Тек ке нас почнува,господ нека ни е напомош,се криеше до пред недела,ама мораат јавно да кажат кога тогаш дека има корона вирус и кај нас.
Lichna higiena mora da se oddrzhuva bez razlika dali ima virus ili ne. Dezinfekciski gelovi za race sekogash da si nosite so vas, maski povekjeto i imame zaradi zagaduvanjeto, nosete gi i kje bide okej. Sekako deka kje ima i vo Makedonija kako i vo sekoja zemja vo Evropa. No navistina ne e tolku opasen kolku shto go pravat deka e. Postarite i bolnite samo neka sedat doma obavezno, pijte vitamini, bez panika. Od panika i krevanje opsht haos poopasno nema. Mene povekje me plashi toa kolkav haos celata panika tuka kje krene nego samiot virus, koj brzo se shiri no ne e tolku smrtonosen kolku shto ne "plashat".
Не е проблем, може и два часа да почекаме за пресот. До тогаш ќе ги гледаме Искра и нејзината другарка како се ќикотат на телевизија. Битно се забављаме, имаме шоу.
Пишува во самата колумна неофицијално и на едно место кажуваат маж на друго жена. Ама еве @Nigredo Odor уште ништо не е официјално сите медиуми пишуваат, сите паника ги фаќа. А и не мора да значи дека им позитивен можеби се некои мерки за заштита...
Значи јас работам во медиум. Официјална е информацијата, само се уште не се знае дали е маж или жена!
Еве на Телма кажаа, потврден е. Не можам ни јас да ја сфатам логиката со враќањето Да си идам тука да ме лечат, ни у најголемо лудило. Со есенцијални масла ќе се лечам попрво
I da e oficijalno, navistina nema potreba da se pagja vo kriza. Ne slushajte vesti tolku mnogu. Znaejki gi gornive kolku se pokvareni, kje najdat nachin da izvlechat nekakva korist od celava situacija. Mora da se ostane silen i toa e toa.
Оф душичка, ама не ме изненадува медиумите ова го претставија како болест за која нема лек а не обичен вирус кој е како обичниот грип. Ајде сега ќе слушнеме
Zatoa ne treba da se zema zdravo za gotovo se shto kje kazhat. Mi se chini kako namerno da sakaat da ne stavat vo krizna situacija. Mm raboti so klienti od Italija, i eden negov sorabotnik, postar chovek deneska na povik mu se zhaleshe deka se kaj niv e blokirano, bukvalno kaj negovoto maalo se staveni barikadi i nikoj ne smee ni da vleze ni da izleze. Lugjeto ne mozhat na rabota da pojdat, se e vo haos iako bash kade shto on zhivee nema zaboleni. Sin mu bil na patuvanje vo Cheshka so drugari, nema nachin doma da se vrati sega, ko vo vojna da se treba preku ograda da se gledaat... Katastrofa.
НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ејјј А Венко најјак, НЕМА РИЗИК за другите патници Си хукале во некое шејди комбенце, немало ризик Господе помилуј Стварно се имбецили значи
Да ама исто така вирусот брзо се шири затоа и има паника, а во Кина тоа се случи, се прошири а тие немаат толкави капацитети Италија не сака исто тоа да се случи