителски објекти се отворени, молови, итн...

@Bridget Не е мое да паметувам, ама рапидно се шири вирусов и кај вас. А гледам (според ова што тука членките го постираат, немам лично искуство) дека ептен лабаво е сфатена работата. Ај, ние тука Македонци, недисциплинирани, ама таму очекував подисциплинирани да се луѓето, а тие бетер од тука.
    Некаде читав дека Германија имала 28000 легла за интензивна (не знам колку е точно) ама, на толкав број граѓани и со вакво ширење на вирусов, не е тешко да се претпостави дека може многу лесно да се пополни таа бројка и да дојде до колапс.
    Затоа и ми беше муабетот дека ние тука, многу пред останатите држави, преземавме мерки што е за поздрав. Уште сите да ги почитуваат и ќе биде супер, ама... Јас би вовела полициски час или целосен карантин на ниво на држава, а најверојатно и тоа ќе се случи кога ќе излезат случаите од Цаца :(

18. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се додека имаме свесни луѓе што ке се стават во самоизолација добро е.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Епа не знам :|
    Ми имаше пратено слика со геотаг од Никола Тесла аеродромот, иначе грешка (касно сум ги отворила снаповите) ВЧЕРА дошол.
    Ама дома е во самоизолација како и да е, дали вчера дали денес, од аеродром право дома

cresa-jagoda and queen19 like this.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Мене не ми е јасно како може доктор после враќање од високо ризична земја да дојде на работа, без да мисли на своите пациенти?
    Сигурно не се знае со колку лица била во контакт.

Alisa22, eli25 and cresa-jagoda like this.